Budapest legyen erős és egységes város! – mondta a főpolgármester a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán Budafok-Tétényben pénteken.

Tarlós István közölte: Budapesten meghatározók a közösségteremtő lokális központok. A városvezetés elkötelezett a természeti és történeti értékek megőrzése és a kerületi önkormányzatok differenciált fejlesztése mellett – tette hozzá.

Tarlós: Budapest legyen erős, egységes város!

Tarlós István főpolgármester beszédet mond a DunaFok elnevezésű szabadidő- és sportpark ünnepélyes átadásán a főváros XXII. kerületében, a Hajó utcában 2019. június 21-én. A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a 23 ezer négyzetméteres park kialakítását, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal. MTI/Szigetváry Zsolt

A főváros mintegy 200 millió forinttal támogatta a budafoki Hajó utcában pénteken átadott 23 ezer négyzetméteres parkot, amely közvetlen kapcsolatban áll a Duna-parttal.

A beruházás egyszerre szolgálja a közösségi életet és a természeti értékek védelmét

- jelentette ki a főpolgármester. Ezen a területen száz éve virágzó közösségi és sportélet folyt, ennek azonban a 20. század második felére nyoma se maradt. A kerület vezetősége keltette életre a korábban elhanyagolt területet – jelezte.

A Duna 32 kilométer hosszú, átlagosan 400 méter széles budapesti szakasza jelentősen meghatározza a magyar fővárost, a folyó és az ember kapcsolata azonban sok helyen megszakadt

- mondta. A Dunával mint természet adta lehetőséggel élni kell; ennek a szabadidőparknak is az az üzenete, hogy ember és természet tud és akar együtt élni – mondta Tarlós István.

Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere beszédében úgy fogalmazott, hogy 1990 és 2010 között az itt élők másodrendű polgároknak érezhették magukat, hiszen a fejlesztési pénzek a kiváltságos belső kerületeknek jutottak. Azóta viszont fokozatosan újulhatott meg a Stáció lépcső és a budafoki Kálvária, majd a piac, a Szent István téri mesepark, és elkészülhetett a DunaFok szabadidő- és sportpark, amely mérföldkő a környék életében – emelte ki.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy Schmuck Andor bejelentkezésével egy újabb ellenzéki jelölt indul a főpolgármesteri székért. Orbán sajtója ezt szajkózza, és ahogy látom, „ezen az oldalon” is többen átveszik ezt a mantrát.
Nos, sem Schmuck, sem a többi futóbolond nem ellenzéki jelölt. Épp ellenkezőleg. Létezésüknek egyetlen értelme van, mégpedig az, megosszák az ellenzéki tábort és szoros verseny esetén annyi szavazatot vegyenek el az ellenzék valódi jelöltjétől, amennyi ahhoz szükséges, hogy Tarlós István, a Fidesz budapesti helytartója a helyén maradhasson."
kanadaihirlap.com/2019/06/12/schmuck-andor-nem-ellenzeki-jelolt-epp-ellenkezoleg/
görbetükör
A kórházak adósságait fizessétek már meg és fejlesszétek!
Mert pusztul a főváros, pusztul az ország!
Nem park, meg nem stadion kell, nem külsőség és nem ész nélküli herdálás!
Macskaszem
@görbetükör: Ha idejébe kiveszik a vakbeledet, vagy fél napon belül begipszelik a törött lábadat, abból nem tudnak lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.