A gyermeknevelésről beszélgettek egy hódmezővásárhelyi rádióban a hétgyerekes Márki-Zay Péterrel.

Össztűz zúdult Márki-Zay Péterre a "gyerekverős" véleménye miatt – most reagált
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője és egyben Hódmezővásárhely polgármestere szerint

a testi fenyítés magyarországi szabályozása túl szigorú, miközben nem is tartják be.

Helyette a kanadai modellt vezetné be, amelyben "nagyon pontosan, korrektül le van szabályozva, hogy hogyan lehet fenyíteni egy gyermeket." Például csak nyitott kézfejjel lehet megütni, és a fejét semmiképp sem.

Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem

- mondta Márki-Zay, aki szerint akár az utcán egy kézszorítással is lehet jelezni a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható. 

Azt is vallja, hogy a szülői tekintélyt már kisgyermekkorban ki kell alakítani, és nem szabad engedni a gyerek hisztijének.

Miután az ellenzéki sajtóorgánumok sorra szemlézték a műsorban elhangzottakat, a kormánymédia támadást indított Márki-Zay ellen, többek között azt állították, hogy "testi fenyítéssel neveli a gyerekeit, és erre még büszke is".

Márki-Zay Facebook-bejegyzésben reagált a támadásokra, mint írja, 

senki nem lett amiatt traumatizált felnőtt, mert az édesanyja ráütött egyet a fenekére, amiért kiszaladt egy autó elé az útra, a kistestvérét püföli a játszótéren, vagy vendégségben eltörte a házigazda kedvenc vázáját.

Azt is állítja, teljes mértékben elfogadhatatlan, ha valaki az indulatait a gyermekén tölti ki, gyermekét bántalmazza, neki szenvedést okoz.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@Horizont: Márkynak már rég meg kellett volna tanulnia hogyan és mit nyilatkozik. Semmi olyat amibe bele lehet kötni és ki lehetne forgatni. A fidesznek marha jó kommunikációs tanácsadói vannak. Rárepülnek minden szarra és addig mantrázzák amíg mindenki nem azt szajkózza. Lásd: Gyurcsány "el lehet innen menni" szövegét amit teljesen kifordítottak és olyanok is hivatkoznak rá akik nem is hallották az eredeti szöveget, vagy a híressé vált "hazudtunk éjjel - nappal" szlogen. Kétszer is meg kellene gondolnia az ellenzéknek milyen nyilatkozatot tesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
És akkor ez mennyivel jobb?
Szomszédban lakó 4 gyerekes anya aki segélyen él, ordit a 3 éves lányával és halhatóan veri, amiért kivette a gombócot a levesből a testvére elől !!
1magyar
Rohadjon meg az ilyen szülő aki veri a gyerekét! Egy féreg! Képes a saját gyerekét ütni, ahelyett, hogy magyarázná el mit miért nem szabad?
A pici gyereket könnyű megverni próbálkozzon a saját fajsúlyú felnőtt férfiakkal, szarházi!
Remélem eltakarítják a föld színéről is a választói!
kakaósbögre
@1magyar: Látszik hogy még nincs gyereked.
1magyar
@kakaósbögre: Már felnőtt, verés nélkül rendes ember lett.
1magyar
@kakaósbögre: Aki gyereknevelésre szánja magát számoljon arra, hogy magyarázni kell a gyereknek mit, miért nem lehet.
A kicsi gyerek nem hülye csak tudatlan.Magától sok mindent nem tud pár évig.
lampa laz
Ja, mert a fideszes politikusok meg az asszonyt verik, h okuljon a gyerek belőle..
levarosbukta
@Horizont: Márkynak már rég meg kellett volna tanulnia hogyan és mit nyilatkozik. Semmi olyat amibe bele lehet kötni és ki lehetne forgatni. A fidesznek marha jó kommunikációs tanácsadói vannak. Rárepülnek minden szarra és addig mantrázzák amíg mindenki nem azt szajkózza. Lásd: Gyurcsány "el lehet innen menni" szövegét amit teljesen kifordítottak és olyanok is hivatkoznak rá akik nem is hallották az eredeti szöveget, vagy a híressé vált "hazudtunk éjjel - nappal" szlogen. Kétszer is meg kellene gondolnia az ellenzéknek milyen nyilatkozatot tesz.
ila51
@Horizont: a használati utasítás is ilyen ...senki el nem olvassa , csak nekiesik
1magyar
@Horizont: @vacsi: @levarosbukta: Látszik rajtatok, hogy titeket is vertek és ti is vertétek a gyerekeiteket.
Szégyelljétek magatokat, ilyenek lettetek.
Jozefina
Semmi rosszat nem mondott!!! Életszerű minden amiről beszélt!!!
Csizmás Kond
...ilyen dolgokon vitatkozni...van itt olyan vitatkozó aki soha nem kapott egy nyaklevest sem ?
1magyar
@Horizont: Mindig abban bízom,hogy az ilyen hülyék mint te kihalnak már.
36
Bizony hogy megengedhető egy-egy füles-nem több!-és nem csak a szülőknek, hanem a tanároknak is.
papa.49
Kétségbe kell vonnom a Márky-Zay képességeit sokadszor szolgáltat önként támadási felületet a fütyisznek !!!
Egyébként meg kurvára senkinek semmi köze, hozzá hogyan neveli a gyermekeit, főleg nem olyanoknak akik ugyanúgy elverték a csemetéjüket gyerek korában !!!
Az itt AJVÉKOLÓKNAK talán nem vele, hanem a sok bántalmazott gyermekkel kéne foglalkoznia, vagy a nevelő intézeti túlkapásokkal !!!
A másik meg az az időben lekevert ,,makarankói pofon,, csodákra képes, mielőtt baszogatni kezdtek 4 gyermeket neveltem fel, mind dolgozik, nem ingyenélő egykj sem !!!
36
@Shikari: Így van. Sajnos a média is adja alájuk a lovat. Csak az okoskodás és a "kezed be ne piszkold munkával" megy reggeltől estig. Már most gond van az y-z és lassan az a generációval a munkahelyeken. Semmi alázat, semmi felelősségtudat, kitartás nulla, pofa nagy... Ezek a Magyar Bálint oktatási miniszter szdsz "gyerekei".
1magyar
@36: @Horizont: Ha ilyen kőkorszaki módszerrel neveltetek gyerekeket akkor nektek meg már semmi hasznotok nincs, önként mehettek valamelyik magas hegyre leugrani.
csak úgy....
@Shikari: Gratulálok Tibi ! Ezek szerint használt az anti agresszív kezelésed !:)
csak úgy....
@1magyar: A verés és a figyelmeztetö "seggrepacsi" között van némi kölönbség,persze neked ez is magos! ezt én állítom neked ,aki valamikor sok verést kapott, de a gyerekemet ,egy egyszeri kivételen kívül ,sosem ütöttem meg!
azt,hogy én anno miért kaptam ,még arra is elékszem és ha akkor nem is de utolólag jogosnak tartom. kurva rossz kölyök voltam ,szüleim azon agódtak stendig,hogy mikor töröm ki a nyakam ...stb.
kokopelli
...aki úgy töri (össze) a magyar nyelvet,mint a "le van szabályozva",az ne adjon jó taná-
csokat! "...a macska fel van mászva a fára!" volt a magyar tanárunk negatív pédája az ilyen,
és hasonló bunkóknak!
papa.49
@Horizont: a 10,24. re Nekem se azzal van bajom amit elmondott, hanem azzal, hogy EZZEL KITESZI MAGÁT A FÜTYISZEK ELVTELEN, ALJAS TÁMADÁSAINAK én erre gondoltam !!!
tudode
Arról úgy a felnőtt, mint gyermek traumatológiák tudnának RÉMTÖRTÉNETET elmondani, hogy milyen veszélyek leselkednek bárkire!
.
Még mindig jobb, ha a gyerek pityereg egy popsi legyintés, vagy sarokba állítás miatt, mind ha a szülők életük végéig kárkóztatnák magukat, hogy nem korlátozták a gyermeküket!
.
Na nem úgy, ahogy a MINDENREHATÓT, akinek az életét a FÉLELEM határozza meg, össze, vissza rugdosva!
.
Intő példa:
.
----- Orbán Viktor - Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
.
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo&t=29s
.
Legyőzte az apja, mindenáron övé az utolsó szó!
csak úgy....
@kokopelli: a nyelvtan , csak egy szabály a sok közül amit szintén a politika izélgat,mint minden tudományos izét. ha arra gondolsz,hogy ez az utolsó szabály,hol nem büntet szarrá a rendör vagy az adóhivatal ha nem tartottad be az elöírást... :)
csak úgy....
@papa.49: Ha orbánt idézte volna ? "kellemes karácsonyt" vagy a bánda csúfját a flórit?
a fidesz hadat üzent,minden maradék értelmesen gondolkodó ember ellen, és mondhat bármit,az másnapra ki van forgatva.
papa.49
@csak úgy...: Ebben igazad van, a fütyisztől bármekkora aljasság, hazugság kitelik !!!
36
@Shikari: "14 évesen felejteni" Ja, az önsajnálattól felejteni. Kár hogy a mai ifjakat, nem állítják be a szőlőbe, vagy a kukoricásba kapálni-aminek a végét sem látják. Apámék megmondták, hogy nem gond fiam, hogy nem látod a sor végét és a háztáji is minden nap enni kér, de küzdeni kell, küzdeni kell az eredményért. Nem tudnak küzdeni...
Felejteni pedig nem kell. Emlékezni kell és értékelni kell azt amire visszatekintenek, bánni vagy örülni, de az a 40-et átlépve következik be, nem 14 évesen.
1magyar
@csak úgy...: De mivel vertek, így nem törted ki a nyakad. Hogy ez mekkora baromság!
Az arroganciád látszik, megmaradtak a verés nyomai.
Egyébként sosem csodálkozom amikor egy gyerek felnőtt korában megveri, megöli a szüleit.
Így nevelték, ha másként nem tudja megoldani a közöttük lévő konfliktust akkor már elég erős ahhoz, hogy a példát megtanulva ő is megtegye.
1magyar
@Shikari: Az a baj, hogy a szülők alkalmatlanok nagyon nagy százalékban gyereknevelésre.
EGy gyerek sem születik rossznak.
36
@1magyar: Így van. A szülők felelőssége hatalmas.
Sámannus
Ha valaki vissza él vele előbb vagy utóbb visszakapja. Nem felejtődik el az ilyesmi. Esetleg tovább száll atyáról fiúra.
Egyébként biztos van előtörténete is a dolognak. Péter nem olyan , hogy megfeledkezik kik támadják majd ezért. Esetleg vannak híres családok is akik még felnőtteken és házastársakon is gyakorolják ezt a jogot.
levarosbukta
@1magyar: Ezt miből gondolod te nagyon hülye?
1magyar
Melyik afrikai törzsből származhat ez a márkiz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.