A Magyar Liberális Párt az orvosi kannabisz legalizációját sürgeti, az ellenzéki párt által rendelt közvélemény-kutatás szerint ezt a magyarok többsége támogatja.

Sermer Ádám, a párt főpolgármester-jelöltje kedden Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Akadémia utcai épülete előtt, A döntő többség legalizálná az orvosi kannabiszt – Az Emmi onkológus minisztere miért nem? címmel tartott erről sajtótájékoztatót.

Kijelentette:

a Závecz Research országos reprezentatív kutatásából az derül ki, hogy a magyar társadalom sokkal jobban érti az orvosi kannabisz legalizációjának szükségességét, mint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A felmérés szerint jelenleg a társadalom 61 százaléka támogatná az orvosi kannabisz legalizációját, 17 százalék ellenzi és 22 százalék nem tud dönteni az ügyben – közölte.

Sermer Ádám úgy vélekedett: már rég nem lenne szabad, hogy kérdés legyen az orvosi kannabisz felhasználása Magyarországon, s a 61 százalékos támogatás megkérdőjelezhetetlen felhatalmazás.

A társadalom véleménye teljesen egyértelmű és egységes, nincs szignifikáns eltérés nemek, kor és iskolázottság alapján a támogatók között. A 60 év felettiek pontosan ugyanolyan arányban – "elsöprő többségben" – szeretnék az orvosi kannabisz legalizációját, mint a 40 év alattiak – mondta, hozzáfűzve: "azonnali hatállyal szükség van a kannabisz orvosi felhasználása előtti akadályok elgördítésére".

Sermer Ádám szerint mindezek fényében tarthatatlan, hogy az emberi erőforrások minisztere nem lép semmit az ügyben, ezért első lépésként le kell őt váltani.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.