Nincs állami mikrobiológiai laborszolgáltatása július elsejétől a Veszprém megyei kórházaknak. Bezárt ugyanis a megyei kormányhivatalnál működő mikrobiológiai labor, ezzel kiesett a terület egyik nélkülözhetetlen járványügyi háttérszolgáltatása.

Összeomlott a járványügyi háttérszolgáltatás Veszprém megyében

A labor kiesése veszélyezteti a biztonságos betegellátást. Az előírások szerint ugyanis a kórházban csak úgy kezdhetnek például antibiotikum-kúrát egy betegnél, ha a mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálattal megvizsgálja milyen szerre érzékeny baktériumról van szó. Az intenzív osztályoknak is néhány óránként kell mintákat küldeniük, és a sebészetek munkája is csak a mikrobiológai laborháttér mellett biztonságos.

A kórházfenntartó azt ajánlotta a kórházaknak: a bakterológiai vizsgálatokat vásárolják meg a piacról.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
dőszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezéseKaras Monika fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra nő.

Így nem jut pénz a fontos dolgokra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
dőszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezéseKaras Monika fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra nő.

Így nem jut pénz a fontos dolgokra.
papa.49
De ,,szárnyal az egészségügy,, !!!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
nezelodo
Nem is tudom, ki lehetne alkalmas, hogy a piacról bejelentkezzen a hirtelen jött hiány pótlására? Majd megtudjuk, hacsak nem titkosítják nyolcvan évre!?
vacsi
No, és miért zárt be a Kormányhivatal alá tartozó labor?! Ami természetesen nélkülözhetetlen, hisz hiánya a gyógyítást kérdőjelezi meg!
Nessy
@vacsi: Valószinüleg már van magán labor, ami átveszi a szolgáltatást jó pénzért! De miután a betegellátás tételes finanszírozása ezt a tételt nem tartalmazza, ki fogja ezt fizetni? Fidesz hívek! Van egy rossz hírem! Az antibiotikum rezisztencia párt független, így ti ugyanúgy kaphattok a labor vizsgálat nélkül hatástalan gyógyszert, vagy olyant, amitől allergiás rohamot kaptok. Erre szavaztatok!
vacsi
@Nessy: És sajnos, az is kaphat bármit, aki nem a fideszre szavazott!
justhpeter
Egyébként helyes, hogy Veszprém megyében kezdték. Ott van az egy főre jutó legtöbb nemzeti-keresztény fideSS-kdnp hívő, jogos, hogy elsőre ők kapnak a rossz hírből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.