A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen érvénytelenné nyilvánított hétfőn egy devizahitel-szerződést.

Jogerősen érvénytelenné nyilvánított egy devizahitel-szerződést hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla, mert a pénzintézet nem adott megfelelő tájékoztatást az adósnak arról, hogy az árfolyamváltozás jelentősen növelheti a tartozását és a törlesztőrészletek összegét – értesült a 24.hu.

Az ítélet a devizahitelesek számára azért kulcsfontosságú, mert az adós éppen a legnagyobb terhet jelentő árfolyamváltozás okozta költségektől vagy azok legnagyobb részétől szabadul meg.

A döntés érdekessége, hogy abban már alkalmazták a Kúria devizahiteles pereket vizsgáló konzultációs testületének június 20-án kiadott ajánlását arról, hogy hogyan kell rendezni az érvénytelenné nyilvánított hitelek ügyeit.

A döntés szerint a szerződésből az adós számára nem derült ki, hogy az euró és forint árfolyama megváltozhat a hitel futamideje alatt.

Az adós képviseletét ellátó Bihari Krisztina ügyvéd a 24.hu lapnak elmondta, hogy az eljárás a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik, ezt a bíróságot utasította az ítélőtábla arra, hogy ügyfele érdekeit szem előtt tartva határozza meg a felek közötti elszámolás menetét.

Forrás: 24.hu, Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Akkor most szarba vannak a bankok??? Végülis a megoldás a teljes hitelszerződés érvénytelenségének megállapítása lenne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.