Magyarország 122 sportolóval 14 sportágban képviselteti magát a II. Európa Játékokon Minszkben – nyilatkozta az MTI-nek Menczer Tamás.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hozzátette:

nagyszerű lehetőség, hogy a szurkolói zónában egy magyar sátor is népszerűsíti az országot.

Mint emlékeztetett rá, a KKM-ben nagy hangsúlyt helyeznek a sportdiplomáciára, a főosztály egy éve alakult és már több mint 150 magyar kötődésű projektet támogatott a világ számos pontján. Magyarország joggal lehet büszke arra, hogy ebben az évben asztalitenisz-, vívó-, kajak-kenu- és öttusa-világbajnokságot rendez, és az idén Budapest Európa sportfővárosa.

Menczer Tamás tárgyalt Vjacseszlav Durnov sport és turisztikai miniszter-helyettessel, akivel egyetértettek abban, hogy a sport közelebb hozza az embereket egymáshoz, egyúttal további együttműködésben állapodtak meg. Az államtitkár találkozott Oleg Kravcsenko külügyminiszter-helyettessel is, a felek úgy látták, hogy Európa biztonságát és versenyképességének javítását az szolgálja, ha a kontinens nyugati és keleti fele együttműködik egymással.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
Szóval az "izomagyúak" adják a siker kulcsát! Hmmmmmmmmmmm...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.