Állatvédelmi chartát hirdetett Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje vasárnap, hogy segítse az emberek és a háziállatok "harmonikus együttélését".

Karácsony Gergely állatvédelmi chartát hirdetett

Az ellenzéki politikus Budapesten, sajtótájékoztatón céljaik között említette új, korszerű állatmenhelyek létrehozását, a "kényszerszaporítókkal" szembeni fellépést, egy a zuglóihoz hasonló ivartalanítási program kiterjesztését, valamint Budapest "méhbarát" várossá alakítását.

Karácsony Gergely kitért arra is: hosszú távon át kell állni a biológiai szúnyogirtásra, valamint fel kell lépni azért, hogy a madarak, köztük a fecskék, továbbá a denevérek visszatalálhassanak a városba.

Megjegyezte, állatvédők és magánszemélyek ajánlásait is várják a chartában megfogalmazottak kiegészítéséhez.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos választmányi elnöke kifejtette, budapesti állatvédelmi ombudsman intézményének létrehozását kezdeményezik majd Karácsony Gergelynél, amennyiben a budapestiek főpolgármesternek választják.

Kiemelte, szeretnék, ha az önkormányzat a jövőben pályázati úton támogatná az állatok ivartalanítását, chippel történő ellátását, valamint az oktatásban és az egészségügyben is nagyobb szerepet kapna az állatterápia.

A szocialisták emellett állatvédelmi kerekasztalt is életre hívnának, amely ajánlásokat tehetne a mindenkori politikai vezetőknek – tette hozzá Kunhalmi Ágnes.

Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke azt mondta: jelenleg civil szervezetek látják el az állatvédelmi feladatok 90 százalékát, ezért azt szeretnék, ha a jövőben hatékonyabban működhetnének együtt az önkormányzatokkal, hatóságokkal.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva kijelentette, büszkék a hamarosan elkészülő zuglói Pillangó park beruházásra, amelyet hosszú lakossági egyeztetés előzött meg, több körben módosították a terveket, hogy azok a lehető legtöbb helyi igényt kielégíthessék. Hangsúlyozta, a projektben kizárólag növény-egészségügyi okokból vágtak ki fákat.

A napokban Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője és Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke is bírálta Karácsony Gergelyt a Pillangó park beruházás miatt, kifogásolva a többi közt a "háromszoros túlárazást" és a fakivágásokat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Szegény Tarlós feláldozza magát, nehogy má ÖFENESÉGE kiírtsa a főpolgármesteri cafRANGOT!
.
www.youtube.com/watch?v=WGkVZ_OcwHI
.
A remény hal meg utoljára!
1magyar
Nagyon szimpatikus program az állatvédelem. Éppen ideje lenne már!
jesz
...például megtilthatná, hogy társasházak emeleti lakásaiban, pláne tizenegy szintes panelben kutyát tarthassanak, (csótányt szabad)...ne tarhassanak harcikutya-viadalokat, láthatóan ne csibészeljék a harci kutyákat, ezek tartását amúgy is tiltják...

De, mint annyi másból, ebből sem lesz semmi...marad az üres porhintés
görbetükör
@jesz: És mit csináljanak szerinted a meglevő kutyákkal? Öljék le őket? Vagy befogadod?
Lehet tartani emeleti lakásban, sokkal inkább, mint láncon sínylődtetni.
Olyan ez, mint amikor a hajléktalanokat elzavarják, mert szem előtt van, másutt már szenvedhet, kiszolgáltatottá válhat.
Igen, kell változtatni az állattartás szemléletén, de nem úgy, hogy meghatározod, hol tartsanak, hanem úgy,hogy HOGYAN tartsanak állatot.
Mert az állat az ember mellett érzi jól magát, az embert akarja szolgálni, annak engedelmeskedni. Tény, hogy nem való mindenkinek kutya, de ez nem lakástól,vagy kerttől, hanem embertől függ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.