Az Országos Bírósági Hivatal igencsak megtépázott tekintélyű elnöke válthatja a heteken belül távozó Stumpf István alkotmánybírót a kormányzati tervek szerint – értesült a hvg.hu több forrásból is. A terv elvben még a parlamenti nyári szünet előtt megvalósul, feltéve, hogy sikerül letörni Handó Tünde ellenállását.

Így tüntetné el a Fidesz Handó Tündét

Idő előtt megszűnhet Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének megbízása, és felfelé bukva alkotmánybíróként válthatja Stumpf Istvánt – értesült a hvg.hu több forrásból. Úgy tudják, a terv – amely meglehetősen nagy megütközést keltett az AB-n – nem új, ugyanakkor most időszerű: július 13-án ugyanis lejár Stumpf István alkotmánybírói megbízatása. Ezzel a lépéssel egy csapásra nyugalmat teremthetne a kormányzat a bíróságokon. A bökkenő az, hogy információk szerint Handónak nagyon nincs ínyére a terv, amely valójában az ő felfelé buktatásáról szólna.

Handó Tündét 2012. január elsejétől választották meg kilenc évre az OBH elnökévé, és – legalábbis a jelenlegi szabályok szerint – nem újraválasztható. Az elmúlt hónapok vitái nyomán pedig olyan mértékben tépázódott meg a tekintélye a bíróságokon, hogy forrásaink szerint semmi esélye sincs annak, hogy ő bíróként folytassa a pályáját – ahogy arról évekkel ezelőtt még ő maga beszélt.

Forrás: hvg.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
...csöbörből - vödörbe...aztán vissza köcsögszájerjózsikához szaros alsógatyát mosni ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ennyi volt a ,,kihordási ideje,, a banyának ))))))))))))))))))
evacica
Pont oda való! Ez az Alkotmány Bíróság a talpnyalók gyülekezete, Orbán kiszolgálói, gerincüket vesztett bírok gyülekezete! Szégyellhetik magukat, eladták a lelküket és a hazájukat egy tál lencséért!!!
szaboria1
Nem értem általában 12 évre választanak alkotmánybírót Srumpfot meg csak 9 évre. Igaz még áprilisban abban bízott, hogy újra választják.
Clavigo
Pffhejjj vazzzzze...,, Valamelyik " nemzethyy farkció " beáldozhatta volna magát,,,,hogy jobb kedvre deritse ezt a Szajerné nevű izét...
Peller Anikó
@evacica: Halandó Eltünde alfele lebukik felfele.
Szeparepa2
Nem kell erőlködni srácok, csak adjátok át nekem... Én úgy eltüntetem vazze, hogy még az Isten sem találja meg többé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. October 15., 07:43
Veszélyes rablót keresnek