Egy közel 22 évig tartó eljárás fejeződött be.

Az ORFK szerint "Gy. Tamás megbízásából ölhették meg Fenyő János vállalkozót"

Forrás: police.hu

A rendőrség lezárta a Fenyő-gyilkosság ügyének vizsgálatát

– jelentették be pénteken a rendőrség honlapján.

A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, amelyet Jozef R. hajtott végre

– írták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint egy csaknem 22 évig tartó eljárás fejeződött be.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2019. június 27-én megküldte a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozás iratait.

A Budapest, II. kerület Margit utca 4. szám előtt gépkocsijával forgalmi okok miatt várakozó Fenyő Jánost 1998. február 11-én 17 óra 50 perc körüli időben géppisztolyból leadott több lövéssel megölték.

Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni. A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság háttere – így a felbujtó személye – ekkor még ismeretlen maradt.

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt.

Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, melyet Jozef R. hajtott végre.

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre Magyarország és Németország területén, számos szakértői véleményt szerzett be, továbbá 75 személyt hallgatott ki tanúként.

A HVG megkereste Gy. Tamás ügyvédjét, aki a lapnak azt mondta,

a megalapozott gyanú nem változott, "ez másfél éve ugyanaz", most annyi a hír, hogy a rendőrség lezárta a nyomozást.

"Ők csak erről kaptak értesítést" – mondta. Közölte azt is az ügyvéd, hogy az ügyészségnek írt egy beadványt, melyben az eljárás megszüntetését kéri, ezt majd benyújtják.

Hozzátette:

az ügyészségnek alapvetően 30+30 napja van dönteni, azonban ez szerinte egy nagyon bonyolult ügy, több ezer oldalas iratanyaggal, így nem lehet tudni, mikorra dolgozzák fel azt.

Forrás: MTI, HVG

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ugye mostanában került le a ,,VÉDETTEK LISTÁJÁRÓL,, hát ezért !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kolnidre
Ha Gyárfásnak Bánáti az ügyvédje akkor nem kétséges,hogy bűnös.
Lepényleső
Nem inkább találgatnak,a tények általában erre utalnak?
Jó esetben,de lehet hogy parancsot kapnak?
kolnidre
Tévedtem.Most már Zamecsnik úr is az ügyvédje,igy nincs miről beszélni.
terlasz
Akkor is így rendezik a dolgokat, ha pl. szüksége lenne a fidesz-maffiának Gyárfás vagyonkájára...
tudode
Oh!
.
Ezzel az erővel, idővel visszamehetne a rendőrség az olajügyekhez is, hiszen 80 évre titkosították a fijuk, és jól megagyalták Kármán Irént, aki a nyilvánosságra hozatal miatt emelte fel a szavát
.
www.youtube.com/watch?v=wzQEolKADKI&t=12s
.
www.google.com/search?q=K%C3%A1rm%C3%A1n+Ir%C3%A9n+olaj%C3%BCgyek&oq=K%C3%A1rm%C3%A1n+Ir%C3%A9n+olaj%C3%BCgyek&aqs=chrome..69i57j69i60.11848j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Nem kispályások a kódisból lett fehérgalléroSOKK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.