Válságtanácskozást hívhattak össze.

A hvg.hu cikke szerint egyre fenyegetőbb a létszámhiány a kormányhivatalokban, azokon belül is főképp a fővárosi létesítményekben. Ezt már csak onnan is le lehet mérni, hogy a cikk szerzője reggel fél kilenckor érkezve már csak úgy kapott sorszámot, hogy a biztonsági őr szólt neki: számoljon azzal, hogy délután 3-4 óra felé kerülhet sorra. Az is hamar kiderült, hogy állandó a tumultus, délután kettő után pedig nem érdemes már bemenni, mert addigra a sorszám is elfogyott. De volt olyan kormányhivatal, ahol már reggel le kellett zárni a sorszámkiadást, ugyanis 90 fő várakozott addigra. Az internetes helyfoglalás sem egyszerű, átlagosan több hét múlva kapható időpont az ügyintézésre.

Óriási a létszámhiány a kormányhivataloknál, már a Miniszterelnökségnek is feltűnt

Fotó: Budapest Főváros Kormányhivatala

A lap megkeresésére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke, Boros Péterné elmondta, csak a fővárosban 615, míg országosan pedig több mint 4000 dolgozó hiányzik a járási és megyei kormányhivatalokból.

"Boros Péterné szerint a központi és területi közigazgatásban már a 2018 nyarán elrendelt létszámstop miatt több mint 10 százalékos létszámhiány alakult ki." Ezt tetézte, hogy márciusban 2500-an mondtak fel, miután nem fogadták el a megváltoztatott, túlmunkával sújtott új munkarendjüket. És azóta is több százan hagyták el a munkahelyüket az extra leterheltség miatt – vagyis egyre kevesebb emberre jut egyre több munka, fizetésemelés nélkül.

A hvg.hu információi szerint a tarthatatlanná vált helyzet már a Miniszterelnökségen is feltűnt (főleg miután a helyszíni tesztelésen a minisztérium emberei is megtapasztalták a dolgokat). A lap szerint "Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár információink szerint keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne enyhíteni a drámai mértékű munkaerőhiányon."

A lap szerint átcsoportosításokkal próbálnák meg orvosolni a problémát, ám ez sem jó út, mivel a kormányhivatalok egyéb osztályain – gyámügy, szociális ügyek, földhivatal, építésügy, stb. – is a normális létszámszint alatt van a feltöltöttség. 

A további megoldások között szerepel, hogy egyre több ügyintézési formát terelnének át online térbe – akár még az igazolványkészítést is –, így ezeknél nem kellene személyesen megjelenni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Feltűnt a miniszterelnökségen? Biztos valamelyiknek az anyósa szerény volt, és kipróbálta, milyen átlagpolgárnak lenni. Nyilván este amikor hazatért, javasolta a további létszám leépítést! Ha ennyire igyekeznek, még a végén leérnek az egészségügy szintjére.
tudode
Persze, mert a MÉLTÓSÁGOS NAGYURAK lefölözik a lóvét, mire odajutna ahol végrehajtják a kitalációjukat farhátra sem futja, sőt ledolgoztatják a napszámosként tartott közszolgákkal a 400 órás rabszolgaizét, és megszabadították őket ÖT NAP SZABITÓL is!
.
Ez fog rájuk várni egytől egyig
.
----- Mácsai Pál: Dicsőséges nagyurak (Petőfi Sándor verse)
.
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg&t=57s
.
Reszkessenek!
papa.49
@nezelodo: Ezt én is megtapasztaltam május 2. Monoron gépjármű átírással kapcsolatban !!!
Reggel 8.15. től délután 15 25. tartott mire bejutottunk, ahol 14 TIZENNÉGY munkahely van, és ügyintéző volt 4 NÉGY fő !!!
A fiúk elértek oda, hogy rájöttek ez nem fasza, csak ugye ezt nem így szokták intézni, hanem előre végig GONDOLJÁK A KÖVETKEZMÉNYEKET, DE MINT TUDJUK A GONDOLKODÁS A FÜTYISZBEN TILOS !!!
A végén még ezért is a Gyurcsány lesz a hibás, mag az ,,elmútnyocév,, !!!
nezelodo
@papa.49: Hál istennek nálunk itt a végeken kiseprűzték őket a település irányításából. Nem állítom, hogy ezért, de úgy másfél hónapja forgalmi cserekor kérték még a törzskönyvet is, amiért hazavágtattam, du 15:35-kor és másodszori sorszámozás után 16:00-kor már kész is volt. Na ezen az állapoton, ha nagyon belehúznak, akár még rontani is tudnak.
szép új világ
Azt a sok átszervezésben jeleskedő, de hozzá nem értő idiótát kéne elzavarni a francba. Kezdetnek ez is megtenné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.