Egy emberként áll ki az ország a családja életét mentő kislány mellett, aki kénytelen volt leszúrni az édesanyjára és a testvérére támadó családfőt. Bernadett már otthon van a családjával.

Jogos védelemből ölte meg apját a 13 éves galgahévízi lány?

A gyermekkorú Z. Bernadett azok után gyilkolta meg múlt héten az 54 éves apját, hogy a férfi előbb a felesége nyakát szúrta meg egy üveggel, aztán az asszony segítségére siető nagyobbik lányt támadta meg, majd a 18 éves fia, Dávid hasába mártott egy konyhakést.

Otthon van már a kislány, a körülményekhez képest jól van szegény. A családtagjai természetesen mindenben támogatják, rengeteget foglalkoznak vele, különböző közös programokkal próbálják elterelni a gondolatait – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.

A bulvárlap által megkérdezett szakértő szerint felelősségre vonás nélkül megússza a gyilkosságot a gyerek, ha a hatóságok jogos védelemnek minősítik az esetet.

Az egy büntethetőséget kizáró ok a büntető törvénykönyvben. Ebben az esetben nem szükséges, hogy ő legyen a jogtalan támadás célpontja, akkor is megállapíthatják, ha a családtagjai védelmében követte el a gyilkosságot

– nyilatkozta dr. Tran Dániel.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Más nem is lehet, az a disznó azt kapta amit megérdemelt ...
maci0427
Van olyan helyzet, amikor az ember nem bírja már a rettegést, a megaláztatást, a szenvedést, a verést és saját maga intézkedik mert senki és semmi törvény nem védi meg !
vacsi
Nézzük meg azt az esetet (ami nem következett be), ha a kislány nem vet véget az apja ámokfutásának: akkor a magából kivetkőzött apa, aki a fiát, mint egyetlen komoly ellenfelét már leszúrta, marad a megsebesített anya, aki nyilván nem tud komolyan védekezni - őt nyilván megölte volna, és esetleg nekitámad a másik két gyerekének, sőt, az unokájának is. Na, ezt akadályozta meg a kislány, akit az emlék egész életén át végigkíséri!
görbetükör
Ha már a rendőrség nem segít (mert gondolom, nem ez volt az első brutalitása az apának) kénytelen védekezni a megtámadott. Saját- és családja védelmében.
Én bizony megpiszkálnám, hogy mit tett a rendőrség, a gyámügy ezidáig, mert a kialakult halálesetnek ha van felelőse, akkor ők azok!
bence
Azt tette amit tenni kellett ! Megvédte a családját , akiket ha ő nem cselekszik , halomra gyilkolta volna az alkoholista apa ! Ha a rendőrség időben segítséget nyújt , ez meg sem történt volna , és nem kellene a kislánynak lelkileg szenvednie !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.