A Demokratikus Koalíció (DK) azon dolgozik a jövőben, hogy Karácsony Gergely az ellenzéki tábor sikeres főpolgármester-jelöltje legyen – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, aki a DK jelöltjeként vett részt az ellenzéki előválasztáson.

Kálmán Olga elmondta, miért nem volt ott az előválasztás eredményhirdetésén
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

"Innentől kezdve nem kérdés, hogy az ellenzéki tábor főpolgármester-jelöltjét Karácsony Gergelynek hívják, az sem kérdés, hogy amiben csak lehet én a munkámmal segíteni fogom őt, és az sem kérdés, hogy innentől kezdve a Demokratikus Koalíció is azért dolgozik, hogy Karácsony Gergely az ellenzéki tábor sikeres főpolgármester-jelöltje és sikeres, győztes főpolgármestere legyen ősztől"

- mondta.

Kálmán Olga úgy vélte: az előválasztás az ő és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor jelölésével nyert valódi értelmet, és ebben a versenyben Karácsony Gergely meg tudta mutatni, hogy szoros helyzetben, valódi kihívások közt igenis jól tud teljesíteni.

Az előválasztásról szólva "több mint fantasztikusnak" és a "demokrácia ünnepének" nevezte azt, ami elmúlt napokban Budapesten történt. A város és mindenki, aki részt vett az előválasztásban bebizonyította, hogy Budapestnek szüksége van a demokráciára – fogalmazott.

Arról, hogy miért nem volt ott szerdán, az előválasztás eredményhirdetésén, Kálmán Olga azt mondta: ennek az volt oka, hogy

nem kapott meghívást az eseményre, de szerinte ebből nem kell semmilyen messzemenő következtetést levonni.

Technikai malőrnek, félreértésnek nevezte a történteket, hangsúlyozva, hogy senkiben semmilyen rossz érzés nincs ezzel kapcsolatban. Hozzátette: arról, hogy az eredményváróra a jelölteket is várják, nem tudott sem ő, sem DK elnöke, sem a párt kommunikációs igazgatója, mert az utolsó információ ezzel kapcsolatban az volt, hogy minden jelölt saját pártjával, aktivistáival fogja az eredményt várni. Nemmel, nevetve válaszolt arra kérdésre, hogy esetleg azért nem volt-e ott az eseményen, mert "összeomlott" az eredmény hallatán.

Kálmán Olga – aki korábban televíziós újságíró volt – jövőbeli, esetleges politikai szerepvállalásával kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: személyesen beszélt csütörtökön Karácsony Gergellyel, de a jövőről, illetve arról, hogy hogyan tudja segíteni majd a munkáját, további egyeztetések lesznek.

Szintén kérdésre válaszolva

cáfolta, hogy Karácsony Gergely konkrét fővárosi posztra kérte volna fel. "Isten őrizz, ő nem ilyen, és sem vagyok ilyen"

- jegyezte meg Kálmán Olga, aki szerint sem ő, sem Karácsony Gergely, sem Kerpel-Fronius Gábor nem "pozícióosztásokban" gondolkodnak.

Arra, hogy a DK-val való kapcsolata megmarad-e, Kálmán Olga azt válaszolta: erről még nem beszéltek, még nem tudja a jövőt. Egy másik jövőjét firtató kérdésre válaszolva hangsúlyozta: az előválasztás és a kampány időszaka alatt nem azzal foglalkozott, hogy mi lesz ha nem sikerül, ezért nem tud arra választ adni, mi lesz egy vagy két hét múlva, vagy szeptemberben, októberben.

Arra a kérdésre, hogy kiértékelték-e már, miért nem járt sikerrel a kampánya, Kálmán Olga úgy válaszolt: az előválasztás igenis nagy siker, a budapestiek sikere volt.

"Nincsenek sikeres vagy sikertelen jelöltek, hanem a három közül kiválasztották a legjobbat a választók, ennyi"

- fogalmazott.

Kálmán Olgát arról a telefonos kampányról is kérdezték, amelyben Karácsony Gergelyt a DK jelöltjeként állították be. Erről a DK jelöltje azt mondta: Karácsony Gergely emiatt elnézést kért, "ezen túlhaladt az idő". Kálmán Olga hangsúlyozta, hogy Tarlós István jelenlegi főpolgármesternek "van félnivalója", és reményét fejezte ki, hogy októberben a város "visszakapja, amit elvettek tőle az elmúlt 9 évben".

Szerdán jelentették be, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa nyerte az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztását. Karácsony Gergely a június 20-tól június 26-án délig tartó előválasztáson 33 ezer 355 szavazatot szerzett. Az előválasztáson a DK támogatásával függetlenként induló Kálmán Olga lett a második 25 ezer 093, míg a harmadik helyen Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa végzett, aki 9792 szavazatot kapott.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Isten irgalmazzon annak, akinek Kálmán felajánlja-(jópénzért)-a segítségét...
csak úgy....
@Shikari: te hónapok óta az eszedet nem találod,tibi barátom ;)
colibri
Kálmán Olga elmondta, én meg azt könyveltem el magamban, hogy nyílván a kihírdetés előtt, a feldolgozás során megtudta az eredményt és mivel nem ő nyert, nem tartotta fontosnak, hogy ott legyen.
dr. prédikátor
@csak úgy...: Ma 16.28 ra Már hogy találná azt ami nincs neki??? Csak jó hosszú nyelve van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.