Hatalmas vihar csapott le csütörtök délután az ország keleti részére. A legnagyobb pusztítás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, Kisvárda környékét érte. Gyűjtést indítottak a szabolcsi viharkár érintettjei számára

A vihar kidőlt fákat, villanyoszlopokat, megrongált épületeket, összetört autókat, leszakított tetőket hagyott maga után. A megyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár a Magyar Református Szeretetszolgálathoz fordult segítségért.

Villámcsapásszerűen érkezett június 27-én a pusztító vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Ami eleinte könnyű nyári zápornak tűnt, rövid időn belül komollyá fordult: több mint 26 000 fogyasztói helyszínen még most sincs áram a megyében, 31 épület lakhatatlanná vált, 80 főnek azonnal el kellett hagynia az otthonát. A hatóságok eddig 591 káresetet tudtak felszámolni, de további 800 eset felszámolásán még dolgoznak. A környék valamennyi hivatásos és önkéntes tűzoltója szolgálatot teljesít ezekben az órákban is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, Seszták Oszkár, valamint Román István kormánymegbízott a Magyar Református Szeretetszolgálathoz fordult segítségért. Kérelmükben leírták: ebben a természeti csapásban a magyar lakosság összefogására van szükségük, hiszen önállóan teljesen kilátástalannak tűnik helyzetük.

A viharkár érintettjei számára június 28-án országos adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. Bármilyen kis összeg nagy segítséget jelent, hiszen több száz család otthona szenvedett kárt a hirtelen lesújtó, pusztító erejű viharban.

Az adományokat az alábbi módon lehet eljuttatni a Magyar Református Szeretetszolgálat számára:

Bankszámlaszám: 10702019-85008898-51100005 (CIB Bank)

Közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „Viharkár”

Nemzetközi bankszámlaszám: HU04-1070-2019-8500-8898-5010-0002

SWIFT-kód: CIBH HU HB

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Csak úgy megkérdezem az átlag havi 2 milliós fizetésükből a fütyiszes képviselők MENNYIVEL SZÁLLNAK BE ???
Clavigo
Az " iszapömlésre " összedobott pénzzel ,,,mi újság ??,,, Ha már " lakossági összefogásra " van szükség .. KÉZBŐL a KÉZBE,,esetleg.. !!! Nehogy már megint "tanösvény" szülessen,,,,arrafelé is...
papa.49
@Clavigo: Azt már akkor elrebegte az ,,őzikeszemű,, szófosónia nagyság ,,JÓ HELYEN,, vagyis szétdobták !!!
Commenter
@papa.49: ahogy Clavigo írja az iszapkárosultak pénzét is lenyúlták, ahogy a rákos gyerekek számára gyűjtött pénzt is. És ez csak két példa amiről lehet tudni. Semennyivel nem szállnak be, ők csak az üldözött keresztények számára adnak, meg a kamualapítványoknak közpénzből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.