Az utolsó pillanatokban fordult meg Simonka György sorsa, a Fidesz régióigazgatója a tisztújítás előtt egyeztetett a helyi elnökséggel, így mégsem a bűncselekményekkel meggyanúsított parlamenti képviselőt, hanem Herczeg Tamást választották meg a párt megyei elnökének.

Mégsem lett Fidesz elnök a bűncselekményekkel vádolt képviselő

Több fideszes is ellenérzésekkel fogadta az ősszel meggyanúsított Simonka György, békési parlamenti képviselő nyomulását. Néhányan ezt az ellenérzést ki is nyilvánították, ráadásul, többen azt is állították, hogy emiatt a mentelmi jogától már megfosztott politikus bosszúhadjáratot indított ellenük. Az elmúlt napokban Simonka György egykori barátja farolt ki a politikus mögül, ami miatt, állítása szerint, a képviselő azzal is fenyegetőzött, hogy ha a települési vezetők támogatják a nyilvánosság előtt is Simonkát támadó Galló Ferencet, akkor nem kapnak pénzt a beruházásaik megvalósításához. Galló mellett több más, korábban a békési politikus munkáját segítőt is parkoló pályára tolt Simonka attól tartva, hogy megakadályozzák az újra megválasztását.

A csütörtök délutáni tisztújító közgyűlés előtt pár órával megkerestük Kerényi Jánost, a Fidesz régióigazgatóját, aki akkor azt mondta a hvg.hu kérdésére, hogy Simonka György személyére fog javaslatot tenni, ezzel kapcsolatban ugyan számít vitákra, de eddig is sikeresen egyengette el a helyi ellentéteket. Miután a régióigazgatóval beszéltünk, olyan információ jutott birtokunkba, hogy mégsem Simonka lesz a jelölt. A tisztújítás délután öt órakor kezdődött, a Körös Hírcentrum már röviddel ezt követően megírta, hogy Herczeg Tamást választották meg a Fidesz békés megyei elnökének.

Kerényi János elmondta: az ülés előtt rövid megbeszélést tartottak a helyi elnökség tagjaival, ezt követően pedig ő maga is megváltoztatta korábbi javaslatát, így nem Simonka György megválasztására, hanem a tavaly megválasztott parlamenti képviselőre tett javaslatot.

Az ülésen más posztok betöltéséről is döntöttek, így az országos választmány megyei küldöttjeit is megválasztották, itt kapott helyet Simonka György, korábbi megyei elnök is, miután megköszönték kétéves munkáját.

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nocsak, hát mégiscsak van olyan, amit már fideszgyomor se képes bevenni?
Azért mégis érik az embert msglepetések, még Fidesz-szinten is. Ahol már azt hihettük, hogy ott nincs lejjebb. Hát van...
namihami
Nocsak, hát mégiscsak van olyan, amit már fideszgyomor se képes bevenni?
Azért mégis érik az embert msglepetések, még Fidesz-szinten is. Ahol már azt hihettük, hogy ott nincs lejjebb. Hát van...
Sámannus
@namihami: Arról van szó, hogy ez náluk nóóórmális állapot , már a lebukás sem zavarja őket ha szarral kenik ki magukat azt is lenyalják egymásról, mert van hozzá gyomruk.
F_Viktor
Nofene, az uccsó pillanatban herczeg küldött egy billencsnyi bankót kerényinek?

@namihami: Írod:
"Nocsak, hát mégiscsak van olyan, amit már fideszgyomor se képes bevenni?"

Ez a simonka ott a viharsarokban orbán királynak képzelte magát, még a saját fajtatársait is zokszó nélkül lenyúlta, meglopta, zsarolta Keresztapa módra.
Madácsi Pali
Foszlik a bábruha. Kezdenek kiderülni dolgok, zsarolások, fenyegetőzések. Bomlik a hűbéres rendszer, érik a műanyag lakat, ami majd az ajtóra röhad kívúlről.
nezelodo
@namihami: Nem a gyomruk kényes, hanem túl sokan állnak még sorba a jutalomért, és már nincs új állás, a lenyúlást is figyelik már az EU hivatalai, így a régieket, a félig jóllakottakat cserélik le a még éhesekre.
Amúgy lehetne a koma még Szegeden kancellár is az egyetemen, de azt a húsos fazekat a Nagy Sanyinak ígérte a Kis Rigó Laci...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.