Minden készen áll arra, hogy megkezdődhessen az aratás, amely elé "jó reménységgel nézünk" – mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap a közmédia újságíróinak a Győr-Moson-Sopron megyei Dunakilitin.

20 millióan esznek magyar gabonát

A miniszter hozzátette, hogy várakozáson felüli eredményekkel számolnak, mert rosszabb átlaghozamokra számítottak.

Kitért arra is, hogy a magyar gabona húszmillió ember ellátását biztosítja, s azt az exportmennyiséget, amellyel számolnak, teljesíteni tudják, mert a termésátlagok jelentősen nem csökkentek és a kompenzálásokkal a tavalyi eredményeket is meg lehet haladni.

Nagy István beszélt arról is, hogy a tavalyi németországi nyolcszázalékos exportvisszaesés a folyók alacsony vízállásával magyarázható, mert a hajók nem tudták elszállítani a gabonát. Reményei szerint a vízállás idén kedvezni fog az exportnak.

A Dunakilitin első alkalommal megrendezett Péter-Pál napi falunapon és aratóünnepen az agrárminiszter arról beszélt, hogy az elmúlt évtizedekben az aratónapi ünnepség elfeledett volt, ami meglátszott az agrárium megbecsültségén.

Szükség van az ilyen ünnepekre, hogy eszünkbe jusson, amikor az étel az asztalon van, hogy valakik ezért "nagyon keményen megdolgoztak" – fogalmazott.

Hozzátette, hogy ha ezt a becsületet és tiszteletet vissza tudjuk szerezni az agráriumnak és a földműveseknek, akkor tudunk utánpótlásról gondoskodni.

Rajtunk múlik, hogy a 21. században milyen szerepet szánunk a mezőgazdaságnak – mondta a miniszter.

Nagy István közölte, ha elővesszük azokat az értékeket, amelyek fontosak számunkra, amelyektől magyarok vagyunk, akkor ezek a hagyományok összetartanak bennünket, erőt adnak és megmutatják, hogy hol a helyünk a 21. században.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Itt a méhek szerelmese, ez a semmirekellő. Aratási ünnepség propagálása, ilyen-olyan húsfogyasztás propagálása, a migráns, az eldobott szendvics meg a sertéspestis. Hogy kötnének kévébe és dobnának valamelyik folyóba dologtalan kaptárlakó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Azt ünnep nélkül is látjuk, hogy Nagy István meg a büdös életben nem dolgozott. Nem hogy keményen, de sehogy.
Aratás... A földalapú támogatások kapcsán mindig ez jut eszembe.
uploads.disquscdn.com/images/71cc1a41833df6dd45c86a2169c80398d52c8559a0c8830298d9b318fb59ce74.jpg?w=600&h=312
Munkával nem lehet meggazdagodni. Egy agrárminiszternél ezt senki sem tudja jobban. Hogy én mennyire utálom ezeket a faszkalapokat többek között az ilyen süketelésik miatt. No meg azért mert lopnak mint a szarka. Ének aratás előtt - Cseh Tamás, Ady Endre
www.youtube.com/watch?v=6XOjTbGo2cI
"valakik ezért „nagyon keményen megdolgoztak”
Meg is kapják érte a jutalmukat, a tízmilliós terepjárók formájában. Szegény önjáró kombájn pedig éjjel nappal hajt.
uploads.disquscdn.com/images/e51f0464d862557e12507da55b50c106eedb49b6a3a91470af925d14f7d7a341.jpg?w=600&h=296
papa.49
Amikor 2 hónappal ezelőtt leírtam szép a gabona majdnem lehülyéztek itt a jobbegerek, most lehet belefeküdni az aratásba, mert valóban szép a termés, de dicsekedni vele akkor kell majd HA A MAGTÁRAKBAN LESZ MÁR !!!
nevemnick
Ja, csak abból a húszmilliónak a fele olcsóbban kapa a végterméket, mint ahol megtermelik.
Itt hibádzik a pofázás, f@szikám.
namihami
Ezért hívják exportcikknek. A krumpli is ilyen volt, mára beállt némi változás.
Reméljük a búza nem àll be a sorba...
Sámannus
Álszent ez a dicsekvés, két hónapja még katasztrófális szárazság miatt már azt hadoválták, hogy fel kell készülni az öntözésre, amiről most már szó sincs köztük. Most hogy esett elegendő csapadék a mentőövet adott nekik. eszük be sem volt cselekedni. Mi a foglyaik vagyunk országostól, mindenestől. Ezek egyik sem magyarok, csak bitorolják a hatalmat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.