Elkezdődött a 2020-as költségvetés általános vitája az Országgyűlésben.

Az elnöklő Lezsák Sándor az ülés elején a magyar szabadság napjáról emlékezett meg. 2001-ben nyilvánította az Országgyűlés emléknappá június 19-ét, arra emlékezve, hogy 1991-ben ezen a napon hagyta el Magyarország területét az utolsó idegen megszálló katona.

Hangsúlyozta: a II. világháború befejezéséhez jelentős áldozatokat hozó szovjet hadsereg eleinte felszabadítóként, a további évtizedekben viszont a nagyhatalmak megállapodásán alapuló, megosztott Európa keleti felének megszállójaként volt jelen Magyarországon is.

A hazánkban állomásozó hadseregcsoport ideiglenes státusza belülről nézve öröknek tűnt, ennek ellenére a magyar nemzet bátor képviselői felléptek ittlétük ellen 1956-ban majd a 70-es 80-as évek ellenzéki mozgalmaiban is – tette hozzá.

Kiemelte: 1989-ben a "törtélelem kereke jó irányba fordult", a kedvező nemzetközi események lehetővé tették teljes szabadságunk és jogállamiságunk kereteinek megteremtését.

Varga: a 2020-as költségvetés célja az elért gazdasági eredmények megvédése

A 2020-as költségvetés a családok támogatása mellett az eddig elért gazdasági eredmények megvédéséről és a folytatódó adócsökkentésekről is szól – mondta a pénzügyminiszter a jövő évi büdzsére vonatkozó javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában.

Varga Mihály a családok támogatását és a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítását nevezte a fő céloknak.

A kormány olyan költségvetést nyújtott be az Országgyűlésnek, amely elsősorban a családoknak, a gyermeket vállalóknak és nevelőknek nyújt segítséget és biztonságot; a cél, hogy Magyarország családbarát hely legyen, a kormánynak továbbra a gyermek az első – fogalmazott.

Varga Mihály: a cél, hogy Magyarország családbarát hely legyen

Varga Mihály pénzügyminiszter nyitóbeszédet mond a jövő évi költségvetés általános vitájának kezdetén az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. A háttérben Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Bárány Tibor, az Országgyűlés Hivatala törvényhozási főigazgató-helyettese és Varga Lászó, az MSZP képviselője, jegyző. Fotó: MTI/Kovács Attila

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, 2019-hez képest minden kiemelt terület több forrással gazdálkodhat jövőre. Ezek között említette a családok támogatása mellett az oktatást, az egészségügyet, a nyugdíjakat, az államháztartásban dolgozók bérét, valamint a védelmi és rendvédelmi kiadásokat.

ÁSZ: a javaslat hozzájárul a gazdaság fenntartható kifehérítéséhez

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint megalapozott a 2020-as költségvetés, hozzájárul a magyar gazdaság fenntartható kifehérítéséhez és a kiszámítható, stabil gazdasági folyamatokhoz, valamint megfelelő keretet biztosít a társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához.

Domokos László, a számvevőszék elnöke azt mondta: a törvényjavaslat megfelel mind az uniós, mind a hazai jogszabályi követelményeknek, a tervezett társadalompolitikai célokhoz pedig biztosítja a pénzügyi fedezetet, miközben az előre nem tervezhető kockázatokhoz masszív tartalékok állnak rendelkezésre.

Az ÁSZ elnöke felhívta a figyelmet arra: a jelenlegi gyors ütemű gazdasági növekedés révén folyamatosan bővülő költségvetési bevételek lehetőséget teremtenek felkészülni a jövőbeli, kisebb gazdasági bővüléssel jellemezhető időszakra. Ennek egyik eszköze az ÁSZ szerint egy olyan központi változáskezelési tartalék képzése, amely a későbbi váratlan helyzetek, illetve külső ok miatt fellépő gazdasági körülmények kezelését, kivédését teszi lehetővé – ismertette Domokos László.

Kovács Árpád: a javaslat a pénzügyi stabilitást tükrözi

A pénzügyi stabilitást tükrözi a 2020-as költségvetési törvényjavaslat – jelentette ki a Költségvetés Tanács megállapításait ismertetve Kovács Árpád, a testület elnöke.

Ahol stabilitás van, ott van gazdaság- és társadalompolitikai mozgástér, és ez látszik megvalósulni immár lassan egy évtizede a költségvetésekben – mondta.

Kovács Árpád hozzátette: bár minden tervezés hordoz kockázatokat, így a 2020-as is, de a kiemelkedő mértékű tartalékolás miatt a Költségvetési Tanács nem lát elháríthatatlan veszélyt.

Közölte: a tanács megállapítása szerint a büdzsé tervezetében az előirányzatok alapvetően összhangban vannak a 2018-as előzetes tény- és a 2019-es várható adatokkal, valamint a 2020-ra tervezett makrogazdasági és államháztartási folyamatokkal.

Kovács Árpád elmondta, értékelésük szerint a magyar gazdaság fundamentumai stabilak, sérülékenysége csökkent.

Fidesz: rendkívüli mértékű a családok jövő évi támogatása

Rendkívüli mértékűnek nevezte a jövő évi költségvetési javaslatban szereplő családtámogatásokat szerdán a parlamentben Bánki Erik, a Fidesz egyik vezérszónoka.

Az előterjesztés teljes mértékben megfelel a nagyobbik kormánypárti frakció céljainak és elvárásainak – jelentette ki.

Hangsúlyozta: az Európai Unió tagállamai közül GDP-arányosan Magyarországon a legnagyobb a családtámogatások mértéke, ami állásfoglalás a közösség legnagyobb problémájában, abban, hogy a migráció vagy a saját erőből alapozó építkezés, a gyermekvállalási kedv növelése oldja-e meg a demográfiai gondokat.

Ez a költségvetés nemcsak a magyar családok, a magyar vállalkozók költségvetése, hanem minden magyar ember életét jobbá teszi – értékelt, az adócsökkentéseket, az adminisztrációs könnyítéseket, a növekvő támogatásokat és a rendkívüli események nélkül nullszaldóval számoló tervezetet méltatva.

Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy számos olyan intézkedés is szerepel a 2020-as költségvetésre vonatkozó javaslatban, amely minden országgyűlési képviselő számára támogatható.

Bánki Erik ambiciózus, de a korábbi adatok tükrében reális célként említette a 4 százalékos tervezett gazdasági növekedést, utalva arra, hogy tavaly 5, az idei első negyedévben 5,3 százalékos volt ez a mutató.

Reális célként szólt a teljes körű foglalkoztatottság eléréséről, hazai és nemzetközi szinten is elismerésre méltónak nevezte az egyszázalékosra tervezett költségvetési hiányt, az ezzel egyező mértékű tartalékot pedig a költségvetési biztonság fontos eszközeként említette.

Örömének adott hangot, hogy az állam a tervezet alapján ismét önmérsékletet gyakorol a kiadások terén, hozzátéve, hogy csak szigorú gazdálkodással tud más területeknek példát mutatni az állam.

Frakciótársa, Szűcs Lajos azt hangsúlyozta: a korábbi évek büdzséihez hasonlóan kiszámítható, következetes és betartható a javaslat.

Megemlítette: minden kiemelt területnek forrásbővülést ígér a tervezet. A családok és a munka világa mellett ide sorolta a biztonság területét is.

A migráció számunkra nem lehetőség, hanem gazdasági, kulturális és közbiztonsági kockázat – fogalmazott Szűcs Lajos, aki indokoltnak nevezte, hogy – szemben a korábbi kormányok politikájával – a családtámogatások körében a munkaalapú juttatások súlya növekedjen.

KDNP: jövőre is folytatódik a családok erősítése

Jövőre is folytatódik a kormány 2010 óta képviselt társadalompolitikai víziója, ami a családok megerősítését, támogatását jelenti – mondta Hargitai János, a KDNP vezérszónoka, a 2020-as költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájában szerdán az Országgyűlésben.

A KDNP képviselője "konzervatívan" megtervezett költségvetésnek nevezte a jövő évi büdzsét, kiemelve, hogy az 4 százalékos növekedéssel, 2,8 százalékos inflációs céllal, 1 százalékos hiánycéllal és 1 százaléknyi tartalékkal számol.

Hangsúlyozta: a 2020-as költségvetésben folytatódik az a társadalompolitikai vízió, amit 2010 óta képviselt az Orbán-kormány, és amely a családok, azaz a társadalom alapsejtjeinek megerősítéséről szól.

Hargitai János igazi kereszténydemokrata gondolatnak nevezte a családok erősítését, és felhívta a figyelmet arra, hogy hosszú távú, stabil gazdasági növekedés szükséges a családtámogatási célok fenntartásához.

Jobbik: ez a jövő felélésének költségvetése

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka hangsúlyozta: a benyújtott előterjesztés a jövő felélésének költségvetése, mert míg bizonyos társadalmi csoportoknak kedvez, másoknak nem. Példaként említette a "kényszerből kivándorolt" magyarokat, nekik – mondta – átfogó otthonteremtési program kellene, ez egyértelmű üzenet lenne, hogy van értelme visszatérniük ide, nem kell hosszú évekig spórolniuk egy lakásra.

Felrótta: a mindenkori költségvetés megtárgyalásakor a kormánynak a korábbi időszak adatainak birtokában illene megmagyaráznia a bizonyítványát, de zárszámadás hiányában vitatják meg a következő büdzsét, így kell eldönteniük, mire mennyi forrást szánnak. Annak, hogy hamarabb tárgyalják a költségvetést, nem látszanak konkrét előnyei – értékelt.

Kijelentette:

a kormány azt kéri, bízzanak a szakemberekben, ami elfogadhatatlan, a pénzügyi tervezés ugyanis egy szakma, nem pedig érzelmi műfaj.

Megjegyezte: a magyar nemzetgazdaság állapotáról semmit nem hallottak.

A képviselő kifejtette: meg kell magyarázni a magyar bérszínvonal helyzetét; nagyon alacsony bázisról indulva vitathatatlan, hogy emelkedtek a bérek, de regionális és európai összevetésben nem sikerült kiugró eredményt elérni. A szociális hozzájárulási adó csökkentését támogatandónak nevezte, de a munkásszálló-építési program bővülésével kapcsolatban közölte: rengeteg "idegenből idehozott, úgynevezett, vendégmunkás" dolgozik Magyarországon, és fel kellene mérni, hogy azokban az ágazatokban, ahova tömegesen hozzák őket, valóban szükség van-e a jelenlétükre. Az idegen vendégmunkások tömeges ittléte a munkaerőpiacon letöri az amúgy sem magas bérszínvonalat – tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel a demográfiai csomag minden pontját támogatandónak tartja, de meglátása szerint az intézkedések kevés magyar családot érhetnek el. A kilakoltatások fényében furcsa, hogy ilyen lépésekről beszél a kormány – fogalmazott.

Hangsúlyozta:

meg kellene szüntetni a 27 százalékos áfát, a luxuscikkek kivételével ennek alkalmazása elfogadhatatlan.

Az ellenzéki képviselő kitért arra: bizonyos külföldi nagy cégeknek kedvez a csökkentett társasági adó, de megkérdőjelezhető, hogy haszna a magyar gazdaságban nagy mértékben jelentkezne.

Párbeszéd: átverés a költségvetés

A jövő évi költségvetés tervezete egy átverés, a kormány igyekszik átverni az embereket – jelentette ki Szabó Timea a Párbeszéd képviseletében a 2020-as büdzséről folytatott vitában, az Országgyűlés szerdai ülésén.

Kiemelte: alig változik az egészségügyi költségvetés helyzete, reálértékben az oktatás a legnagyobb vesztese a javaslatnak, továbbá a büdzsé Budapest-ellenes, megint kiszipolyozzák a fővárost. Teljesen felesleges beruházásokra adnak pénzt az egészségügy, az oktatás helyett – értékelt.

Szabó Timea hangsúlyozta: visszautasítják ezt a költségvetést és átfogó módosító javaslatot nyújtanak be, mert olyan Magyarországot szeretnének, ahol az embereknek nem kell aggódniuk a holnap miatt.

Frakciótársa, Mellár Tamás hangsúlyozta: a Költségvetési Tanács szerint ma a magyar gazdaság fundamentumai stabilak, holott ez nem így van. A mai magyar gazdaság 1-2 százalékos potenciális növekedési ütemre képes, ez van most "felturbózva" 4 százalékra, ami ugyan fenntartható, de ezzel Magyarország zsákutcába megy, ahonnan fájdalmas lesz visszatérni – vélekedett.

LMP: a jövő felélésének költségvetése a jövő évi

A 2020-as büdzsé a jövő felélésének és nem a megmentésének költségvetése – közölték az LMP vezérszónokai szerdán az Országgyűlésben.

Csárdi Antal a jövő évi büdzsé általános vitájában azt mondta, a kormánypártok minél jobban ki akarják zsákmányolni a jelent. Jövőre kevesebb pénz lesz a környezet védelmére, a klímaváltozás megfékezésére, az oktatásra, de több pénzt kapnak a multik – összegzett az LMP-s képviselő.

Hozzátette: a 2020-as költségvetés nem néz szembe a bér-, a lakhatási, a klímaválsággal, nem segíti az egyszülős családokat, a devizahiteleseket, valamint az életkezdés nehézségével birkózó fiatalokat, nem teszi működképessé az egészségügyet, nem fejleszti az oktatást, nem teremt élhető időskort a nyugdíjasoknak.

Frakciótársa, Schmuck Erzsébet szerint az éghajlatváltozással összefüggő intézkedések elhagyása több mint hiba: bűn a jövővel szemben is.

DK: ez a semmittevés, a túlélés büdzséje

A semmittevés, a folytatódó politikai propaganda, a túlélés költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét Gyurcsány Ferenc, a DK elnök-frakcióvezetője szerdán a parlamentben, a javaslat általános vitájában.

A vezérszónok szerint a költségvetésből az derül ki, hogy a Fidesz nem akar közelebb kerülni az európai pénzügyi együttműködéséhez, a kormányoldalon "a hátuk közepére sem kívánják" az euró bevezetését.

Kifogásolta továbbá, hogy nincs érdemi szakmai, civil kontroll a költségvetés tervezési folyamata fölött.

Gyurcsány Ferenc bírálta a kormány családpolitikáját is, mert szerinte az tévút, nincs pozitív hozadéka.

"A-tól z-ig nem értünk magukkal egyet. Nem kicsit, hanem nagyon" – mondta Gyurcsány Ferenc.

MSZP: jövőellenes és igazságtalan a tervezet

Jövőellenesnek és igazságtalannak nevezte a jövő évi költségvetésről szóló javaslatból kiolvasható újraosztási szándékot szerdán a parlamentben Tóth Bertalan, az MSZP vezérszónoka.

Kijelentette: a tervezett, 2200 milliárd forintnyi bevételnövekedést a kormányzat nem az ország – legalább régiós szintre – felzárkózására, hanem saját magára és holdudvarára költi.

Közölte: a szocialisták 1000 milliárd forintnál is nagyobb átcsoportosítást javasolnak a nyugellátás, az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra javára. Utóbbi területre egymagában 764 milliárd forinttal rendelnének többet a kormány által javasoltnál.

Példaként említette, hogy a családi pótlék összegét duplájára, a gyes-t és a gyed-et a jelenlegi összeg háromszorosára emelnék módosító indítványaikkal, miután 2008 óta változatlan ezen ellátások összege.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Tükröződik mindez a családok kilakoltatásának folyamatában...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az állam legfőbb pénzügyi ellenőrző szerve, mely ellenőrzést végezhet minden olyan területen, ahol közpénzt használnak fel vagy közpénzt kezelnek. Tehát az ÁSZ feladata a fidesz kampányköltéseinek ellenőrzése is, noha azzal mégsem törtődött az elmúlt közel 10 évben. Máskülönben nem fordulhatott volna elő az, hogy csak és kizárólag ellenzéki pártokat büntessen rommá, az elviekben független, gyakorlatilag Orbán Viktor által távvezérelt hivatal. Az MTI ma kiadott egy közelményt, amelyben szerepén túllépve, az ÁSZ már nem csak ellenőrzött, de állást is foglalt, miszerint a magyar családpolitika – értsd az Orbán-kormány politikája – eredményes. Erre vajon ki kérte meg a drága jó Domokos Lászlót? Ha az ÁSZ is alátámasztja, akkor mégiscsak erősebben lehet lobbizni azzal, hogy Orbán megvédte, sőt, megmentette a magyar családokat és ezzel a nemzetet? Kár, hogy csak és kizárólag azokkal a statisztikákkal hencegnek, ami az ő hazugságaikat támasztja alá, ugyanis a tavalyi évben – 1999-óta nem látott mértékben (!) – fogyott a magyar, nem beszélve az országból elmenekülő fiatalok számáról.
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html
Macskaszem
Azt nem mondta, hogy mely családok barátja a kormány, de tudjuk anélkül is. A saját, és a haveri kör családjain kívül mindenkit lesz@rnak vastagon. Persze időnként azért löknek a többieknek is némi szavazatirányító morzsát.
tudode
Hallgatva a költségvetési vitát, elképesztő az, hogy fényévnyi fölényben van az ELLENZÉK, már ami az objektivitást, a szakmaiságot illeti, oly annyira, hogy csak a grafikon hiányzik a költségvetés anomáliájának bemutatására.
.
Hasonlóan Gyurcsány Ferenc Corvinusi eladásához, anno, amelyet a "csuti" ha kezét, lábát törné akkor sem lenne képes:
.
---- Gyurcsány Ferenc - 2006 - Corvinus Egyetem
.
www.youtube.com/watch?v=glyH2Kl01Cs
.
Falra okádott borsó az ellenzék SZAKMAISÁGA, égbe kiáltott szó az is, hogy EZEK annak érdekében, hogy fényezzék magukat, FELÉLIK A JÖVŐT, mert a szakbarbár ŐFÉLESÉGE így rendeltetett a cinkoSOKK támogatásával!
Eladott Ország
Általános tartalék 110 milliárd. Remélem, jövőre is jut az MTVA-ra 90 milliárd, stadionokra 40 milliárd, TAO-ra 125 milliárd. Lenyúlások is pár száz milliárd. Plakátkampányok több 10 milliárd. Ezért kell a béremeléseket lenyúlni, mert semmi tartaléka nincs az országnak.
uploads.disquscdn.com/images/74aa990d9b6b1be0d55e0cd3d802116556d1daf0af901ed26a8ae14f77cf32eb.gif?w=600&h=376
Varga úgy tervezi, hogy több pénzt költ el, mint amennyije van és közben kijelenti, hogy ezzel megerősíti az ország pénzügyi egyensúlyát. Anyám borogass. "Varga hozzátette, hogy otthonteremtésre majdnem 300 milliárd forinttal többet biztosítanak" Gondolom ezt úgy értik hogy újabb 300 milliárddal öntik nyakon az ingatlanpiacot, és még véletlenül sem olcsó bérlakásokat építenek belőle, meg ilyesmi. Ingatlannepperek otthonteremtése! De nekik már minek, mikor már van otthonuk? Normális? Pontosan erről van szó. Abból a 300 milliárdból remekül gazdagodik a stróman&stróman Rt.
simmering73
Szerintem a cél egy élhető Magyarország, de az veletek elképzelhetetlen.
Pálinkafőző Rézüst
Tükröződik mindez a családok kilakoltatásának folyamatában...
human
A francnak van kedve beházasodni egy fideszes családba.
namihami
Ez már az. Csak az Orbán vezetéknevet kell kötelezően elétenni.
Család- és barát ország legyen? Még ennél is több pénzért?
kulabombaafityiszre
Varga Mihály: a cél, hogy Magyarország családbarát hely legyen
Erre kilenc év kormányzás után jöttek rá,amikor a fiatalok jelentős részét elüldözték.
Basszátok meg ezt a kormányzásnak látszó valamit.
Te is te zugkönyvelő varga.
tudode
Figyelemmel kísérve azt a vitát, amelyet a koalíció mindenhez, azaz semmihez nem értő kisiskolásokat is megszégyenítően felolvasnak, mivel arrafelé nem MUNKÁT, feladatot osztanak, még akkor sem, ha egy mukkot nem értenek abból, amelyet felolvasnak! Azzal együtt, hogy már tizedik éve nyomják a sódert, bázisul a kettőezertízelőtti számokat véve alapul, leellenőrízhetetlenül.
.
Tehát ez a vita hasonlít ahhoz, aki 30 év alatt annyi fáradtságot nem "áldozott", hogy felvegyen egy ici pici államigazgatási-, illetve államháztartási ismeretet!
.
Érdeklődésem oka az, hogy a 27%-os általános forgalmi adójukat kegyeskednek-e csökkenteni, amely valójában a nehezen dolgozó adózókat, és a nyugdíjasokat is terheli, azaz 100 ezerből 27 ezer froncsiból lesz betonteknő, vagy egyéb, amiből semmi köszönet nincs!
.
Tehát a volt fideszes közgazda prof-nak igaza van abban, hogy
.
---- Csaba László: Száz éve lett volna korszerű a kormány gondolkodása
.
magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/csaba-laszlo-szaz-eve-lett-volna-korszeru-a-kormany-gondolkodasa-3871553/
.
Azzal a különbséggel, hogy akkor tájt 200 pengő fixel a zemberek könnyen vixeltek. Attól, amit ezek összehánynak kilencedik éve a NYALÁSOK FORDULATSZÁMA a MÉRVADÓ!
kokopelli
@kulabombaafityiszre: máshol (nem az olyan fejlett országokban mint Orbanisztán") a hotelek,a közlekedési eszközök stb.-ik családbarátok!Azt,hogy a család ne nélkülözzön és emberhez méltó-
an normálisan éljen a politikusok ill. az állami szervezetek szlógenek nélkül elintézték! Arra az adók
nagy részét használták fel! ...hogyan is jöhettek rá az olyan megoldásokra??? (:-))
Qqberci
Családbarát: Kitalálom! Orbán család, Tiborcz család, Meszaros család...
kulabombaafityiszre
@kokopelli: ma, 15:44
Az egész kormányzásuk egy nagy dumaszinház tele tehetségtelenekkel.
Biztos,hogy ebból kurva nagy bukás lesz,csak az a baj,mi szívunk.
Szerintem elő kell őket kaparni majd a föld alól is,és mindet elítélni.
kereső
Még nem eléggé "családbarát"?-még ennél is többet akarok lopni? Abba már tényleg belerokkanunk.
kereső
-még ennél is többet akartok lopni", -bocsi! Én nem akarok!!!
Sámannus
Tedd hozzá egy család barátja legyen. A többit leszarjátok kurvák.
justhpeter
Nos, Varga mekkmester is kedveli a csodajelszavakat. Az "elmútnyócév" alatt volt már a "rezsicsökkentés", aztán a "migráns". Ezek mind elkoptak. Eltűnt több "sikerarc", úgymint Kósa Lala, Rezsi Sziszi, Bizony ezek a "fideSS-sztárok" mára megkoptak.
A baltás gyilkos kiadatásával megmutattuk mekkora "keresztények" is vagyunk, tehát még néha elővesszük ezt a népnek szóló hazugságot, de mára már új kell. Jött a "családbarát kormány" és a tündi-bündi Novák Katika. Ezt természetesen mint központi (orbáni) vezérjelszavat Varga beszopta (ahogy a többi is) és most ha kell, ha nem okádják kifelé. Az senkit nem zavar, hogy ebből egy fél szó sem igaz. Ameddig a másfél millió birka beveszi megvan a túlélés és ma már csak ez számít.
emerencia
"Ez a költségvetés nemcsak a magyar családok, a magyar vállalkozók költségvetése, hanem minden magyar ember életét jobbá teszi" Na, erről a "jobbá" tett életről sokan tudnának mesélni. A nem nerkoimpatibilis családok és a többi határon belül született és életét leélő magyartól elzabrált pénzen osztogat és fosztogat O1G és szűk köre. Vajon meddig még???
emerencia
@Horizont: tegnap 12:37 Fogunk mi még valaha emberbarát társadalomban élni?
kokopelli
@kulabombaafityiszre: ...nem is tudják,hogy milyen elemi baromságokat vernek a csicskáik
fejébe! "Családbarát" akármi..."barátkozzon a buzi haverjaiva!" a csehóban,és hagyja a csalá-
dokat egy normális európai szinten élni!! "..nem azért ő a pajtavajda,hogy gondoskodjon róla?
Nem azért kellene neki is dolgoznia?A degenerált szlógeneik mint a "munkaalapú társadalom"?
Van valahol munkaalap nélküli társadalom is,amely élhető ? Még az afrikai vándorpásztorok is
munkaalapú rendszerben élnek! Valamelyik gondolkodó azt találta mondani: "Aki nem tudja
a mondanivalóját pár kerek valóságos mondatottal közzéadni,az más gazságokra is képes!"
Az ő szürkeállományuk is csak az ismétlésekre képes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.