A jövő évi költségvetés a családok költségvetése lesz – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidelitas szabadegyetemén tartott előadásában pénteken Parádon. Hozzátette, hogy a fiatalok "Magyarországon való boldogulása egyre megalapozottabb".

Varga Mihály szerint a fiatalok itthoni boldogulása "egyre megalapozottabb"

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2020. évi költségvetési törvényjavaslat átadásán az Országházban 2019. június 4-én. MTI/Kovács Tamás

A 2019. évi költségvetés biztosítja a keretet a családvédelmi akcióterv, a gazdaságvédelmi program megvalósításához, mindamellett, hogy garantálja a biztonságunkat

- hangsúlyozta.

A pénzügyminiszter a szabadegyetem fiatal résztvevőihez szólva hangsúlyozta:

a Magyarországon való boldogulásuk egyre megalapozottabb.

Növekvő keresetek mellett folyamatosan csökkennek az adók – ismertette a miniszter, kiemelve, hogy jövőre 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó.

A gazdaság teljesítményéről Varga Mihály azt mondta: dinamikus a növekedés. Az első negyedév 5,3 százalékos aránya az unióban a legmagasabb. Hozzátette: nem "pillanatnyi fellángolásról" van szó, hiszen 2013 óta tartósan az uniós átlag fölött teljesít a magyar gazdaság. A hatéves növekedési pályához hasonlót nem nagyon ismer a gazdaságtörténet – mondta.

Nagy jelentőségűnek nevezte azt, hogy az államháztartás egyensúlya nem borult fel, mint fogalmazott "nem hitelből növekedünk, nem privatizációs bevételekből".

Az államadósság szerkezete is megnyugtatóan alakul – jelentette ki Varga Mihály. Amellett, hogy folyamatosan csökken az államadósság, egészségesebbé válik annak szerkezete, mert a kormány jelentősen csökkenteni tudta a devizaadósság hányadát.

A miniszter a munkanélküliség és a foglalkoztatottság alakulásáról is elégedetten szólt, biztató adatnak nevezte a 70 százalékos foglalkoztatási rátát.

A gazdaságvédelmi akcióterv szükségességét az eurózóna belassulásával és a negatív világgazdasági tendenciákkal indokolta. "Tartósan magasabb növekedést kell produkálnunk, mint a fejlettebb országok – ezt szolgálja az akcióterv" – hangsúlyozta Varga Mihály.

A népesedési kihívások indokolják, hogy a 2020-as esztendő legfontosabb prioritása a családvédelmi program lesz – hangsúlyozta a pénzügyminiszter, aki kitért a program elemeire, a babaváró hitelre; az otthonteremetési kedvezményre, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, a jelzáloghitel elengedésére, a nagyszülői gyedre és a négy gyermeket szülő nők örökös szja-mentességére, valamint a teljes bölcsődei ellátás garantálására.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mit akarhatnak még a mai fiatalok az Orbán-kormány gazdasági csodája mellé? A megkérdezettek többsége szerint a legnagyobb problémát az alacsony fizetések, a jövőtlenség, az előrelépés korlátossága jelenti, valamint elegük van a hazai politikai helyzetből is. Arra a kérdésre, hogy kit vagy mit tartanak a kivándorlásért leginkább felelősnek, a legtöbb a fidesz-kormányt és Orbán Viktort említették. Mi történt tehát azzal, hogy a folyamatos béremeléseknek hála egyre kevesebben hagyják el az országot? Az Orbán-kormánynak fogalma sincs arról – vagy ha van is, magasról tesz rá – hogy mi a hazai fiatalok gondja. Miközben értetlenül állnak a népességfogyás előtt, elég lenne megtekinteni a valós statisztikákat. Az ugyanis, ha egy frissen végzett diplomás inkább költözik külföldre, mintsem hogy itthon maradjon éhbérért dolgozni, nem igazán lendíti előre az országot. A kivándorolt fiatal családja ugyanis már nem kicsiny hazánkat fogja gyarapítani, hanem választott országának lakosságát. Már két évvel ezelőtt mondta egy angliai tb intézetben dolgozó, hogy egymilliónál több tb számot adtak ki csak magyaroknak. Természetesen ez nem mind aktív munkavállaló, van köztük gyerek, családtag. És ehhez jön még a németekhez, osztrákokhoz, spanyolokhoz kivándoroltak száma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mi van!
.
ŐfeneSEGGE átadta a stafétabotot a NEMZET FŐKÖNYVELŐJÉNEK, hogy ő húzza el a fiatalok ormányKÁJA előtt a haMISKA mézesmadzagot.
.
Vesztükre, és az ország vesztére a legtöbb fiatalt NEM EJTETTE FEJRE az Édesanyjuk!
.
Hiszen 2008 óta nem emelték a CSALÁDI PÓTLÉKOT, a 27%-os ÁFÁJUK még a gyermek cuccokat is terhelik, arról nem is szólva, hogy hajlék szempontjából AZOKAT a gyermekeket nem jegyzik, akik a julius 1-je előtt látnak napvilágot az anyukájuk prostitualizálásával ÁLMODIK A NYOMOR, 2-3 gyerek mellé még négy gyermeket akiket a Jóisten fog életben tartani?
.
Miért nem a Corvinus Egyetemen adta elő a CSALOGÁNY mondandóját, hiszen a fidelitasoSOKK Parádon csak buliznak, talán azt sem értették miről szólt hozzájuk a fáMA!
kakaósbögre
Ezt talán meg kellett volna beszélni a célközönséggel.Ugyanis a büdösnyugger szavazóbázisnak szóló kommunikációt-aka.hazugságcunamit- azok a fiatalok akinek a hátukon kellene vinniük az országot,javarészt külföldön röhögik ki.
Eladott Ország
Akkor lássunk is pár adatot az OECD nemrégiben bemutatott tájékoztatójából:
- Magyarországon egy átlagkeresetű egyedülálló dolgozó adóéke 1,2 százalékpontot csökkent 2018-ra (a járulékcsökkentéssel), de ez a 45 százalékos terhelés továbbra is a hatodik legmagasabb a 36 tagország között. Rajtunk viszont még így is ez a legenyhébb terhelés 2000 óta.
- Magyarországon a dolgozó által fizetett közterhek is magasak: a munkáltató fizette közterhek után kézhez kapott nettóból is csak 66,5 százalékot tart meg az átlagosan kereső, egyedülálló magyar, míg az OECD átlaga 74,5 százalék.
- Két gyerekkel, egy átlagos keresővel is 15,6 százalék adót fizetett egy magyar család 2018-ban, még ez is magasabb, mint az OECD 14,2 százalékos átlaga, pedig a szakértők mindenféle családtámogatást és adókedvezményt igyekeztek mindebbe pontosan beleszámolni. Arról már nem is beszélve, hogy a Magyarországon a legmagasabb az áfa az egész Európai Unióban. Hogy ez mikor változhat? Erről Varga Mihály sajnos nem beszélt. Hogy ez mikor változhat? Erről Varga Mihály sajnos nem beszélt. Azt viszont elmondta, hogy a magyar gazdaság nem hitelből és nem is privatizációs bevételekből növekszik, bár azt sem mondta el, hogy Magyarországon tavaly a GDP 2,9 százalékát tette ki az uniós forrásokból állami beszerzésekre kifizetett összeg. Tehát lehet, hogy nem hitelekből és privatizációs bevételekből fejlődik a gazdaság, de nem is csak saját erőből, az egyszer biztos.
vacsi
Ha jól tudom, neki is vannak gyerekei. Ők hol boldogulnak?
papa.49
@vacsi: Nyugaton, vagy itthon a hatalomban !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.