Hiába küldte meg az OLAF a jelentést arról, hogy a Farkas Flórián vezette ORÖ Híd a munka világába programjában mennyi szabálytalanság volt, Polt Péter legfőbb ügyész nem hozta azt nyilvánosságra.

A 24.hu cikke szerint ugyan az unió csalás elleni hivatal (OLAF) már tavaly októberben megküldte annak a vizsgálatnak az eredményét, mely a Farkas Flórián fideszes politikus által vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alatt folyó Híd a munka világába program szabálytalanságait tárta fel, a legfőbb ügyész nem hozta nyilvánosságra a dokumentumot.

Az OLAF büntetőeljárást javasolt Poltéknak a Farkas Flóriánhoz köthető ügyben

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnökeként egy sajtótájékoztatón 2014. október 9-én az ORÖ székházában

Fotó, címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Pedig abban a lap szerint elég súlyos állítások vannak Farkas Flóriánnal szemben: az OLAF azt javasolta Poltéknak, hogy

büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket.

A Híd a munka világába program 2013 novemberében indult 1,6 milliárd forntnyi uniós forrásból, lényege a felzárkóztatás volt. A program 2015. szeptemberéig futott. 2016-ban azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy látta a korábbi szabálytalanságok után, hogy az EU-n nem lehet átnyomni a programot, és az azt vezető ORÖ-t felkérte, hogy akkor 1,6 milliárd forintot fizessenek vissza. Ezt végül az ORÖ úgy úszta meg, hogy a kormány átadott nekik 1,3 milliárd forintot, vagyis csak 300 milliót kellett nekik fizetniük.

Az ügyben feljelentés is született, a NAV is nyomozott, Farkas Flóriánnak pedig meg kellett jelennie az OLAF előtt. ennek csak auzután tett eleget, hogy Lázár János miniszter nyomatékosan felszólította. 

Mint kiderült, a pénz 15-20 százalékát egy budai villára költötték el, hogy majd innen koordinálják a programot, ám az OLAF megállapítása szerint a

Híd a munka világába Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet 2014. április 24. napján pro forma bejegyzésre került ugyan, de érdemben soha nem működött, a kitűzött célokat még részlegesen sem érte el.

Vidéken is vettek ingatlanokat több tízmillióért, ám ezeket sem használták az adott célra, ráadásul a taglétszám sem volt elegendő a szociális szövetkezetben, így az nem tudott önfenntartóvá válni. A felzárküztatási programok sem futottak. 

A lap szerint az OLAF jelentésében Farkas Flóriánon kívül (aki 2011 és 2014 közt volt az ORÖ elnöke, ráadásul fideszes országgyűlési képviselő és a párt parlamenti frakciójának frakcióvezető-helyettese volt) Balog Zoltán emberi erőforrásminiszter, valamint Hegedűs István és Balogh János, az ORÖ két, Farkast követő elnöke van megemlítve az üggyel kapcsolatban.

"Az OLAF kimutatása szerint az Emmi a szerződésbontás előtt összesen 24 szabálytalansági eljárást indított az ORÖ által lefolytatott közbeszerzésekkel és beszerzésekkel kapcsolatban. Tizenegy esetben meg is állapítottak valamilyen a szabálytalanságot. Végül az ORÖ által elszámolásra benyújtott 1,6 milliárd forintot kitevő tételekről kimondták, hogy a „teljes összeg esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja”.

A magyar hatóságok a négy éve folyó eljárásuk, az Emmi belső vizsgálata és az OLAF ajánlása ellenére a mai napig nem találták meg az ügy felelőseit"

- olvasható a cikkben.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Miért is kellene elmarasztalni ezt a szegény Flórit, meg a csipet csapatát, hiszen teljesíti a feladatát, szállítja a szavazatokat. Amúgy sincs ellene bizonyíték, mert nem csak azt a veszélyes hidat lopták el ami a munka világába vezetné a népét, de még a "folyót" is elcsiribálták alóla.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Miért is kellene elmarasztalni ezt a szegény Flórit, meg a csipet csapatát, hiszen teljesíti a feladatát, szállítja a szavazatokat. Amúgy sincs ellene bizonyíték, mert nem csak azt a veszélyes hidat lopták el ami a munka világába vezetné a népét, de még a "folyót" is elcsiribálták alóla.
szaboria1
Szuper a legfőbb ügyészségünk nagy ívben tojnak az OLAF jelentésekre. Majd ezt is inkább Orbánék inkább vissza fizetik. Csak ne tudódjon ki mire ment el a pénz.
Nessy
Az OLAF ne szóljon bele a ki-mit-lop társasjátékunkba! Küldje a pénzt, a többi a kormány dolga!
Polt már megrendelte a szappant F.F tisztára mosdatásához!
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/c3388f59371255b06ad243f44c4722949d1d81213fdab202903ab0c6453b458e.jpg?w=600&h=316
"Ez felháborító" Nem pont ide tartozik, de olajszőkítő bárók is megúszták. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.mandiner.hu%2Fattachment%2F0309%2F308139_irtas.jpg&key=XsHZTMXWAftWGIq-Jv0HVQ&w=600&h=213
Az Elios-buliban ilyen nem is fordulhatott elő, hisz ott a kutyát nem kellett lefizetni: fentről szóltak, hogy "nektek LED-világítás KELL". " Kérem vigyázzanak, a jogállam ajtói záródnak. " A Moszkva tér következik.
Jozefina
Ezt a jóképű cigust, csak petikével együtt lehet berácsozni??!!
papa.49
Ezt a bokszost nem lehet még csak meggyanúsítani se addig míg a csutitetű a góré, mert kurva sokat tud a szolnoki családról !!!
jesz
ez az ember egy szívmelengető színfoltja a Parlamenti ülésteremnek...imádom, amikor bányássza az orrát...e-közben úgy néz ki a fejéből, mintha ott lenne...lehet, hogy az agyát keresi?
menekült
Nem a programra ment el a pénz, de hogy mire, az se mindegy, 1,6 milliárd forint óriási összeg! Ha nem is tudjuk, azért sejthetjük, hogy kikhez vándorolt. Az ORÖ még mindig nem számolt el 300 millióval, a kormány pedig kisegítette az ORÖ-t 1,3 milliárddal. Hogy azt az 1,6 milliárdot a program megkapta-e az úniótól, azt nem tudni, de ha igen, akkor azt a kormány fizette vissza. Vagy költségvetési pénzből lett finanszírozva - micsoda? A semmi? A nemtudni kiknek a zsebébe, tulajdonába folyt a közpénzből 1,6 milliárd?? Tehát mi fizettünk azért, hogy a fazék mellett ácsorgó nagyétvágyú rohadékok megtömjék a belüket? Erre megy el a befizetett adónk?
Eladott Ország
@menekült: Flóri 1,6 milliárdja pont a duplája - ugyanis a "drágaszépdoktorminielnökúr" kifizette nagyvonalúan, hogy ne keressék a pénzt. A mi zsebünkből, természetesen. A senkiházik mindennek keresztbe tesznek, mert másképpen nem vennék őket észre. Bolha az elefánton. Szégyen. Remélem Július 2. után az első dolog lesz az Európai Parlamentben az egyhangú döntések helyett a minősített többség megszavazása.
nezelodo
@papa.49: Néha nekem is az az érzésem, hogy ezek egymást keresztbe hosszába zsarolják, a sor végén meg ott áll a Putinka egy szál madzaggal a kezében, és néha megrántja.
menekült
@Eladott Ország: Engem az bosszant a legjobban, hogy semmire ment el 1,6 milliárd, azaz valakik jól megszedték magukat ebből, más nem történt. Mert az is felháborító, ha szabálytalanságokkal telepakolva ugyan, de valamit létrehoznak. De hogy semmit, és ezért mi fizetünk??!! Hol a pénz? Hogyhogy nem nyomoz a Polt?

Hogyhogy nem az utcán ordít a felháborodott tömeg?
papa.49
@nezelodo: A muszka kezében van az egész besúgói hálózat anyaga, azt még a kivonuló csapatok vitték magukkal!!! A csutitetű kezében meg a köteles jóvoltából ,van az összes politikusra nézve anyag, mikor az első kontár kurmány alatt ,,titokminiszter,, volt !!! Nyilván vannak átfedések a két lista között, de a lényeg az a muszkánál van, a csuti csak főleg gazdasági ügyekkel tud operálni !!! Addig amíg a muszkának érdeke lesz, hogy a csutitetűt hatalomba tartsa addig marad, ha már nem tudd belső infókat szolgáltatni érdektelenné válik a számára, utána fog bedőlni a mutatvány !!!
Eladott Ország
@menekült: ma, 13:19; Bizony százezreknek kellett volna már az utcán több alkalommal tüntetni és erre ez a rohadt, bűnöző, maffiakormány számtalanszor rászolgált már.
CsipkeRózsa
Legalább az értékes ingatlanokat lefoglalták, vagy megmaradt a tolvajoknak? Megint mi fizettük ki mások gazdagodását.
szaboria1
@CsipkeRózsa: Épp tegnap este az RTL híradóban mondták be vissza fizették inkább az EU pénzt. Így már nem érvényes az OLAF jelentés.
szaboria1
@szaboria1: Az ötösömnek kellene így bejöni. Inkább megint vissza fizették mint a Tiborcz elleni eljárás lefolytatását.
CsipkeRózsa
@szaboria1: ma, 05:17

A visszafizették azt jelenti, hogy mi kifizettük helyette a selejt munkát. Senkivel nem fogják visszafizettetni, Tiborcz pedig szintén nem fizeti meg helyettünk.
Dr plágium
@CsipkeRózsa: Mi fizettük vissza az EU-s pénzt Nem flóri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.