Az Index szerint több óbudai bölcsődében is megfordult egy olyan fejlesztőpedagógus, aki aktív TBC-s. Amikor ez kiderült, több gyereket rögtön ki kellett vizsgálni, akik ezután erős gyógyszereket kaptak, amit fél évig kell szedniük.

Amikor a fertőzöttségről tudomást szereztek, az önkormányzat szerint rögtön lépéseket tettek, bevonták az ügybe a bölcsődeorvosokat és a Szent Margit Rendelőintézet Tüdőgondozó főorvosát – írják.

TBC-s pedagógus járta az óbudai bölcsődéket

A cikk szerint 36 gyereket rögtön kivizsgáltak a Törökbálinti Gyerekpulmonológiai Intézetben, ahogy 37 olyan felnőttől is vettek vért, akik a gyanú szerint érintettek lehettek. Az önkormányzat szerint egyikük sem fertőződött meg.

(Index)

(Fotó: pixabay.com)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Régen ez elképzelhetetlen lett volna, mert az alap volt, hogy érvényes egészségügyi kis könyv nélkül munkába sem állhatott sehol, nemhogy gyermekintézményben valaki! Ez már ennek a szabályok, ellenőrzések nélküli világnak tudható be! A váratlan, bejelentkezés nélküli KÖJÁL, majd ÁNTSZ, illetve szakmai ellenőrzések kora régen lejárt, minőségi munka CSAK kevés munkahelyen folyik már..A gyorstalpalós képzéseken ilyen "apróságokra" nem jut idő! :(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@jesz: Ha a vizsgálatra kötelezettek összefognának és feljelentenék a fejlesztő pedagógus alkalmazóját, biztosan eljárást indítanának ellenük! Ha én érintett lennék, megtenném!
nezelodo
@jesz: Bizony valóság, és akkor is az volt 1974-ben, amikor egy négyosztályos TSz elnök vágta oda az egyetemet végzett és nagy gyakorlattal bíró agrármérnöknek a verdiktet, hogy ti talajmenti káderek vagytok az lesz amit én mondok... Azt gondoltam akkor, hogy megérem még, hogy kihalnak ezek a bunkók, de nem lett igazam, mert a politika újra termeli ezeket a tehetségtelen csak a lopáshoz értő senkiket.
maci0427
Gondolom, hogy létszámhiány van és elfogadták azt, hogy ne legyen Tüdőszűrő vizsgálatról friss igazolás ! És mi van a többi vizsgálattal ami időszakos , kötelező és az egészségügyi könyvben kötelezően kellene szerepelnie ?!
Dr plágium
Ahelyzet az, hogy anno egyszer jártam üzemorvosnál, vittem a leleteket vérkép, tüdő röntgen stb. ARendesen meg is vizsgált, azt is nézte van-e valamilyen bőrbetegségem stb. DE! az évente esedékes vizsgálat úgy zajlott, hogy valaki elvitte az egészségügyi könyvemet friss röntgennel (mást nem kértek) természetesen megkaptam a pecsétet. Holott egy év alatt bármilyen fertőző bőrbetegség is kialakulhatott volna. Szóval szarnak az egészre. A munkaalkalmassági pecsétet kiadják mindenkinek akár vizsgálat nélkül is hiszen jó pénzt kapnak érte.Nagyon kényelmes úgy hogy nem is látják a dolgozót csak alkalmasnak nyilvánítják.
jesz
@Cicamama55: ezt gondoltam én is első olvasatban...harcosan, kivont karddal rohannék be a főnökéhez...aztán elszégyeltem magam, és lehajtott fejjel pironkodtam...mert eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt tanácsot kért egy vidékre költözött rokon, hogy mit tegyen, ha tetves lett a gyerek? Vázolta a körülményeket, és én azt mondtam, hogy hajmosáson kívül semmit...és nem mertem a szemébe nézni...
Cicamama55
@jesz: Ha tetűt fedeznék fel, azonnal lekezelném, s feltétlenül jelezném észrevételemet a gondozó-, óvó-, tanító nőnek. Azért a TBC annál sokkal veszélyesebb! Jut eszembe, régen havi rendszerességgel a KÖJÁL emberei ezt is ellenőrizték a gyermekintézményekben. A mi városunkban legalábbis biztosan így volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.