A Viking Sigyn hétfő óta újra Budapesten van és bár elrejtették a kíváncsi szemek elől, egyes részei láthatóak, többek között az orra.

A május 29-i katasztrófa óta először hajózott a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn szállodahajó a Duna budapesti szakaszára – szúrta ki a napi.hu a Vessel Finder hajókövető oldalon.

A Bors munkatársa az Erzsébet és a Szabadság híd között készített fotókat a pesti oldalon, két másik Viking hajó közé szorosan parkoló monstrumról. A jármű a németországi Passauból indult, és ahogyan korábban is, vélhetően a Danube Waltz elnevezésű túrán vesz részt.

A baleset óta a Viking Sigyn már járt Magyarországon, de akkor Visegrádnál lejjebb nem hajóztak vele. Ekkor a rendőrség egy újabb helyszínelést végzett az akkorra már lefestett, kijavított járművön. Ismeretes, a Hableányon 35-en tartózkodtak, de csak heten élték túl az ütközést. A magyar áldozatok temetését a Hableányt üzemeltető cég vállalta magára.

A búcsúztatás még nem történt meg, zajlanak az utolsó egyeztetések a családokkal. Időben fogunk tájékoztatást adni róla

– közölte Tóth Mihály, a hajót üzemeltető cég szóvivője a Borssal.

Tegnap a rendőrség egyértelművé tette: a Hableány a baleset előtt több mint hat kilométeres óránkénti sebességgel haladt. Megcáfolták tehát azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Hableány is hibázhatott és mindössze 3,87 kilométeres sebességgel haladt.

(bors.hu, napi.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.