Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a Dunántúlon több, a Alföldön és az Északi-középhegységben kevesebb napsütésre számíthatunk.

Mintha a trópusokon élnénk: meleg, fülledtség, hatalmas esőzések

Ismét többfelé, nagyobb számban délután, este, valamivel kisebb eséllyel a nyugati megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, továbbra is felhőszakadással, jégesővel kísérve. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő este 17 és 24 fok közé hűlhet le a levegő, hűvösebb a záporos tájakon lesz.

Figyelmeztető előrejelzések:

Éjszaka mérséklődött a zivatartevékenység, de teljesen legfeljebb csak rövid időre szűnik meg az országban. Reggel, délelőtt még csak néhol, ezt követően azonban ismét sok helyen kell számítani zivatarok kipattanására, legfőképpen az ország keleti felében. Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt

20-50 mm, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat,

illetve nagy méretű jég és 60-80 km/h-s széllökésre is van esély. Néhol heves zivatar kialakulásához – melyben a szélrohamok esetleg meghaladhatják a 80-90 km/h-t, illetve a jégméret a 2-3 cm-t – is kedvezőek a feltételek (többnyire az Alföldön van erre esély).

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.