A Viking elengedése mellett, újabb eljárási hibákra derült fény a dunai hajókatasztrófával kapcsolatban.

Magyar György szerint igen komoly eljárási hibák derültek ki a Hableány tragédiájával kapcsolatban – olvasható az atv.hu-n.

A hajó matrózának családját képviselő ügyvéd elmondta, hogy az egyik fekete doboz adatai eltűntek, ugyanis nem kérték be rögtön a Hableány elsüllyedését követően, a rajta tárolt adatok pedig három nap után automatikusan törlődnek.

Magyar György szerint

több szarvashibát is talált a 100 oldalnál is hosszabb nyomozati anyagokban.

Mint mondta, nem a hatóságok mentették le a fekete dobozon tárolt anyagokat, hanem a legénység, amit a rendőrség később nem tudott megnyitni. 13 után sikerült csak egy igazságügyi informatikai szakértőnek ezt megoldani, a Vikinget időközben azonban már elengedték.

A Hableány tragédiája: későn kérték be az egyik fekete doboz adatait

Magyar továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a Viking mögött egy másik nagyobb hajó is volt, aminek szintúgy le akarták ellenőrizni a fekete dobozát, azonban a két héttel a baleset után semmit sem talált már a szakértő.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(atv.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@papa.49: ez volt a céljuk. A kapitány is pánikszerűen törölt adatokat a telefonjáról az hogy ittas állapotban volt-e a tragédia idején vagy sem, hogyan is kormányzott vagy sem, örök kérdés marad. A hajó átfestése, a kapitány elengedése...a fekete doboz szokott lenni a végső kulcs a tragédia megfejtéséhez. Hát ez nem áll a hatóságok és kormány érdekében felesleges kérdezni miért. Igaza volt Szabó Tímeának a felszólalásában. Itt már csak a Dél-koreaiak tehetnek valamit, remélem az összes áldozat miatt ők legalább kiállnak az igazságért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
akkor a vádlottak padján elég sokan lesznek? bűnsegédi bűnrészes, bűnpártolás, eljárás akadályozása, bizonyíték megsemmisítése, meg satöbbi?
...ha Dr. Magyar komolyan veszi amit állít, akkor bizony a hatóság bajban lesz...
papa.49
Remélem a Magyar György ki tudja deríteni legalább az ELTUSOLÁS KÖRÜLMÉNYEIT, mert a baleset adatait amik elvesztek már nem !!!
Mondhatnánk azt is DIREKT VOLT AZ EGÉSZ NEHOGY A BIZNISZ VESZÉLYBE KERÜLJÖN !!!
Dr plágium
@jesz: Biztos hogy komolyan veszi és általában igaza is van. Remélem sikerül neki jól megfingatni ezt a szakértő bagázst.
Csizmás Kond
..hát persze...mert ez a Magyar Gyuribá maga a megtestesült ész...a többi, mint ugymond a törvény vagy egyebek csak mellékes kifejezések.
Lepényleső
Ezek szarvashibák? Á dehogy. Akkor ezek amivel őket megbízzák?
RonaGyuri
hiába no ezek is komoly szakemberek! =))
vacsi
Kik dolgoznak a rendőrségen? Én eddig azt hittem, hogy szakemberek!
Commenter
@papa.49: ez volt a céljuk. A kapitány is pánikszerűen törölt adatokat a telefonjáról az hogy ittas állapotban volt-e a tragédia idején vagy sem, hogyan is kormányzott vagy sem, örök kérdés marad. A hajó átfestése, a kapitány elengedése...a fekete doboz szokott lenni a végső kulcs a tragédia megfejtéséhez. Hát ez nem áll a hatóságok és kormány érdekében felesleges kérdezni miért. Igaza volt Szabó Tímeának a felszólalásában. Itt már csak a Dél-koreaiak tehetnek valamit, remélem az összes áldozat miatt ők legalább kiállnak az igazságért.
tudode
Persze, hogy sumákoltak, hiszen ŐFÉLESÉGÉNEK érdekeltsége van még a dunai hajózásban is
.
----- Közös cége van a magyar államnak Rogán Antalon keresztül a Hableányt elsüllyesztő szállodahajó svájci tulajdonosával
.
168ora.hu/itthon/kozos-cege-van-a-magyar-allamnak-rogan-antalon-keresztul-a-hableanyt-elsullyeszto-szallodahajo-svajci-tulajdonosaval-169040
.
Lassan kiderült, hogy amibek EZEK nincsenek benne, ha zsibizni lehet, AZ NINCS IS!
namihami
Valahogy kiment a rendőrség fejéből. Hadd menjen a kapitány is és a hajója is. Majd visszajönnek. Az egyik törlődött adatokkal és kijavítva, a másik kétes eredetű 15 millával a háta mögött. Azt vajon ki csengette?
Arról is csend van, hogy a svájci bejegyzésnek kik az igazi tulajdonosai? Egyszer hír volt a Tonyóról és a Racsiról, azóta csend.
Mostmár a feketedoboz is hallgat. Na, hit hoznak ki a végén hunyónak? Csak nem a halott kapitányt? Úgyse tud védekezni.
lampa laz
Majd 20 év múlva erre is fény derül, mint a Fenyő gyilkosságra. Ott is pont a legértékesebb bizonyítékokat tüntették el, nehogy már börtönbe kerüljön a haver. Egyszer majd énekelni fog erről is valaki, aki tudója a történteknek.
Azért rohadtúl kilóg a lóláb, ilyen ökör hibákat ma képtelenség elkövetni. Nem hiszem, h ilyen balfaszok lennének a rendőrök, szerintem csak parancsot teljesítettek...
kishonda
@vacsi: Á nem! A szakembereket elzavarták,a pártkatonák maradtak.
kereső
Valami nagyon nagy kakikupac van a palacsintában.polt is aktivizálta magát-nagyon meg kell védeni valakinek a hátsóját.A Viking elengedéséért meg majd jól bevarrják Kovács23 János rendőrt, esetleg egy osztályvezetőt. Kiderül-e valaha is, hogy ki adott utasitást a rendőrségnek, hogy engedjék elmenni a Vikinget.Tudom a kérdés most!költői- majd esetleg 20 év múlva.
Rockxy
aha.
ha hamarébb lett vóna feketedoboz, akkó kb. tíz halottat még élve kimenthettek vóna?
vagy mi a szar?
nezelodo
Nem véletlen ez a tesze-foszaság a történetben. Azok akiknek intézkedni kellett volna, tisztában voltak a tulajdonosi szövevényekkel és nem akarták a nyakukat törni. Hogy az áldozatok sorsa, és az ország megítélése milyen? Nem ebből, hanem a kormány ténykedéséből már kelettől nyugatig tudják. Alighanem nem éppen hízelgő a vélemény rólunk. Korea majd felrázza Európát, abban biztos vagyok. Az igazi ütős történet szerintem ezután kezdődik, és a királyi kanálisokon egy szó sem fog esni róla, úgy mint a Bölcsek tanácsába beidézett Orbán "megbeszéléséről" sem. Csak nem sallert osztottak ott is?
jesz
@lampa laz: A Móri gyilkosság nyomravezetői díján is vitatkoznak...huszonöt milliót kidobtak, plusz a nagy arcvesztés..
a mai napig nem szégyenlik magukat.
lampa laz
@jesz: meg ez is... olyan ügyesek, h bárkiből tudnak gyilkost kreálni azonnal, nem törődve azzal, h egy életre tönkreteszik, h soha a büdös életbe ki nem heveri a meghurcoltatását.
"Nem szabadulhat a múltjától a meggyilkolt képviselőnő fia, Schönstein Sándor. Balla Irmát, aki fideszes képviselő volt, 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal egyből a fiát gyanúsították meg, bár nem volt bizonyíték ellene. Sándort 12 évre ítélték, de csak kétszer egy évet ült börtönben, mert végül felmentették őt, kimondva az ártatlanságát, ugyanis egy debreceni sorozatbetörő, D. Lajos beismerő vallomást tett."
Vagy ott van a VV Fanni ügye, a mai modern technikák világában is a vaksötétben tapogatóznak, bizonyítékok nélkül meg fogva tartanak egy embert évek óta. Hát nem tudom, ez valahogy nem nagyon megy a rend őreinek. Viszont az autósok büntetésében kimagaslóan tudják teljesíteni az előírt éves forgalmat.
jesz
@lampa laz: bingó, talált, süllyed.
jesz
hahaha..a legújabb, hogy mégsem vesztek el az adatok a máléság miatt...minden rendben, nincs semmi látnivaló.

-Őrnagy úr! az informatikusok elkészültek a kért anyaggal...
-és? hihető?
-igen uram, pont olyan, mintha eredeti lenne...
-rendben, akkor teljes titoktartást kérek, én pedig kiállok a sajtó elé.. ...elmehet.
-Hölgyeim és Uraim. ..tévesen állította egy sajtótermék, hogy elvesztek az adatok...nem vesztek el, csak vizsgáltuk.
vacsi
@lampa laz: Nem világos előttem a körmendi gyilkosság sem!
lampa laz
@vacsi: rengeteg döglött akta lehet náluk a pincében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.