Nagy siker volt a szombati tesztfürdőzés a Római-parton: több százan pancsoltak a Duna habjaiban, ellenőrzött körülmények között.

Nézze meg, hogyan vették birtokba a strandolók a Római-partot!

Hogy mégis mi bizonyítja, hogy valóban szükség van egy dunai strandra a fővárosban? A Város és Folyó Egyesület (Valyo) és a Fák a Rómain Civil csoport közösen szervezett egynapos tesztfürdőzése, amelyre szombaton került sor a Római-parton. Ezt megelőzőleg a civilek ötnapos építőtábor alatt készítették el a strand összes kellékét, például őrtornyot, bójasort, figyelmeztető táblát, amelyek szintén a hétvégén debütáltak. A tesztfürdő apropója az óbudai önkormányzat nemrégiben hozott döntése: jövőre igazi, hivatalos szabadstrand épül a parton.

A tesztelő pancsolás remekül sikerült: több százan vettek részt az eseményen, az ő biztonságukra mentők és vízirendőrség is vigyázott. Az érdeklődők teljesen megtöltötték a partszakaszt, ami érthető, hiszen idén ez volt az egyetlen alkalom, hogy legálisan lehetett fürödni a Duna fővárosi szakaszán. Ez ugyanis Budapesten hivatalosan 1973 óta tilos, pedig a vízminőség már rég nem indokolja. A legfrissebb mérések szerint minden érték kiváló, még a júniusi, hordalékos-áradós mintavétel is jó eredménnyel zárult.

A szombati tesztfürdőzés azonban bebizonyította, hogy nem csak lehetőség, igény is van a dunai fürdésre, amelyet tehát jövő nyártól bárki megtehet ingyenesen a Római-part csendes, természetközeli strandján.

A helyszínen a HVG forgatott egy összefoglaló videót, amely remekül tükrözte a szombati nap hangulatát:

Blikk

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Bőrklinlika megerősített ügyelettel és hosszított műszakokkal áll kedves betegei rendelkezésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.