Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése – így indokolja a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetőjének, Karas Monikának a fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra emelkedjen.

Havi 4 milliót akar keresni? Ezt a munkát végezze

A médiahatóság elnöke eddig miniszteri illetményre volt jogosult. Igaz, a miniszterek fizetését a közelmúltban jelentősen felemelték a korábbi bő egymillió forintos szintről, most bruttó 1,7 és 2,9 millió forint között keresnek (ennél többre, ötmillió forintra csak a két tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea és Süli János jogosult, náluk az lehetett a döntő, hogy az általuk felügyelt állami vállalatok vezetőinek bére is ennyi).

Karas Monika legutóbbi, 2018-as vagyonnyilatkozatában még 1 millió 296 ezer forintos fizetést tüntetett fel, vagyis a jövedelme több mint a háromszorosára nőhet augusztus 1-jétől. Ennek oka, hogy a jövőben a jegybankelnök Matolcsy György havi ötmillió forintos fizetésének 80 százaléka jár neki az Országgyűlés előtt lévő módosító javaslat szerint. A parlament jóváhagyása pedig alighanem formalitás, hiszen az indítványt benyújtó törvényalkotási bizottság is kormánypárti többségű, vagyis a Fideszben a politikai akarat nyilvánvalóan megvan a szokatlan mértékű fizetésemelésre.

Az elnök a négymilliós fizetésen túl egyebekben miniszteri juttatásokra jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed. Karas Monika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig – akiket egytől egyig a Fidesz jelölt a tisztségre – fejenként havi 1,6 millió forintra.

Az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

A legjobban fizetett állami alkalmazottak közé előlépő Karas Monikát Szalai Annamária halála után, 2013 augusztusában nevezte ki a köztársasági elnök az NMHH élére, ezzel párhuzamosan kilenc évre a médiatanács elnökévé is megválasztotta az Országgyűlés. Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó médiabirodalom jogásza volt.

A médiatanács 2017 januárjában a túlzott piaci koncentrációra hivatkozva megakadályozta, hogy az RTL Klub 30 százalékos részesedést vásároljon a 24.hu-t is kiadó Central Digitális Média Kft.-ben, a fideszes médiabirodalom koncentrációját azonban nem kifogásolta. Az NMHH az idén nagyjából 35 milliárd forintból gazdálkodhat.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
1.3 milláeól 4 millára.
Ez biztos az a nizonyos KSH-féle 3.8%-os infláció. Bizonyára többször is átszámolták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@namihami: Megdolgozott érte, Mónika...
uploads.disquscdn.com/images/7ec98517fb098fa52b7b4796700328be032c0b845d6eed6c22700c1fec765836.jpg?w=600&h=287
Havi négymillióból mi a jó büdös isten haragjáért nem tudnak ezek lakást bérelni? Miért jár nekik még autó is? Egy ilyen dupla nulla senkinek, akinek jó eséllyel a neve sem fontos. Aki bruttó 180-190-es keres, az meg tudjon, ugye? Undorító a fillérb@szó mentalitásuk, a két forintért szopok-nyalok-gombot varrok stílusuk. Ez a némber kiszolgálja a hatalmat, a pénzt nem a munkájáért kapja, hanem ezért. Remélem, jó sokat költ belőle gyógyszerre, meg temetésre - hasonlóan az elődjéhez.
namihami
@Nessy: Szerintem pedig éppen a HELY ÉRTÉKÉVEL nem mertek tévedni. Az összeg hibázhat, de a hely soha.
tudode
Na így kell felhígitani azt a fizetőeszközt, amelynek elődje megjárta a hadak útját MILLPENGŐ képében!
.
Ki tudja hány Vikike, Misike, Mónika, Petike foglaltatik benne a kódisoKK átlagbérében, és azokéban, akik még mindig meg tudnak élni NEGYVENHÉTEZER froncsiból!
papa.49
Nem kívánok neki semmi rosszat, csak annyit egyetlen fillért NE TUDJON BELŐLE ELKÖLTENI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.