Az Országos Bírósági Hivatal igencsak megtépázott tekintélyű elnöke válthatja a heteken belül távozó Stumpf István alkotmánybírót a kormányzati tervek szerint – értesült a hvg.hu több forrásból is. A terv elvben még a parlamenti nyári szünet előtt megvalósul, feltéve, hogy sikerül letörni Handó Tünde ellenállását.

Így tüntetné el a Fidesz Handó Tündét

Idő előtt megszűnhet Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének megbízása, és felfelé bukva alkotmánybíróként válthatja Stumpf Istvánt – értesült a hvg.hu több forrásból. Úgy tudják, a terv – amely meglehetősen nagy megütközést keltett az AB-n – nem új, ugyanakkor most időszerű: július 13-án ugyanis lejár Stumpf István alkotmánybírói megbízatása. Ezzel a lépéssel egy csapásra nyugalmat teremthetne a kormányzat a bíróságokon. A bökkenő az, hogy információk szerint Handónak nagyon nincs ínyére a terv, amely valójában az ő felfelé buktatásáról szólna.

Handó Tündét 2012. január elsejétől választották meg kilenc évre az OBH elnökévé, és – legalábbis a jelenlegi szabályok szerint – nem újraválasztható. Az elmúlt hónapok vitái nyomán pedig olyan mértékben tépázódott meg a tekintélye a bíróságokon, hogy forrásaink szerint semmi esélye sincs annak, hogy ő bíróként folytassa a pályáját – ahogy arról évekkel ezelőtt még ő maga beszélt.

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...csöbörből - vödörbe...aztán vissza köcsögszájerjózsikához szaros alsógatyát mosni ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Úgy látszik a Tündi Tündikének kezd lejárni a mandátuma. Mert annyi bírót nem lehet leváltani amennyivel még lehetne működni.
papa.49
Ennyi volt a ,,kihordási ideje,, a banyának ))))))))))))))))))
evacica
Pont oda való! Ez az Alkotmány Bíróság a talpnyalók gyülekezete, Orbán kiszolgálói, gerincüket vesztett bírok gyülekezete! Szégyellhetik magukat, eladták a lelküket és a hazájukat egy tál lencséért!!!
szaboria1
Nem értem általában 12 évre választanak alkotmánybírót Srumpfot meg csak 9 évre. Igaz még áprilisban abban bízott, hogy újra választják.
Clavigo
Pffhejjj vazzzzze...,, Valamelyik " nemzethyy farkció " beáldozhatta volna magát,,,,hogy jobb kedvre deritse ezt a Szajerné nevű izét...
Peller Anikó
@evacica: Halandó Eltünde alfele lebukik felfele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.