Pénzügyileg és jogilag is teljesíthetetlenek az ellenzéki jelöltek ígéretei – erről beszélt Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Ha Karácsony Gergely és Kálmán Olga főpolgármester-jelöltek "ígéreteit összeadom", be lehet csukni a kaput.

A vasárnap esti előválasztási vitán csak Kálmán Olga, a DK jelöltje körülbelül 2000 milliárd forintnyi nem létező pénzt költött el – jegyezte meg Tarlós István.

Rettentő zavaros, ezer sebből vérzik az MSZP-Párbeszéd és a Szolidaritás által támogatott Karácsony Gergely képtelen felvetése a közlekedési alapjövedelemről – tette hozzá.

A Karácsony Gergely tervei szerint félmilliárd forintnál értékesebb ingatlanokra vonatkozó adó és a lakatlan ingatlanokra kivetendő adó kapcsán is arra figyelmeztetett a főpolgármester, hogy a főváros ilyen adókat nem vethet ki. Ugyancsak törvényi akadálya van Kálmán Olga 18 év alattiak ingyenes tömegközlekedésére vonatkozó ígéretének, illetve annak, hogy a kerületeket köteleznék évi 100 lakás építésére.

Olyan hülyeségeket még az életben nem hallottam, mint amit ezek az emberek mondanak.

A szintén a főpolgármesteri székért induló Puzsér Róbert nem mondott akkora ostobaságokat, mint Karácsony Gergely és Kálmán Olga – mondta Tarlós István, aki megjegyezte azt is, hogy több fát ültetett Zuglóban, mint a kerület polgármestere, Karácsony Gergely.

Az ellenzéki előválasztásról szólva a főpolgármester úgy vélekedett: csak agitprop és marketing tevékenység, amely ellenőrizhetetlen, jogi következménye még akkor sem lehetne, ha kiderülne valami "svindli"; mi több, még valódi vita sincs. Szerinte ha lenne, már rég előhúzták volna Karácsony Gergely "zűrös zuglói ügyeit".

Tarlós István rámutatott arra is: ostobaság, hogy minduntalan az ő önállóságának hiányát hánytorgatják fel. "Nem vagyok és soha nem is voltam tagja a Fidesznek." Bizonyos alapértékek "kötnek össze a kormánytöbbséggel", például a bevándorlás elutasítása, a nemzetállamiság, a keresztény Európa, a családok védelme – szögezte le Tarlós István.

Hozzáfűzte: nem volt mellékszereplő abban sem, hogy közvetlenül választható a főpolgármester. "Jobb, ha ezért köszönetet mondanak nekem!"

Sokkal nagyobb Karácsony és Kálmán direkt függősége Gyurcsány bázisától, mint "az én állítólagos függőségem"

- jegyezte meg Tarlós István.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy vélekedett az előválasztásról: ez nem az ő meccse, neki mindegy, hogy ki jut tovább. Ami a másik oldalon zajlik, az épeszű, éplelkű emberek számára értelmezhetetlen.

Az ellenzéki ígéretek jogi megalapozatlansága kapcsán úgy fogalmazott: ellenzéki főpolgármesterek csettintésére nem fog a kétharmados kormánytöbbség törvényeket módosítani.

A főváros jelenlegi vezetése ugyanakkor megállapodott a kormánnyal egy 1000 milliárdos fejlesztési programról. A közeljövőben meg fog újulni például a Blaha Lujza és a Széna tér, a Lánchíd és környezete és folytatódik a járműcsereprogram.

Nem a miniszterelnök diktál, a távlati fejlesztési kérdésekben vétójogom van, a kormány elfogadta a fejlesztési tanács javaslatainak 90 százalékát, Brüsszelből pedig nemrég érkezett meg az elismerés, hogy az utóbbi tíz év fejlesztései alapján Budapest Európa legjobb úti célja – mondta Tarlós István.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Állj ki Tarlós vitázni. Akkor meglátjuk te mekkora hülyeségeket tudsz mondani. Persze lehet gyáván megfutamodni is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Tapló Pista,,,ahhoz,,,hogy halljál valamit,,,ki kellene venned a fejedet ,,,Orbán elvtárs valagából...
colibri
72-ik évében jár. Mit akar még? Nyugdíj! Jól megérdemelt pihenés és kész! Őrá is vonatkozik, hogy adja át a helyét a fiatalabbaknak!
simmering73
@KisTehen: Nem polulizmus, hanem botulizmusban (kolbászmérgezésben) szenvedsz kispofám. Kevesebb fideszkolbászt kéne szopogatnod.
Gauntlet
Mostmár minden napra beszólsz egyet Pifta? Ennyi a programod? Ráérsz?
RonaGyuri
hogy miket hallottál azt nem tudom, de hogy mekkora marhaságokat szoktál összezagyválni azt igen! =))
tudode
Ami a XXI. századnak megfelelő fejlődést mutatja az az UTASTÁJÉKOZTATÁSI RENDSZER, mintha ez a rendszer nem a regnáló főpolgi fejéből pattant volna ki.
.
Ami a főváros közlekedését illeti, hogy merészelték meszűntetni a P+R rendszer, kiépítését, amellyel könnyíteni lehetett "volna" a belváros légszennyezésén, és a parkolási káoszán
.
---- Eltűnnek a P+R parkolók Budapesten
.
24.hu/kozelet/2018/01/20/eltunnek-a-pr-parkolok-budapesten/
.
Amelynek kialakítását Kálmán Olga jelölt tervezi. Fanyar cinizmussal nem lehet még egy disznóólat sem fenntartani!
human
Állj ki Tarlós vitázni. Akkor meglátjuk te mekkora hülyeségeket tudsz mondani. Persze lehet gyáván megfutamodni is.
desir62
Kedves pista hülyeségeket te meséltél eddig, ideje ténéked is nyugovóra térni.
desir62
Pista mit jelent, hogy jogilag,- Miért mit írtál alá???
görbetükör
Tarlós úr, mi van eddig a parkolási díjakkal? Továbbra is folynak el ellenőrizetlenül a milliárdok?
Madácsi Pali
Ezek szerint a fideSS-nek hülyeség az átláthatóan gazdálkodó, élhető, tiszta Budapest.
Tárolósék még több patkányt, hosszabb várólistát, sok-sok mutyit akarnak.
babp1982
Ha ez a köcsög független akkor én vagyok a Római papa-:)))))
Macskaszem
Tarlós volt orvosi vizsgálaton? Mert én ezt maximálisan támogatom, de nem csak polgimester jelölteknek, hanem regnáló miniszterelnököknek is.
Borsodi
Kár,hogy saját magát se hallja,azért kiállhatna vitára hagy látnánk.nem a fidesz rádiójában kell okosan felolvasni.
www.youtube.com/watch?v=eS9QAOQcR6o
evacica
Tarlósnak ajánlom, hogy hallgassa vissza saját magát és akkor hallhat sok hülyeséget! Tarlósról tudjuk , hogy nem a jó modoráról híres, inkább a bunkósága és az erőszakossága dominál, persze nem a kormánnyal és Orbánnal szemben a Bp érdekében!
Eriksson
Amikor a riporter rákérdezett Tarlósra, hogy milyen orvosi vizsgálatra gondolt, azt válaszolta, hogy
Pályaalkalmassági vizsgálatra.
Csípem a humorát. :)))
Lepényleső
Akkor talán vissza kellene hallgatnia a saját megnyilvánulásait?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.