Az Akadémiai Dolgozók Fóruma értetlenül áll az MTA SZTAKI-ban létesített rekreációs szoba ügye előtt. Bár az egyes kutatóközpontok nagyon eltérő gazdálkodási modell szerint működnek, álláspontunk szerint minden esetben elfogadhatatlan az ilyen öncélú pénzköltés, különösen egy olyan hálózatban, ahol a kutatók átlagos bére alig éri el a nettó 190 ezer Ft-ot. Az eset – csakúgy, mint a Palkovics miniszternek ugyanebben a kutatóközpontban éveken keresztül valós teljesítmény nélkül kifizetett magas bérezés – rávilágít arra, hogy szükség van az MTA kutatóhálózatának megújítására és az intézményrendszer demokratizálásra. Egyebek mellett ez az egyik célja az Akadémiai Dolgozók Fórumának. A demokratizálódást, az átláthatóbb működést azonban egészen biztosan nem szolgálják a kormány átszervezési tervei, a kutatóhálózat politikai kontroll alá helyezése, és egy olyan irányító testület felállítása, amelyben az önkormányzatiság eddig létező szintje is megszűnik. A hír nem változtat azon a...

Forrás: facebook.com
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ide még jobb:

Fel vannak háborodva

amihez joguk is van, de azaz igazság, hogy már korábban is kellett volna

Mottó:
„Something is rotten in the state of Denmark.”

Azt írja az újság, hogy:
„elfogadhatatlan az ilyen öncélú pénzköltés, különösen egy olyan hálózatban, ahol a kutatók átlagos bére alig éri el a nettó 190 ezer Ft-ot.”
Ez a mondat az Akadémiai Dolgozók Fóruma közleményében szerepel, amiben kifejtették, hogy értetlenül állnak az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (SZTAKI) létesített rekreációs szoba ügye előtt.
A dologgal mélységesen egyez kell értsek, azonban meg kell jegyezzem, hogy a SZTAKI kapcsán ilyen kinyilatkozásra már eddig is bőven meg lett volna az okuk. Igaz arról nem a takony-Habony média keverése kapcsán szereztek értesülést:
„Úgy kapott évekig havi 800ezres fizetést évekig a Magyar Tudományos Akadémiától (MTA) és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetétől (SZTAKI) Palkovics László miniszter, hogy utoljára 2014-ben publikált tudományos dolgozatot” – írta meg a Magyar Narancs az év elején! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.