Hiába jár le júliusban az egyik alkotmánybíró mandátuma, a jelölésért felelős eseti bizottság még egyszer sem ülésezett. Az Alkotmánybíróság (Ab) tagjait jelölő eseti országgyűlési bizottság eddig egyetlen ülést sem tartott - tudta meg lapunk Gyüre Csaba jobbikos képviselőtől, a bizottság alelnökétől. Mivel nem volt ülés, így eddig egyetlen alkotmánybíró-jelölt neve sem merült fel, tette hozzá a képviselő. Gyüre Csaba azt is elmondta, hogy az eseti bizottság a testület május 28-i megalakulása óta tudomása szerint semmilyen tevékenységet nem végzett. Kérdésünkre, miszerint hogyan lehetséges, hogy a 12 fős testületben ellenzéki oldalról csak az LMP-s Keresztes László Lóránt és ő kapott helyet a 10 kormánypárti tag mellett, Gyüre azt mondta: ezen ő lepődött meg a legjobban. A törvény szerint ugyanis az eseti bizottságba minden képviselőcsoport legalább egy-egy tagot delegálhat.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A helyzet és a bizottság nem furcsa, hanem jellemző

egyébként is a cikk néhány megállapítása igencsak naivnak tűnik

A derék Népszava „Nagyon furcsa bizottság keresi Stumpf utódját az Alkotmánybíróságba” címmel számol be a mára teljes mértékben fityeszes AB-val kapcsolatos hírekről, pontosabban találgatásokról. Az eseti bizottság és működése körüli anomáliák – ahogy fertály órája egy másik témában már jeleztem rendszerszintűek! =))
Azonban nem csak ez ment mellé a cikkben. Azt írja, hogy „Stumpf ugyanis - sokak meglepetésre - rendre szembement a kormánypártoknak kedvező alkotmánybírósági döntésekkel, különvéleményeiből egy a jogállam, a jog uralma mellett elkötelezett személyiség képe bontakozott ki.”! Amit persze nem tudom honnan vesz, persze nem tudom azt sem, hogy mit kell rajzolódás alatt érteni. Szó sincs Sztyopa esetén sem a jogállami attitűdökről, csak és csupán a legégőbb baromságokhoz nem adta a nevét! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.