A gyermeknevelésről beszélgettek egy hódmezővásárhelyi rádióban a hétgyerekes Márki-Zay Péterrel.

Össztűz zúdult Márki-Zay Péterre a "gyerekverős" véleménye miatt – most reagált
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője és egyben Hódmezővásárhely polgármestere szerint

a testi fenyítés magyarországi szabályozása túl szigorú, miközben nem is tartják be.

Helyette a kanadai modellt vezetné be, amelyben "nagyon pontosan, korrektül le van szabályozva, hogy hogyan lehet fenyíteni egy gyermeket." Például csak nyitott kézfejjel lehet megütni, és a fejét semmiképp sem.

Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem

- mondta Márki-Zay, aki szerint akár az utcán egy kézszorítással is lehet jelezni a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható. 

Azt is vallja, hogy a szülői tekintélyt már kisgyermekkorban ki kell alakítani, és nem szabad engedni a gyerek hisztijének.

Miután az ellenzéki sajtóorgánumok sorra szemlézték a műsorban elhangzottakat, a kormánymédia támadást indított Márki-Zay ellen, többek között azt állították, hogy "testi fenyítéssel neveli a gyerekeit, és erre még büszke is".

Márki-Zay Facebook-bejegyzésben reagált a támadásokra, mint írja, 

senki nem lett amiatt traumatizált felnőtt, mert az édesanyja ráütött egyet a fenekére, amiért kiszaladt egy autó elé az útra, a kistestvérét püföli a játszótéren, vagy vendégségben eltörte a házigazda kedvenc vázáját.

Azt is állítja, teljes mértékben elfogadhatatlan, ha valaki az indulatait a gyermekén tölti ki, gyermekét bántalmazza, neki szenvedést okoz.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Meg kell hallgatni elejétől végig mit mondott!
https://radiocolor.hu/podcast/kilincs-csaladi...
A 42. perctől.
Kiforgatták a szavait és nekirontottak. Pedig mennyire igaza van.Csak körül kell nézni mennyi kisgyerek van akik rabszolgaként kezelik a szüleiket, el vannak kényeztetve , minden meg van engedve nekik. Nem azt mondta, hogy agyba főbe kell verni a gyereket. Ők a vallásuk szerint élő emberek (nem úgy mint kedves politikusaink) 7 gyerekkel szigorúnak és erélyesnek kell lenni. Nálunk jellemző módon elolvassák a címet és már ugranak is ezerrel az illetőnek.
Majd Márky Zay is megtanulja, hogy ha akarják akkor széttépik fecnikre, ha igaza van akkor is. Sajnálom érte. Egyik legnormálisabb politikus. Soha nem gondoltam, hogy egy konzervatív, keresztény, jobboldalira ezt fogom mondani :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Ha valaki vissza él vele előbb vagy utóbb visszakapja. Nem felejtődik el az ilyesmi. Esetleg tovább száll atyáról fiúra.
Egyébként biztos van előtörténete is a dolognak. Péter nem olyan , hogy megfeledkezik kik támadják majd ezért. Esetleg vannak híres családok is akik még felnőtteken és házastársakon is gyakorolják ezt a jogot.
levarosbukta
@1magyar: Ezt miből gondolod te nagyon hülye?
Shikari
@1magyar: Hát, vannak született gyilkosok is!
1magyar
Melyik afrikai törzsből származhat ez a márkiz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.