A Népszava szerint volt olyan mérőállomás, amelyikből hetekig nem jöttek az adatok az egyik fő légszennyező komponensről.

Megbízhatatlanul működik a szmogérzékelő rendszer az egyik legszennyezettebb levegőjű városban, Budapesten

Budapest a legkoszosabb levegőjű uniós fővárosok közé tartozik, a mérőhálózat pedig nem segít, ugyanis megbízhatatlanul üzemel – derül ki a lap vasárnapi cikkéből.

A portál példákat is hoz, mint írják, a Széna-téren lévő állomás január közepétől március közepéig egyáltalán nem szolgáltatott adatokat a nitrogénoxid koncentrációjáról, ami az egyik fő légszennyező komponens. Ez azért sem jó, mert egy erősen szmogveszélyes időszakban nem jöttek az adatok.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menekült
@Csizmás Kond: "információt szolgáltatnak". Nem tudom, tudod-e, de különösen a 20. századtól kezdve az információnak óriási értéke van.
Vége.
jesz
Az LMP nagy elánnal elkezdte mérni az országban a légszennyezést...azóta qurvanagy csend...Itt Budapesten nem is mernek mérni...
Csizmás Kond
@menekült: annak mindig is értéke volt...viszont a szmogjelző még önmagába semmi sőt ha úgy vesszük maga a rossz, ugyanis amíg nem tudták tizednyi pontosságra a szennyeződést addig jobban vigyáztak a környezetre.
menekült
@Csizmás Kond: Ilyen nem volt. Az emberiség tudatosan soha nem vigyázott a környezetre, amíg rá nem jött, hogy visszafordíthatatlanul tönkretette. Ma már az van, hogy mentsük ami menthető.
Csizmás Kond
@menekült: Ez amolyan menekült szemlélet. Igen is vigyázott rá, sőt lehetősége szerint kímélte is, viszont felbomlott a rend a sok jövőmenő ide-odaköltözgető, csak a jólétet hajszoló emberek megjelenésével...mert csak az nem kímél valamit aki nem tudja magáénak érezni.
papa.49
Nem mutat adatokat, meg kéne javítani, de a szaktudás az szoci csökevény, a ráolvasás meg nem működik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.