A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki éveken keresztül lopta az áramot és a gázt Pécsett. 117 millió forint kárt okozott.

A hét legelszántabb bűnözője: 15 éven át 117 millió forint értékben lopott áramot Pécsett

Különösen nagy értékre elkövetett lopás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy pécsi férfi ellen, aki 2002-ben kezdte el otthon lopni az áramot, majd 2004-től egy sportlétesítményben is folytatta ezt a tevékenységet. Egy év múlva a sportkomplexumban a gázzal is trükközni kezdett, végül 2016. december 13-án fény derült a tettére.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a férfi a villanyórákat és a gázórákat megrongálta, eltávolította a zárópecséteket, majd más típusú fémzsinórral zárta vissza az órákat.

A hologramos fóliákat is eltávolította, majd a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után többször visszarakta azokat. Volt olyan gázmérő is, amelyet úgy módosított, hogy az ne tudjon fogyasztást mérni, majd leolvasáskor újra működésbe hozta, így nem szúrt szemet a trükk. A kismegszakítók sem úszták meg, kiiktatta azokat, hogy nagyobb áramteljesítményhez jusson. A férfi a bűncselekmény elkövetésével közel 117 millió kárt okozott.

(police.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Tizenöt éven át a közművek embereit ha orruknál fogva lehet vezetni,
akkor ott sokkal nagyobb a baj mint azt a csalóra mutatva lezárni.
papa.49
Emellett a ,,trombitás,, is eltörpül ))))))))))))))))))))))))))
Van itt baj elég a szolgáltatóknál a SZAKTUDÁSSAL, az ilyen ehhez hasonló esetek felderítéséhez !!!
Ezt OKJ. képzésben NEM LEHET ELSAJÁTÍTANI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.