Cáfolják a bankok, hogy olyan iránymutatást kaptak volna a Pénzügyminisztériumtól, amely szerint nem nyújthatják az új babaváró támogatást hitelkiváltásra – írja a Napi.hu.

Az állítólagos iránymutatásról korábban a hvg.hu számolt be pénzügyi forrásokra hivatkozva.

A portálnak a K&H, az Erste, a CIB és a Budapest Bank is úgy nyilatkozott, hogy idáig nem kaptak ilyen iránymutatást. A Magyar Bankszövetség sem tud ilyen kérésről. A Takarék csoport közölte, a jogszabály szerint a hitel célja szabad felhasználás.

A kamatmentes kölcsönt sokan tervezik hitelkiváltásra használni, így nagyjából bármelyik korábbi hitel törlesztőrészlete csökkenthető.

A Budapest Bank szerint a hitelkiváltás kapcsán félreértésről van szó, mint írták, ez szerintük abból adódhat, hogy

a Magyar Nemzeti Bank előírása által meghatározott jövedelemarányos törlesztőrészlet (jtm) számításánál akkor is figyelembe kell venni a meglévő hitelek törlesztő részleteit, ha az ügyfél a babaváró kölcsön igénylésekor úgy nyilatkozik, hogy azt egy meglévő hitel kiváltására fogja fordítani.

A Gránit Bank annyit tett hozzá, hogy ha nem annál a banknál veszik fel a babaváró kölcsönt, ahol a korábbi hitele is van az ügyfélnek, akkor nincs rálátása a régi banknak, hogy a korábban felvett hitelt elő-, végtörlesztése egyértelműen a babaváró kölcsönből történik.

Azaz nem is lehetne megakadályozni, hogy a babaváró hitelt hitelkiváltásra használják.

Forrás: Napi.hu, 24.hu, Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az otthonteremtési támogatás ÁLDOZATAIT a mai napig is dobálják ki a hajlékukból úgy, ahogy rendes gazda még a kutyáját sem, amúgy gyerekestől!
.
Az asszony támogatással vajon mindenkinek összejön az PÉNZES utód, ha nem az "otthonteremtési" mézesmadzag sorsára jut/hatnak/hetnek, mehetnek a híd alá!
nezelodo
Ismerve a pártunk és kormányunk szokásait, finoman fogalmazva igen képlékenyek ezek a harsogva bejelentett grandiózus támogatások. Csak nehogy a meccs, (folyósítás), kezdete után változtassák meg a játékszabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.