Az Index birtokába jutott egy 2018-as hangfelvétel, amin Palkovics László miniszter arról beszél, hogy: "Nem akarja a minisztérium megmondani a kutatóintézeteknek, hogy mivel foglalkozzanak, nem akarja a minisztérium a kutatóintézetek irányítását átvenni."

Erről beszélt Palkovics egy kiszivárgott tavalyi hangfelvételen az MTA elnökségének

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság plenáris ülésén tartott sajtótájékoztatón a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 2019. június 6-án. Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Index birtokába jutott két hangfelvételt még 2018-ban, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia közti tárgyalássorozat korai szakaszában rögzítettek. A felvételeken Palkovics László miniszter beszél az MTA elnökségéhez, és igyekszik megnyugtatni őket, hogy a kormány egyáltalán nem tervezi a kutatóintézetek elvételét az Akadémiától, és nem akar beleszólni abba, hogy a tudósok milyen területeken kutassanak – írja a lap.

Egészen biztosan nem akarjuk azt, hogy az Akadémiáról a kutatóintézetek – ahogy ez egyébként más országokban esetleg megtörtént – leválasztásra kerüljenek

– jelenti ki Palkovics a hangfelvételen.

Az Index a birtokába került hangfelvétel után megkérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot,  hogy mi történt a felvétel ideje óta, mi indokolta, hogy "az ott elhangzott ígéreteknek éppen az ellenkezője történjen".

A minisztérium kommunikációs főosztálya válaszában a lapnak megismételte, hogy a kormány álláspontja egy éve lényegében változatlan. További indoklásként közölték:

A hivatkozott mondatok az egyeztetések elején hangzottak el, azóta a hosszú ideje eredménytelenül zajló folyamatok miatt egyes részleteikben mindkét fél elképzelései módosultak.

Végül leszögezték, hogy az MTA és a kutatóintézetek átalakítása mindenkinek jó,

a magyar gazdaság fenntartható növekedése céljából biztosított többletforrás és annak hatékonyabb felhasználása a hazai kutatók érdekeit és eredményeik jobb hasznosulását szolgálja

Forrás: Index

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Palkovics egy fideSS-pártkatona. Ezzel mindent elmondtam róla.
F_Viktor
Mert a malacképű is hazudik reggeltől estéig és estétől reggelig!
Nessy
Aki hisz egy fideszes politikus ígéretének, az megérdemli, ami valóban történik!
namihami
Azt mondta tavaly? Kéremszépen, az tavaly volt. Aki volt katona (és aki nem, az is) az tudja, hogy mindig az utolsó parancs az érvényes. És a Gazdija most ezt adta parancsba.
--Igenis, értettem. Végrehajtom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.