Tarlós nem kíméli Karácsony Gergelyt és Kálmán Olgát a levelében.

Nyílt levelet írt Tarlós István budapesti főpolgármester az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztásról a kormánypárti Magyar Nemzetbe, amelyben azt írja, hogy az ellenzék egy része évek óta olyan képet építget róla, amely szerint ő nem önálló, de ez

képtelen szamárság, és ezt épp a Fideszben tudják a legjobban.

Tarlós nyílt levélben kritizálja az ellenzéki jelöltek programját

Én nem vagyok a Fidesz tagja, 30 éves politikai pályafutásom alatt soha nem volt keresztapám, és senkitől nem kaptam utasításokat. A Fidesz 30 éve támogat minden választáson, és jó néhány, a jövőt is érintő ügyben (például illegális bevándorlás, nemzetállamiság, európai – benne a magyar – keresztény értékek és kultúra, családmodell, családpolitika) komoly érték- és érdekazonosság van köztünk, de voltak és vannak vitáink. Abban sem statiszta voltam, hogy 2019-ben is közvetlenül választhatják a főpolgármestert

– írja Tarlós, aki szerint Kálmán Olga vagy Karácsony Gergely sokkal kevésbé önállóak Gyurcsány Ferenc árnyékában.

Októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük. Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a karmelitába, és delejezi Orbán Viktort" – érvel Tarlós maga mellett.

A főpolgármester szerint az előválasztás egyébként nem a választás törvényes szabályai szerint történik, nem ellenőrizhető, és az egész procedúra szerinte csak

egy választásnak álcázott marketingtevékenység. Agitpropművelet, tömegmanipuláció, a sajtóban való szakadatlan forgolódás és a szereplők átárazásának kísérlete, továbbá nyilván listakészítés a szavazókról, amit ők szavakban annyira elítélnek.

Azt is kifogásolja, hogy nem volt tényleges vita a szereplők közt, és szerinte ha az ellenzéknek lenne felépített, jól felkészült, beérett jelöltje, akiben erősen bízik, akkor egyébként sem lenne semmi szükség előválasztásra.

A továbbiakban Tarlós elmondja a véleményét az előválasztási jelöltekről is: Karácsonyról azt írja, Zuglóban szerinte teljes a káosz, a tapasztalatokat tekintve pedig ő 1994-ben tartott ott, ahol most Karácsony; Kálmán Olga szerinte egzisztenciális okokból akar főpolgármester lenni, mert a médiában bezárultak előtte a kapuk és "láthatólag fogalma sincs az önkormányzati rendszer működéséről".

Kerpel-Fronius Gábort nem említi, de Puzsérról azt írja,

ő legalább nem mondott akkora dőreségeket, mint Karácsony vagy Kálmán, akik szerinte teljesíthetetlen ígéretek özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra, mert a kétharmados parlamenti többség nem fog egy ellenzéki polgármester kedvéért törvényeket módosítani.

Tarlós kritizálja a jelöltek ígéreteit is:

képtelenségnek nevezi Kálmán Olga ígéretét, hogy minden BKV-buszt elektromosra cserélne, mert csuklós e-busz Magyarországon nincs is, az elektormos buszok ára pedig a duplája a dízelbuszokénak, a különbség sok tízmilliárd forint lenne.

a fővárosi tulajdonban lévő önkormányzati lakásokról azt írja, 1244 ilyen van, ezekben laknak, és ezekkel nem lehet a piacot befolyásolni.

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarnemzet.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem nyílt levelezni kellene, hanem ki kellett volna állni vitatkozni azokkal, akik élhetőbbé szeretnék tenni a fővárost.
.
Ha másért nem is, azzal orbitálisat ártott a LEVELEZŐ, hogy a P+R rendszert nem fejlesztette tovább a rendelkezésére álló eszközök felhasználásával, hanem megszüntette, és azzal is, hogy lassan NAGY FELCSÚT lesz a főváros a meg nem valósúlt sportesemények BETONTEKNŐINEK megépítésével, erdőnyi fa kivágások, lehetne sorolni, hogy melyek azok a feladatok, amelyeket nem gátolt meg ŐSZENTSÉGÉNÉL!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
A fIdeszhez semmi köze de azért a levelezési módszere ugyanaz.Már csak azért se szavaznék rá mert egy vén kiöregedett ember örülhetne,hogy még él.Elhúzhatna magától hogy esélyt adjon nála jóval fiatalabbnak.Nem a pénzért remegni még mindig.:
csetere
@CsipkeRózsa: Mások a gondolatok és mások a tettek!
Commenter
@Borsodi: nem az a baj hogy idős, nem a kora az elsődleges baj vele. Nagyon sok politikus dolgozik, dolgozott még az ő korában vagy még idősebb korban. Gondoljunk csak Ronald Reagan-re aki az USA valaha volt legidősebb korában beiktatott elnöke. Tarlóssal a baj a szervilizmusa, a korruptsága, a begyöpösödöttsége.Ő sem a Fidesz-ben kezdte, tehát még köpönyegforgató is. Korábbi pártját, párttársait is kiszolgáltatta a Fidesznek, azzal hogy beállt közéjük.
advocat
És kérdezte ezt tőle valaki? Akkor meg mit dumál?
Egyébként meg mindent lebont ami "komcsi". Ahelyett, hogy építene. Mert a város piszkos, kopott, elhanyagolt. Ez nem zavarja. Csak egy felüljáró? Hogy nem szép. De fontos. Ugyan sétáljon át csak a belvároson. Minden ami ott van tele csikkel, eldobált üvegekkel, mindenhol meglévő hajléktalannal, a megállókban dohányzókkal (minden megálló tele csikkel), a széttaposott parkokkal és mocsokkal. Stb. Stb. És miért nincs légkondi az "olcsó" metrón?
Borsodi
@advocat:A fideszre ez jellemző,Borsodban is amit fel lehetne újítani az vagy parlagon hever megy tönkre vagy lebontják és háromszor annyiért építenek egy újat amit két év múlva már újítanak ,mert a munka minősége még valahogy el is menne,de az anyagot kilopják,el csalják.Egyedül amit évek óta csinálnak az a járda térkő rakása,lerakják majd összetörik az autósok, és kezdik újra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.