Az LMP szerint a klímaváltozás elleni fellépés jelentene valódi rezsicsökkentést – mondta Ungár Péter országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

LMP: a klímaváltozás elleni fellépés jelentene valódi rezsicsökkentést

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnök nem adott magyarázatot arra, hogy más régiós országokkal miért vétózta meg a 2050-es európai uniós klímasemlegességi célkitűzést, a kormány pedig helytelenül magyarázta ezt a rezsicsökkentés védelmével.

A valódi rezsicsökkentés ugyanis az lenne, ha minden ház tetején napelem lenne, a paksi atomerőmű bővítésének költségeit az épületek szigetelésére fordítanák, és az állam több pénzt költene az elektromobilitás növelésére – vélekedett Ungár Péter.

Kiemelte, a kormány az elöregedő buszparkok cseréje mellett a műanyag- és antibiotikumszennyezettség ellen sem lép fel, pedig ezeknek mind komoly egészségügyi kockázatai vannak. A klímaváltozás itt vanm és élet-halál kérdése a megoldása – fogalmazott.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
A helyzet nagyon egyszerű, ezt a bőrükön fogják érezni az emberek a bevándorlást meg csak az M1-en...:) Nem tenném ezt a kettőt ellentétbe, hogy nem kormánypropaganda lenne ennek a tematizálása is...
jesz
Ungár megint hülyeséget beszél...a klímaváltozás örök jelenség..amióta a homo sapiens létezik, és el tudná mesélni a végtelennek tűnő jégkorszakokat, az alig elviselhető felmelegedéseket, igencsak megdöbbennénk...
...az évszázezredek beszédesek, csak a geológusokat kellene illő tisztelettel megkérdezni...pedig akkor nem voltak jumbo jetek, tankerek, milliószámra háziasított kérődző állatok, és...na mik...? ...hát háborúk...amit mi rendezünk.

Ungár inkább a téli füstölő kéményekkel törődjön...ahogy ígérte...
tudode
Mentségére szolgáljon a regnáló kormánynak az, hogy nem csak az ÜSZENTSÉGÜK szakmaiságán "szárad" az, hogy elvonatkoztatva az egyre romló klimahelyzettől, a török hódoltság alóli megszabadulás óta nem aknázták ki azt a kincset, amely a Kárpát-medence aranya:
.
---- Magyarország geotermikus világhatalom
.
www.origo.hu/gazdasag/20060218magyarorszag.html
.
""" A legolcsóbb, leginkább gazdaságos megújuló energiaforrások egyike a geotermikus energia. A Föld mélyéből felfelé áradó hőenergia tekintetében kiváló adottságokkal rendelkezik Magyarország. Hévízkészletünk legkevesebb 500 milliárd köbméterre tehető, amiből mintegy 50 milliárd köbméter ki is termelhető. A geotermikus energia fűtési célú beruházása, jó adottságok esetében 5 év alatt is megtérülhet."""
.
Az időjárás viszontagságai miatt szökhetett a PRIMŐRÖK ára az égig olyan mértékben, hogy a nyuggerek étlapján már luxux egy farhát aprólék leves legyártása!
.
PercenberKÁK figyelem, még nem késő kiaknázni azt amit a természet kínál!
SystemError
@jesz: Attól függően, hogy egy vulkán időnként vagy csak egyszer tőr te az alatta lévő kis faluban maradnál? :) Nem igazán értem, hogy attól, hogy valami ciklikus vagy egy folyamat vagy csak egyszeri esemény ennek mi az isten köze van ahhoz, hogy ez a te jelenedre kihat? Amúgy én is hányok Ungártól, egy pöcs, de azért hülyeségeket sem kell mondani, hogy azért se legyen igaza...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.