Márki-Zay Péter közösségi oldalán azokra a kritikákra reagált, amelyeket múlt heti rádióinterjúja után kapott. A műsorban többek közt azt mondta, hogy "nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem."

Mint ismert, a hódmezővásárhelyi polgármester egy helyi internetes rádióban, a Radio Colorban beszélt arról múlt héten, hogy a testi fenyítést is szükségesnek érzi ahhoz, hogy a gyerekei szót fogadjanak – írta meg a Mérce. Azt mondta, hogy a kanadai szabályozást tartja jónak, helyesnek, szerinte az olyan előírásokat tartalmaz, hogy a gyereket csak nyitott kézfejjel szabad ütni, és nem maradhat nyoma. 

Márki-Zay Péter azt mondta a műsorban, hogy szerinte

a gyermekneveléssel kapcsolatos magyar szabályozósás rossz; szigorú és senki nem tartja be

Hozzátette:

Még egyszer mondom, 7 gyerekkel az ember soha nem jutna el sehova. Egy bevásárlást nem tudnánk elintézni, ha én ráhagynám a gyerekre, hogy ő nem akarja bekötni a biztonsági övet, vagy nem hajlandó otthagyni a játékot, fölvenni a cipőjét. Tehát, az nekem mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem, ez persze, ahogy a gyermekek nőnek, teljesen kikopik.

Az interjú után sokan kiakadtak.

Kedden a 7 gyermekes apa közleményt adott ki a Facebook-oldalán. Ebben azt írta, hogy

 a testi fenyítés számomra egyáltalán nem azonos a gyermek bántalmazásával, verésével, a széleskörű félreértést látva hiba volt részemről ezt a kifejezést használni, noha az interjúban rögtön meg is magyaráztam. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint hogy bár a Rádió Color adása felvételről ment, mégsem jutott eszébe senkinek, hogy a kérdést töröljük vagy újravegyük – utólag ez persze komoly tévedés volt, és nagyon sajnálom.

Hozzátette:

Még egyszer leszögezem, ha valakinek eddig nem lett volna egyértelmű: ELFOGADHATATLAN SZÁMOMRA A GYEREKEK BÁNTALMAZÁSA, ugyanúgy, ahogy a gyermek szempontjából sokszor traumatikusnak tartom a VÁLÁST és elvből ellenzem az ABORTUSZT is. 

Márki-Zay Péter arról is írt, hogy szerinte

a gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékre ütéssel éri, hanem például a válással, szeretethiánnyal, a mindent ráhagyó neveléssel, ami nem készíti fel őket a társadalmi együttélésre (már az óvodában sem, nemhogy később a szenvedélybetegségekkel és a munkahelyi elvárásokkal kapcsolatosan).

Végül gyermekeivel kapcsolatban megjegyezte:

Mindenkit megnyugtatok: a gyermekeim békében és szeretetben nőttek fel, és az elsődleges célom éppen az, hogy nekik ne kelljen elmenniük ebből az országból ahhoz, hogy egy európai demokratikus jogállamban élhessenek, hogy az ő generációjuk már lehessen büszke a magyarságára és a hazájára.

A teljes Facebook-bejegyzést ITT olvashatja el:

Forrás: 444.hu, Mérce, HVG

Címlapi kép: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Márky-Zaj Péternek nem kellene ebbe a piti vitába belemennie, mivel a cél a ledegradálása!
.
Jól kinézünk, ha a gyerek neveli a szüleit az ő akaratának megfelelően. Példamutatással, következetességgel kell a gyermeket a NAGY ÉLETRE nevelni.
.
Az iskolákban sem ártana egy körmös, vagy sarokba állítás azoknak a gyermekeknek, akik később nekimennek a tanítójuknak! Azt szabályozva, hogy a tanító milyen fegyelmi eszközökkel rendelkezhet:
.
Nézzük csak vegyes a gyerek tanító viszony:
.
www.google.com/search?q=Gyermek+%C3%BCt%C3%B6tte+meg+a+tan%C3%A1r%C3%A1t&oq=Gyermek+%C3%BCt%C3%B6tte+meg+a+tan%C3%A1r%C3%A1t&aqs=chrome..69i57.7375j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
1951-ben már koedukált osztályba jártam, a tanítónéninek volt tekintélye, mert körmös adhatott annak, aki nem írta meg a lecijét, és ha zavarta az órán a tanítást, kiállította a tanítónéni a sarokba! Ha nem bírt magával valamelyik csemete, az igazgatóhoz kellett mennie!
.
Ennyi!
Dr plágium
Néha nem árt egy-egy szülői pofon.
Gyerekként akkor kaptam pofont amikor meggyújtottam a függönyt, és amikor panaszkodtam hogy a tanár bácsi ráütött a kezemre kaptam otthon egy frászt. Szóval nem sűrűn fordult elő, de nem is lett belőle semmi bajom. Néha a jókor adott pofon igenis nevelő hatással bír. Manapság szinte minden gyerek azt csinál amit akar, mert a szülők képtelenek megnevelni őket. Mindent rájuk hagynak, ha pedig valaki szóvá teszi pl. egy üzletben hogy ezt azért nem kellene hagyni vérig vannak sértve., Vagy amikor idegeneket megüt a 3 éves...Ezekből lesznek aztán a társaikat, tanáraikat rettegésben tartó kis vadállatok.
1magyar
@Dr plágium: Azt a 3 évest már ütik otthon - az biztos. Innen tudja mi az.
márkiz-t is jól meg kell verni ha nem úgy végzi a munkáját ahogy kell. Mert ez nála célravezető.
Dr plágium
@1magyar: Nem veri a gyerekeit, csak néha a fenekükre csap, az még nem bántalmazás. Nézd meg a képeit a faszabukon és látni fogod milyen szeretettel néznek az apjukra. Egy bántalmazott gyerek nem így néz az apjára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.