Már megjelent a magyar sárgadinnye a piacokon, sőt, a görögdinnye is, igaz az még nem a szabadföldi. Jelenleg a szaküzletekben, nagyobb bevásárló központokban a spanyol, dél-olasz, szezon végi importot árusítják, meglehetősen olcsón. A megyei termelők attól tartanak, nyomot árakkal indul a hazai szezon.

A spanyol görögdinnye áthúzhatja a magyar gazdák számítását

A szekszárdi piacon már magyar sárgadinnyét kínáltak az árusok, igaz még borsos áron. Bognár János dinnyetermelő a Tolna megyei hírportálnak nyilatkozva elmondta, kevés lesz idén ebből a gyümölcsből, mert a május nem kedvezett neki.

Bognár János, a Magyar Dinnyetermelők Országos Szövetsége tagjaként úgy látja, az, hogy az import görög dinnye kilójáért mindössze 199 forintot kérnek, jelentősen befolyásolhatja a hazai árakat.

(infostart.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Igen érdekes a helyzet.
1. A gazdák szeretnének olyan árat kapni, amelyik biztosítja a megélhetésüket.
2. A vevők meg a lehető legalacsonyabb árat szeretnék.
3. A kereskedők olyan áron szeretnék eladni, hogy nekik is legyen rajta haszon, mert tudják, hogy az alacsony jövedelmű magyar vásárlói igényekhez kell igazítaniuk az árakat.
jesz
@lusta: kommentedben fellelhető a döcögő kapitalizmusunk zavaros képe...

ott a pont.
solidedge
Olasz dinnyét vettem, kilóját 450 Ft-ért. Szerintem nem olcsó. Tapasztalatom szerint ha a magyar dinnyének nem lenne konkurenciája az árat az egekben tartanák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.