Soros György fia a CEU hétfői diplomaosztóján beszélt Budapesten, ahol azt mondta, feltőkésítik az egyetem alapítványát, hogy az a jövőben is sikeres maradjon.

Megtiszteltetésnek nevezte a Közép-európai Egyetem hétfői diplomaosztóján Alex Soros, hogy Budapesten szólalhat fel: a városban és az országban, amelyet – mint mondta – szeret.

Az országban, amelynek az állampolgára vagyok

- emelte ki.

Azért vagyok itt, hogy elismerésemnek adjak hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állnia

- mondta Alex Soros a CEU diplomaosztóján. Angolul elmondott beszédében sokszor utalt a lex CEU-ra és a bécsi költözésre:

Bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották és ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról

Hozzátette:

"Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában betiltanak egy egyetemet, mondta, kiemelve, szeretném biztosítani Önöket, a CEU-t nem győzték le. Valójában virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban."

Ennek biztosítása céljából "feltőkésítjük az egyetem alapítványát úgy, hogy a CEU a jövőben is folytathassa sikeres tevékenységét"

- jelentette be Alex Soros.

Soros György fia hozzátette ugyanakkor, nem adták fel a Magyarország, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket. Megköszönte azon magyarok támogatását is, akik kiálltak a CEU mellett.

Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. Addig is azonban, kitartunk. Ez az intézmény kitart, épp úgy, ahogy Önök, a 2019-ben végzett évfolyam is kitartott az Önök ellen és ellenünk folyó hadjárat ellenére.

– fejezte be gratulációját Alex Soros, aki a most végzett CEU-s diákokról úgy fogalmazott: új inspirációt adnak mindannyiunk számára.

Forrás: Index, HVG

Címlapi kép: Tv2/Tények

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Sokan várjuk azt a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: De az enyémből nem lesz katasztrófa, viszont az övékből igen.
tulipan
@durbincs: @durbincs: Há' , mán meg, m i a hézag, Te kretén, narancsos orbányseggnyaldosó, félfaronyi, sötét, bunkócska, butaság, ott a Ploestibeli denevérszaros, húgytól bűzlő bányekecód mélyén? Megint csak, ide dugtad, azt a mocskos pofádat,te gyerekeket megrontó sötét pedofill, undormány?? Normális szöveget összehozni képtelen, TAKONY szörnyeteg! Azt' mondjad mán, TE is ott voltál, mondjuk egészen véletlenül, a többi. szemét, román, haver csavargóval együtt, Úz -völgyébe a volt székelykaput betörni-kopjafákat kihúzogatni -levizelni az ott nyugvokat ? Legalább elmondod, merre is van ez az Úz - völgye, mert én, még sosem hallottam felőle!!! Ronda,sötét román, undormány, szájjas-májas veloszipéd-bánya rém és a hugyos gatyáját állandóan körbe mutogató "szájhős"?? Persze, imádod nézegetni ugyi, a hozzáférhető ingyenes, "pisis pórnókat, mi? és azzal élvezkedsz?: arcpakolást megkapta - Irány a Bányás-Priden a csillébe tombolva,kifestett veres körmökkel -lilabugyongoba ?.. mert Te ezt, onnan a bányád mélyéből egy periszkópon, alaposan kifigyelted, a két denevér húgy-szar kompót között ? Osztán,Téged meg, hány narancsos haverod vizelt már szájba? te nyomorék Húgykő??? Az ócsaiak meg szinte csak téged röhögnek naphosszat a korcsmákba ? Ugyi, te agyatlan bányásbékaember ? Ploesti Bányás-kukk.. Ah, szóval Te, szereted a kakaós csigát? Gondolom denevér, vagy macskaszarral töltve? Ugyebár, seggnyaló szivi???
tulipan
@Csizmás Kond: Úgy érted, a szaros narancsa-agyúknak?
tulipan
@vaughn: Jellegzetes vérszomjas narancsos!!!
tulipan
@durbincs: @durbincs: @durbincs: Há' , mán meg, m i a hézag, Te kretén, narancsos orbányseggnyaldosó, félfaronyi, sötét, bunkócska, butaság, ott a Ploestibeli denevérszaros, húgytól bűzlő bányekecód mélyén? Megint csak, ide dugtad, azt a mocskos pofádat,te gyerekeket megrontó sötét pedofill, undormány?? Normális szöveget összehozni képtelen, TAKONY szörnyeteg! Azt' mondjad mán, TE is ott voltál, mondjuk egészen véletlenül, a többi. szemét, román, haver csavargóval együtt, Úz -völgyébe a volt székelykaput betörni-kopjafákat kihúzogatni -levizelni az ott nyugvokat ? Legalább elmondod, merre is van ez az Úz - völgye, mert én, még sosem hallottam felőle!!! Ronda,sötét román, undormány, szájjas-májas veloszipéd-bánya rém és a hugyos gatyáját állandóan körbe mutogató "szájhős"?? Persze, imádod nézegetni ugyi, a hozzáférhető ingyenes, "pisis pórnókat, mi? és azzal élvezkedsz?: arcpakolást megkapta - Irány a Bányás-Priden a csillébe tombolva,kifestett veres körmökkel -lilabugyongoba ?.. mert Te ezt, onnan a bányád mélyéből egy periszkópon, alaposan kifigyelted, a két denevér húgy-szar kompót között ? Osztán,Téged meg, hány narancsos haverod vizelt már szájba? te nyomorék Húgykő??? Az ócsaiak meg szinte csak téged röhögnek naphosszat a korcsmákba ? Ugyi, te agyatlan bányásbékaember ? Ploesti Bányás-kukk.. Ah, szóval Te, szereted a kakaós csigát? Gondolom denevér, vagy macskaszarral töltve? Ugyebár, seggnyaló szivi???
Te hülye román! IGAZÁN szórakoztató vagy, hiszen szállítod nemem a "ötleteket" :)))))
Lepényleső
Mikor lesz az még hogy kihal e dinasztia,s elmenekül majd a pribékek hada,mint most azok
akik vágynak az emberi mivoltra,szabadságra? Soha?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.