A jövő évi költségvetés tervezete egy átverés, a kormány igyekszik átverni az embereket – jelentette ki Szabó Timea a Párbeszéd képviseletében a 2020-as büdzséről folytatott vitában, az Országgyűlés szerdai ülésén.

Kiemelte: alig változik az egészségügyi költségvetés helyzete, reálértékben az oktatás a legnagyobb vesztese a javaslatnak, továbbá a büdzsé Budapest-ellenes, megint kiszipolyozzák a fővárost. Teljesen felesleges beruházásokra adnak pénzt az egészségügy, az oktatás helyett – értékelt.

Szabó Timea hangsúlyozta:

visszautasítják ezt a költségvetést és átfogó módosító javaslatot nyújtanak be, mert olyan Magyarországot szeretnének, ahol az embereknek nem kell aggódniuk a holnap miatt.

Frakciótársa, Mellár Tamás hangsúlyozta: a Költségvetési Tanács szerint ma a magyar gazdaság fundamentumai stabilak, holott ez nem így van. A mai magyar gazdaság 1-2 százalékos potenciális növekedési ütemre képes, ez van most "felturbózva" 4 százalékra, ami ugyan fenntartható, de ezzel Magyarország zsákutcába megy, ahonnan fájdalmas lesz visszatérni – vélekedett.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cincinntatus
Mellár Tamásnak nem tetszik, hogy mai magyar gazdaság növekedési üteme 4 százalék, holott szerinte mai magyar gazdaság 1-2 százalékos potenciális növekedési ütemre képes.

Majd ha hatalomra kerülnek, megoldják, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme vissza essen 1-2 százalékra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.