Lehet, hogy már sosem lesz vége ennek, a "kibeszélés" toposzát én sosem értettem pontosan, és nem is hiszek benne, de ha valaki ezzel él, akkor neki úgy fogalmazok, hogy "ki kéne ezt beszélni". Hogy micsodát? Még azt sem tudom pontosan megmondani.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tudode: Az ember alkalmazkodott. Fiatalok voltunk, élveztük, ami adatott. Munka, család, mellette tanulás,trabant, sátor, kelet Európa legszebb tájai.
Humor érzék, empátia.!!! Szép volt! De ma nem lennék fiatal!
Én nem rég hagytam abba a hospice önkéntességet. Gratulálok, hogy még van erőd!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Talán úgy teljesebb lenne az emberek élete, ha nem csak jobbosoknak, balosoknak vallanák magukat, hanem az élet rejtelmeihez igazodva van amiben liberális, konzervativ, szociális érzékenységüek valójában, és a múltban elkövetett hibákból tanulva, levonva a tanulságot.
.
Így élek én, így teljes az életem, már ami az embertársaim elfogadását illeti, leegyszerűsítve mivel az ujjunk sem egyforma!
Gauntlet
elég szomorú hogy hisztiről ír, ez inkább érzékenység.
Nessy
@tudode: Ez egyre kevésbé fog megvalósulni! Vannak az embernek ismerősei, akivel ma már csak az időjárásról beszélget, és még a piacon találkozva sem említi az elszállt gyűmölcs, zöldségárakat, mert perceken belül jön a Brüsszel, mingráns, Soros mantra, és hogy Gyurcsányék elvették a 13. havi nyugdíjat. Aztán, ha halkan megemlíted az Orbánék által elvett svájci indexálást, akkor megállapítja, hogy én is bevándorláspárti lettem, és velem nem érdemes szóba állni! De van ellenkező előjelű kellemes meglepetés is. Amikor megállapítjuk, hogy a jövőhéten drágább lesz a gyűmölcs az eső miatt, minden pejoratív megjegyzés nélkül.
tudode
@Nessy: .
Változóan végződnek ismerőseimmel a szóváltások, van aki lekomcsiz, van aki lenáciz, van aki gyurcsányistának minősít, aztán jön évek múlva ugyanabban az ismeretségi körömben, hogy pont az ellenezőjével illetik azt akivel el voltak ragadtatva.
.
Nem kellett a Bajnai, aki székfoglalójánál bejelentette a kormányprogramját, székfoglalójánál beszámolt az elvégzett munkáról. A maiak közül, ugyan személyesen nem ismerem, de Márky Zay Péter felfogása életszerűbb, mint a regnálóké, akiknél még a Rákosi rendszer is élhetőbb volt, mint ennél a kiszámíthatatlan stábnál!
.
Én pedig 84. évesen már nem változtatok a gondolkozásmódomon!
.
Bár megemberelték volna a volt fiatal demokraták, most nem kellene bujkálniuk, mint a rablóknak!
Nessy
@tudode: Csatlakozom. Én sem fogok így 80 évesen megváltozni. Csak az a gond, hogy az ember sok mindenre másképp emlékszik, másképp élte át akkor, és ott, mint ahogy egyik, másik felkent "történész" ma elmeséli!
tudode
@Nessy: kedves!
.
Hát igen! Ha jól emlékezem azokban az időkben, is szidták a nyugati kapitalistákat elég fura módon. Egy kukk nem volt arról, hogy elcsatolt magyarok élnek a határokon túl. Aztán eljött az ideje annak, hogy európai állampolgárként is elmarasztalják a nyugatot oly annyira, hogy nem hiszek a szememnek, lehet, hogy kacsa tekintettel a Paks2-re, a kinai, sehova nem vezető selyemútra, és ki tudja még mit titkosítottak a fiúk:
.
---- Nullszaldós állami költségvetés készült 2020-ra
.
magyarnemzet.hu/velemeny/nullszaldos-allami-koltsegvetes-keszult-2020-ra-7041743/
.
Tudjuk, hogy szinte minden szinten ZÉRÓ TOLERANCIÁT szól a népmese. A papír, és kütyü eltűr mindent, ápol, és eltakar azt a sok nyomorúságot, amely mögötte van! De hát ki tudja még milyen GYERMEKKORI ÁLMOKAT kell elviselnie a hülyére vett ország lakosságának!!!
Nessy
@tudode: Félek, hogy ezek már nem gyermekkori álmok, hanem annál rosszabbak.
Csizmás Kond
Szerintem úgy volna helyes, ha nem az embereket bolondítanák az izmusokkal, hanem mindenki az ország érdekeit nézné izmosozás nélkül. Az ember nem politikai dogmákra felépített pártvalaminek születik hanem sokoldalú egyéniségnek, de vannak akik a gyengeségeket kihasználva félrevezetik a tömegeket és úgy állítják be, hogy az csak abban a meghatározásban létezhet...és ez lassan ez vezet a pusztuláshoz.
Eriksson
@tudode: @Nessy: Jó olvasni amit most írtok. Éppen ezért kíváncsi lennék, hogy miként éltétek meg életetek 74, ill. 70 évét, Orbán nélkül. Mert feltételezem, hogy azelőtt sem volt nektek sem mindig minden fenékig tejfel.
Vagy akkor nem volt még a rendszerekről ilyen határozott véleményetek?
Lehet, hogy én fiatalnak számítok mellettetek a magam 69 évével, de valahogy nem tud elvakítani a különböző vélemények káosza. A magam sorsát élem, a magam szemszögéből nézve a világot. Mindig is ezt tettem. Ha valamit vagy valakit rendszeresen becsmérelnék, attól nem lenne jobb a sorsom. Ezt már régen az eszembe vettem.
S ezt példaként mondanám a nálam fiatalabbaknak és az idősebbeknek is.
csak úgy....
@Nessy: Ön a pofátlan csizmásást a hágóba szorúlt vergödszkét vagy , a "skandináv" okoskodót, a könnyed durbincs-shikari duettröl nem is beszélve , agyilag,szellemileg letiporja,lepipálja ...,csak gratulálni tudok és hiszi a piszi azt a 80 esztendöt!
tudode
@Eriksson: .
Minden életbe sok minden belefér. Attól is függ az egyének sorsa, hogy a nehézségeket milyen módon képes feldolgozni. Az én 84. évével átéltem a Ii. vh-t, földrengést, 56'-ot, és klf. kormányok átlagos állampolgárra ható tevékenységét a Rákosi rendszertől napjainkig. Meg kellett tanulni úgy élni, mint egy koldus, és egy polgár. Ezért talán könnyebb a mostani lecsúszást megélni. Ami színessé teszi az életemet még most is önként vállalt társadalmi munkát végzek az elesettek érdekében, és igyekszem mindenkinek segíteni, senki mellett nem elmenni.
.
Ilyen kilátástalanságot, bizonytalanságot nem tapasztaltam, amellyel a koldustól a lecsúszó középosztályig, nincs választási lehetőség, meg kell élni. Pl. a Kádár rendszerben minden év január 1-jén tudatták az állampolgárokkal, hogy mi vár rájuk a vonatkozó évben. most a regnálók év közben rendezik át az életünket, ha egyáltalán tudomásunkra jut, hogy mit főznek a boszorkánykonyhájukban.
.
De azért az életnél nincs klasszabb móka. Sajnálom a fiatalokat, akik ebben a zűrzavarban kénytelenek eligazodni, vagy elhagyni a hazájukat, ahogy az én közvetlen családomból is Finnországban, és Svédországban élnek a fiatalok családostól.
Nessy
@csak úgy...: Kösz! Ez jól esett! :-))
Eriksson
@tudode: Bizony, sok mindent megéltél, s remélhetőleg még fogsz is.
Amit a kilátástalanságról és bizonytalanságról írsz, az szerintem a rendszerváltozással kezdődött. Addig sem volt mindig töki, de - mint ahogy írod is - , legalább kiszámítható.
A fiatalok pedig meg fogják oldani a saját sorsukat így, vagy úgy, mint ahogy mi is megoldottuk a ránk váró feladatokat mindenféle propaganda és ellenpropaganda ellenére.
Engem inkább az zavar, hogy minden túl van szabályozva, még egy jót pecázni sem lehet a szomszéd tóban engedély nélkül.
Nessy
@Eriksson: Tudod, mindig éltetett a remény, hogy miután egyik rendszernek sem volt megfelelő a pedigrém, nem is voltam soha párttag, de gondoltam majd csak javul. A 80-s években valóban normálisabban éltünk. Aztán jött a rendszer váltás. És ma 50 évi munka után, immáron egyedül, egyre nehezebb a megélhetés. Igaz, ha valaki az egészségügyből ment nyugdíjba a 90-s években ( bérbefagyasztás, degresszió , I.Orbán kormány)az megérdemli. Utána ugyan dolgoztunk életempárjával, és bár nyugdíjba már nem számított, de könnyebb lett. Aztán ennek is vége lett. Nem pártokban, emberekben, kormányok tetteiben mértem mindig a valóságot. Azért mert megírom a véleményemet, nem jelenti azt, hogy bárkit gyűlöljek, irigy sem vagyok. Porból lettünk, porrá leszünk, pártoktól és vagyonoktól függetlenül.
Nessy
@tudode: Az ember alkalmazkodott. Fiatalok voltunk, élveztük, ami adatott. Munka, család, mellette tanulás,trabant, sátor, kelet Európa legszebb tájai.
Humor érzék, empátia.!!! Szép volt! De ma nem lennék fiatal!
Én nem rég hagytam abba a hospice önkéntességet. Gratulálok, hogy még van erőd!
tudode
@Eriksson: .
Ne aggódj, a túlszabályozásuk azt a célt szolgálja, hogy kíváncsiak arra a hamisKÁK, hogy mit csinálnak az alattvalókká silányítottak.
.
Még én is megszeretném élni, hogy - foci nyelven - berúgja magának az öngólt a MINDENREHATÓ, aztán mindenféle jogszabályuk helye a kuka lesz, mivel ILLEGITIM AZ EGÉSZ társaság az alaptörvényükkel együtt.
.
Higyj nekem, mivel államigazgatásból mentem nyugállományba 49 évi közszolgálat után, úgy közlekednek az államigazgatásban, mint az elefánt a porcelánboltban ugatva az államigazgatást, és az államháztartást!
.
Mivel
.
----- Kolláth György: az alaptörvény nem létezik
.
www.youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjr0
.
Csak azt követték el amelyre a honfoglalás óta nem volt példa, ezért tartják félelemben azokat, akiket lehet!!!
csak úgy....
@Eriksson: baßod! belöled a múlt rendszerben és most is jó szónok lenne...
tudod,akik a szart is tudták dicsöíteni a május 1. fölvonagláson ...
Eriksson
@Nessy: Te is bejártad a magad életútját, politikától függetlenül, mint ahogy én is, meg még sokan mások is.
Én magam nagyon keservesen éltem meg a rendszerváltozást, amikor sorra szűntek meg azok a jogok, lehetőségek, jóléti intézkedések, cégek, amelyek addig a biztonságot adták.
Az egyik gyermekem, akinek tanulmányaival kapcsolatban szerződése volt a Városi Tanáccsal, melynek megszűnése után az iskola is megszűnt, mint olyan. A továbbiakban magánba ment, az oktatásért sőt a vizsgákért is fizetni kellett.
Akkoriban vettem fel életem első és utolsó kölcsönét, melynek kamatjai egyik napról a másikra 5%-ról felugrottak 35%-ra. Én a mai napig azt mondom, ha azt a káoszos létbizonytalan időket át tudtuk vészelni amikor a dolgozok százezrei kerültek utcára, a mai ínség már meg se kottyan.
tudode
@Nessy: .
10 éves voltam a II. vh-ban, mindenre úgy emlékszem mintha tegnap történt volna. Még ma is félálomban a bombázókra asszociálok. De az újjáépítés után örültünk az életnek, oltári szegénységben volt remény, tűntek el a romok, stb., stb. amit most azok akik feljöttek Pestre szerencsét próbálni még a világörökségnek minősülő házakat is megumburdálják, és viszik, mint a cukrot. Csak azt nem tudom mi a bánatnak kell nekik mindent összecuccolni!
.
A hospice-val kapcsolatban megszakadt a szívem majdnem, hogy egy gyermek hospicenek nem jutott 50 millió Ft
.
----- 9 millió forintos működési hiány miatt lehetetlenülhet el a pécsi gyermekhospice ház
.
444.hu/2018/01/31/9-millio-forintos-mukodesi-hiany-miatt-lehetetlenul-el-a-pecsi-gyermekhospice-haz
.
50 millióra emlékeztem. Ezzel az érzéketlenséggel aláhúzták az érzéketlenségüket, hasonlóan a kilenc gyermekes édesanyához, mert nincs nekije hatásköre, vagy mi a bánatja!
.
Na ezek miatt fordul fel ezektől a gyomrom!
Eriksson
@tudode: Alattvaló? Soha nem éreztem, és most sem. Legfeljebb a saját határaim szűkebbek, mint amikor fiatalabb voltam.
tudode
@Eriksson:
.
Ha érezzük, ha nem alattvalóvá lettünk silányítva, már ami a jogszabályokat illeti, mert vannak olyan morzsikák, amelyeket elhúz a hatalom a szánk előtt, aztán olyan feltételeket szabnak, hogy csak nagyon kevesen jutnak hozzá!
Eriksson
@tudode: Lehet, hogy a fogalom alatt mást értünk. Most olyan közegbe élhetünk, hogy a politika nem aláz meg. Legfeljebb mi, jóemberek egymást.
tudode
@Eriksson: .
A politika azzal alázza meg az alattvalókat, például a megváltozott munkanélkülieket, akiktől elvették a rokkant nyugdíjat, a járandóságukat, a nyugdíjasokat pedig amiatt, mert lassan értéktelenné válik a több évtizedes munkával megszerzett nyugdíj, ezen kívül a munkában lévőket pedig az un. rabszolgatörvénnyel, stb. stb.
.
Ezt értem én alattvalóvá silányításnak!
Nessy
@Eriksson: Ne is mond! Nekünk is az volt az utolsó kölcsön, de nekünk szerencsénk volt, mert már kevés volt hátra, és egy éven belül visszafizetve, "csak" 18 % volt a kamat.
csak úgy....
@Eriksson: nálad a beszükülés már zsenge gyermekkorodban jelentkezhetett ,dúdoltad ,hogy hazám-hazám te mindenem de érzés nélkül,mint manapság. szomorúan tudatom véled,hogy semmivel sem lettél okosabb ,mint régen és ezt valami kényszerböl? , minden esetre,naponta bizonyítod. a fogalom alapján,ha az fogalom,te egy kákán is csomót keresö,okoskodó ,max. szakmunkás bizonyítvánnyal és marhára csúf feleséggel rendelkezö , valaki lehetsz,nekem ezt dobta ki ,rólad a századvég a sok sikeres közvélemény kutatatási adatokból.
Eriksson
@Nessy: Ha az ember oszt, szoroz, hogy mennyi a havi kiadás, nem mindegy a kamat%. Pláne, ha az menet közben változik igen drasztikusan.
csak úgy....
@tudode: alattvalókat említesz ...de a többiben sem tudlak cáfolni.
tudode
@csak úgy..
.
Például:
élethelyzetem következtében kénytelen vagyok ügyeket intézni, a végrehajtó szolgálatok munkatársai is alattvalókká lettek silányítva, mert nem kérdezek a munkakörülményeikről, de elpanaszolják nekem, hogy 15%-kal csökkentették a létszámukat akkor, amikor létszámzárlat volt, és le kell dolgozniuk a 400 órás rabszolgatörvényben meghatározott időt, amely nem igazodik az ovihoz, az isihez, és ki vannak littyenve, sőt 5 nappal megkurtították a szabijukat is, amelyet már nem a szolgálati idő arányában, hanem beosztás szerint az illetékes főnök jóindulatától függ stb.
csak úgy....
@tudode: most erre én,több mint 30 év után mit tudok mondani ? miért nem jöttetek velem akkor az idegenbe vagy azt,hogy kitartás ?
tudode
@csak úgy..

Jó a kérdés! Ha 20 évvel fiatalabb lennék, de 84. évesen már nix ugribugri, két agyi trombózis után, és egy 60. éves szülési gyermek gondnokaként, és anyukájaként, érte és a többi elesettért még ma is téve a dolgomat önként vállalt társadalmi munkásként!
.
Legalább volt 49 évi megbecsült munkaviszonyom!
tudode
@csak úgy...: .
Életem során azt tapasztaltam amibe nem pusztul bele az ember, az megerősíti!
.
Ha összekapom magam még képes vagyok lefárasztani egy ezredet, kis túlzással!
.
Köszönöm!
Commenter
@csak úgy...: most láthatod hogy megint mennyien mennek utánad az idegenbe. Többen vándoroltak már ki az orbán rezsim alatt mint 56 után...nem a bevándorlást kell megállítani hanem a kivándorlást és orbánt.
csak úgy....
@tudode: Ugye,ez egy tipikus magyaros mondás ,ami az elviselhetetlent elviselhetöbbé teszi, ismerem de ,hogy is mondjam ... Kalapot,azok elött akik ezt nem csak emlegetik de képesek is rá!
tudode
@csak úgy...
.
Azt hiszem a szeretetből lehet táplálkozni. Mert például 45 éves koromban orvosi műhiba következtében egy hétig voltam éber kómában, amikor magamhoz tértem elkezdtem egy pasival az intenziven pörölni, hogy került mellém, szegény ugyanolyan harcképtelen volt mint én. Nem hagytam magam leszázalékolni 25 kg súlyveszteséggel. Gondnoka voltam az édesanyámnak, és ami életem legnagyobb eredménye szülési sérült kislányomnak sikerült gyógytornásztól kezdve magántanárral annyi segítséget megadni, hogy teljes életet él úgy, hogy 16 évig a suli mellett volt mellette magántanár, de volt annyi munkám az átkosban, hogy nem szorultam semmiféle segítségre!
.
Boldog, kiegyensúlyozott senior életet élek!.
.
A szeretet akkora erőt képes adni, hogy jelképesen hegyeket képes az elszánt elcipelni.
Commenter
@csak úgy...: ami nem öl meg, az erősebbé tesz, ahogy az angol mondja. Most a Brexit után majd kiderül hogy mit is jelent egy ország számára ha a radikálisok nyomására kivezetik az unióból. A normálisan gondolkodó britek többsége fél, bizonytalan. Brexit után Huxit?
csak úgy....
@Commenter: Persze,hogy látom és azt is,hogy az itten ismeröseim 1-2 év után azt nyilatkozzák,hogy "leszarom magyarországot ,bassza meg az orbán"
lehet,hogy orbán már hatásosabb a honvágy ellen,mint rákosi vagy kádár volt?
meg kell mondanom,hogy nekek orbán segített,nem is tudom,hogy mivel hálállhatom meg neki,persze lenne rajta leverni valóm a szarházi usziításai miatt,gyakorlatilag úgy néz ki a dolog,hogy én többé nem megyek magyarországra és öt meg nem hívják többé ide (persze a politikai döntések értékelések, érdekek az más) ...ennek ellenére,én leküzdöttem a beteges honvágyam,orbán segedelmével és még a hamvaimat,ha arra kerül a sor,még azt sem vihetik "haza"
Commenter
@csak úgy...: nem tudom, de akik kinn élnek mind ugyanezt mondják kivétel nélkül, legyen az családtag, barát, ismerős. Berendezkedtek a kinti életre és amíg orbán hatalmon van, nem jönnek haza
csak úgy....
@Commenter: én csak a magam nevében beszéltem,már innen is belefáradtam az ígéreteikbe és a hazudozásaik ,-azok fölül múlják a komcsikat a szakadék szélén álló nyugatos szövegükkel,egyszerüen undorodok ,na nem magyarországtól csak a fidesztöl szennyezett területektöl.
Commenter
@Nessy: Hospiceban önkénteskedtél? Minden tiszteletem a tiéd. Nagyon nehéz, embert próbáló munka.Volt alkalmam gyászmunka során megtapasztalni milyen is egy hospice. És kevés van belölük, kellene több is, de ebben sem gondolkodik az eü kormányzat részéről senki hogy mennyivel emberibb az élettől búcsúzni egy hospice-ban mint egy hagyományos kórházi osztályon vagy egy teljesen lerobbant elfekvőben...
Nessy
@Commenter: Mert azt hiszik, nekik jár az örök élet is! Pedig a betegség és a halál pártsemleges!
Nessy
@Commenter: A sors fintora, hogy amikor életempárja meghalt, a pszichológus kolleganő vette észre, hogy másfél év után egy késleltetett gyászt nem tudok feldolgozni. De átsegített a holtponton.
Az volt a "nem bevallott problémám", hogy míg én nagyon sok beteg mellett voltam az utolsó pillanatig, életem párja mellett nem lehettem ott.
Ott nem csak mi adunk, hanem mi is kapunk szeretetet, megnyugvást.
Megtanuljuk szeretni az életet, és tisztelni a halált.
Commenter
@Nessy: párt, ideológia és korsemleges. Elérhet bárkit és nem is válogat: csecsemő, gyerek, tini, felnőtt, öreg ez nem számít. De az emberek általában úgy állnak hozzá hogy ez csak mással történik, történhet meg. Pedig nem.
CsipkeRózsa
@Shikari: Kálmán László nem harapott Orbán kezébe, mert most Ceglédi Zoltán írását kifogásolja.
CsipkeRózsa
@Shikari: Orbán a többi egyházat legalább annyira támogatja, mint a zsidó felekezetet.
CsipkeRózsa
@Shikari: Folyamatosan olvashattunk templom-felújításokról, kezdődött a talán még a Horn kormány idején a Bazilikának erre a célra adott milliárdokkal. Csak az elmúlt 9 évtermése:

"Amíg Európa nyugati felén sorra zárják be a templomokat, addig Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta településein mintegy 2800 templom újult meg és 120 épült fel az elmúlt kilenc évben a magyar kormány támogatásával - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Karádon az MTI híre szerint."

Az elvett ingatlanok után minden felekezet kap járadékot, vagy visszakapta az ingatlanokat, vagy más kártalanítást.
CsipkeRózsa
@Shikari: Úgy tudom, ha visszaadható volt, és ha azt kérték a felekezetek, akkor visszaadták. Amennyiben már "foglalt" ,mert más célt szolgált, vagy mert a kevés vallási csoportosulásnak nagy lett volna, akkor másként állapodtak meg az ingatlan értékével kapcsolatban.
kokopelli
@csak úgy...: "..lekűzdötted a a honvágyat,amiben ...segített! " Sokaknak nem kellett segítség
a leküzdéshez,csak egy kis fantázia! Egy család három fiúval!Egy szakmanélküli,egy szakmunkás,
és egy diplomás,aki a legkevesebbet kereste!Mi a konzekvens döntés,és melyik fiútól!? Nem kell
sokat találgatni!Nem kellett az akkori kormányban keresni az okot,mert elég volt a környezetet meg-
vizsgálni,és a mindíg visszatérő propagandát,hazugságokat és a megígért gazdag jövőt,ami még a
vízcsapból is ömlött! Körülvéve KISz-el és MSzMP-vel ill. a nyaloncaival! Egymást "überelték" a idi-
óta szlogenjeikkel! Van amikor elszakad a cérna,és a már családfő,jobb jövőt akar az utódoknak!
Ennyi! Semmi kaland,meg eszmeiség,meg politika,meg filozófia csak "egy pár tele hócipő"! A késöb-
bi vélemények otthonról, nekem adtak igazat,minden családi politikai vita nélkül is! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.