Nincs érvényes jelölt az LMP női társelnöki pozíciójára, így ez a poszt betöltetlen marad a párt július 6-ai teljes tisztújító kongresszusán – mondta az MTI-nek csütörtökön Kanász-Nagy Máté ügyvivő. A férfi társelnöki pozícióért Ferenczi István és Kendernay János indulhat.

Nem tud női társelnököt választani az LMPFotó: Illyés Tibor/MTI

A szerda éjfélig zárult határidőig a nők közül

egyedül Schmuck Erzsébet tudta megszerezni a jelöltséghez szükséges harminc ajánlást a pártból, őt azonban az etikai bizottság tavaly – többekhez hasonlóan – az országgyűlési választás után eltiltotta pozíciók betöltésétől amiatt, hogy részt vett választási jelöltek visszaléptetésében.

A párt alapszabálya szerint a hiányos elnökségi pozíciók betöltésére hatvan napon belül kell megkísérelni.

Teljes körű tisztújító kongresszuson az LMP nem módosíthat az alapszabályán – válaszolta Kanász-Nagy Máté arra a kérdésre, rehabilitálhatják-e a tavaly megbüntetett egykori LMP-s vezetőket, mások mellett Schmuck Erzsébetet.

Elmondta ugyanakkor: a választási visszalépése miatt a pártból korábban kizárt Kassai Dániel, akinek a tagságát a bíróság visszaállította, megtámadta az összes tavalyi, választással kapcsolatos büntetést, hivatkozva arra, hogy a bíróság igazat adott neki.

Az etikai bizottság azonban nem volt hajlandó megváltoztatni a korábbi határozatokat, ez tette lehetetlenné Schmuck Erzsébet indulását a jelenlegi tisztújításon. Kanász-Nagy Máté jogi kérdésnek nevezte, hogy a korábbi határozatokat ki és hogyan változtathatja meg: egy új etikai bizottság, vagy a kongresszus.

Az országos elnökség titkári pozíciójára Kanász-Nagy Máté az egyetlen jelölt., a további hat elnökségi pozícióra tizenhét jelölt van.

Az etikai bizottság és a fegyelmi testület pozícióira még tart a jelölés. A fegyelmi ügyekben másodfokon eljáró etikai bizottságba a jelöltek között van az a Ványi Ambrus, aki a tavalyi eltiltások idején a büntetések elvetését javasolta.

Az LMP azért tart teljes tisztújítást, mert május 26-án éjszaka a párt teljes elnöksége lemondott a rossz európai parlamenti választási eredmény miatt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Az lmp "etikai" bizottsága tökön lőtte a pártot.Nem a kétfarkú a "viccpárt", hanem az lmp-nek sikerült "fel"küzdenie magát erre a szintre. ( magánvélemény: a kétfarkú nem vicc párt, hanem vicces párt)
lampa laz
@jesz: basszus, nekem is egyből ez ugrott be..
CsipkeRózsa
Szerintem, akkor ne válasszanak. Muszáj?
Commenter
Nem mindegy már ennek a 2%-os szatellitpártnak? Kamuzöldek, kamuellenzékiek.
papa.49
Oszt. minek ti nem oszt. nem szoroz ENDE !!!
Rockxy
akkó válasszanak valami genderest, abból van bőven náluk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.