Három négynapos hosszú hétvége lesz jövőre.

Bejelentette a kormány: ennyi hosszú hétvégénk lesz 2020-ban

Fotó: Pixabay CCo

A karácsonyt és a húsvétot leszámítva csak augusztus 20-a körül lesz négynapos hétvége 2020-ban

- derül ki a Magyar Közlönyben kedden megjelent rendeletből, amelyet a Portfolio.hu idézett. Így csak két szombati munkanap lesz, amikor le kell dolgozni a szabadnapokat.

A Munka törvénykönyve alapján minden évben a pénzügyminiszter határozza meg a munkaszüneti napok körüli munkarendet. A 2020-as munkaszüneti napokkal kapcsolatos rendelet kedden este jelent meg a közlönyben.

A rendelet alapján augusztus 21. péntek lesz pihenőnap, illetve december 24. csütörtök. Ez azt jelenti, hogy a dátumok körül négynapos hétvégék lesznek, ezeket a pihenőnapokat augusztus 29-én és december 12-én kell ledolgozni, ez lesz a két szombati munkanap.

Még egy négynapos hétvége lesz: a nagypéntek és a húsvét hétfő miatt április 10-13. között sem kell dolgozni.

Háromnapos hétvégéből három lesz, mert több ünnep is péntekre vagy hétfőre esik:

- pünkösd mindig hétfőn van, ez most sem lesz másképp június 1-én;

- május elseje pénteken lesz,

- ahogy október 23 is.

Ezeknél az ünnepnap miatt lesznek háromnaposak a hétvégék.

Március 15. viszont vasárnap lesz 2020-ban, ahogy mindenszentek is, úgyhogy ezek miatt az ünnepek miatt nem lesznek hosszú hétvégék.

Forrás: Portfolio, Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
És a szenáTOROKKAL mi újság a faliújságon, akik számára nem csak annyi SZABAD IDŐ ""jár", hanem minden héten azt a két napot sem képesek végigkotlani a plenáris üléseken, de a lóVÉKÁT busásan kiveszik a közösből, még azt is, amely a KÖZÉ lenne, ha nem tartóztatnák le.
.
Valamelyik cikkben arról volt nagyba szó, hogy a "nehezen dolgozó kisemberKÁK" háromszázszorosát "kapják", miközben 1990-ben az átlagbér HÁROMSZOROSÁÉRT képviselték a választóikat:
.
1990-2014-ig képviselői tiszteletdíj
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
Oszt' 2014-től világszínvonalú "tiszteletdíj" amellyel a kormány koalició, vagy mi, ki, és az ellenzék is tutira egyetért
.
www.parlament.hu/documents/10181/1346723/kepviseloktiszteletdija+2017.pdf/d1888628-1c82-4a0c-a15e-22b353382897
.
De ez sem elegendő a VASTAGBŐRŰEKNEK!!!
Eladott Ország
Próbálom átérezni, és beleélni magam az ünnepi, emelkedettségbe, de valahogy az egészről minden irányban csorog lefele az a ragacsos, rosszindulatú máz, amivel leöntötték, amivel a kizárólagos tulajdonuknak hazudják az összes nemzeti ünnepet, ezért sajnos az émelygés az egyedüli őszinte érzés, ami képes úrrá lenni rajtam. Ugyanazt csinálják, amit egyébként is csinálnak hétről hétre, napról napra. A 37 szavas szótárukban fellelhető nemzeti csatakiáltásokat illesztgetik egymáshoz különféle alakzatokban, ordítják bele az arcunkba ugyanazokat az ezeréves önámító, önkritikátlan baromságokat.Hogyan lehetne ez bármikor is mindenkinek a közös hazája, midőn évek óta nincs egyetlen olyan nemzeti ünnep, amire ne telepedett volna rá a kétharmados önkény, amikor nem a nemzet egyik felére hivatkozva mocskolják a másik felét? Hogyan lehet ez mindenkinek a hazája, ahol a szorgos hétköznapok kormányzati erőfeszítései arra irányulnak, hogy a hazaárulókat, a nemzet velünk élő ellenségeit felmutassák és körbehurcolják a sajátjaik előtt? Milyen értéke van ott a munkának, ahol mindig ugyanazok a moslékos vályú közelében tenyésző igaz magyarok munkáját becsülik meg, de ahol a perifériára szorultak nyomorúságát röhögve lesöprik az asztalról, vagy egyenesen letagadják? Milyen közös haza van ott, ahol kizárólag a feneketlen gyűlölet köti össze a lövészárkokba húzódott, magukat felsőbbrendűnek képzelő hivatásos rettegőket. Közben meg benne élünk egy istentelen nagy hazugságban, kék plakáttól kék plakátig, egyik választástól egy másik nemzeti álkonzultációig, vagy érvénytelen népszavazásig, a Brüsszel-migráns-ENSZ-gender-civil-liberálfasiszta sokszögben fogant gyűlölettel.
desir62
@Pegero: Nagyon szép vagy ezen a selfin.
Eladott Ország
@Pegero: Soha nem is volt más terv, mint magánvagyonra váltani ennek a pár millió szájtáti hülyének a hitét.
uploads.disquscdn.com/images/c3ecbf350bc87bd98cb10b4ded2413b89d3fb144e7e8905dafcdede3c9efff0e.png?w=600&h=903
uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
Ha ingyen vagy ennyire hülye, akkor fordulj sürgősen orvoshoz, mert baj van gazdagon!
Clavigo
@Pegero: Csak érdeklődök...Te tényleg ilyen hülye vagy ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.