Fel kell lépni a köznevelési törvény módosítása által az ellen, hogy a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákokat kiszorítsák a közoktatásból – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Mostantól nem lehet akárki magántanuló

Rétvári Bence hangsúlyozta: a magántanulói státusszal kapcsolatban muszáj lépéseket tenni, ugyanis ezt a lehetőséget rendkívül eltérő módon alkalmazták, gyakran visszaélésszerűen is.

Azt mondta, sok problémás gyerektől megválnak az iskolák, a diákokból elméletileg magántanulók lesznek, de valójában gyakran kiesnek a köznevelésből, ezt próbálja megakadályozni a törvénymódosítás egy egységesebb gyakorlat kialakításával.

A problémás, illetve tehetséges diákok felismerése és hatékonyabb tanulása érdekében a törvény megerősítené, hogy 3 éves kortól mindenki óvodába, 6 éves kortól pedig iskolába kell, hogy járjon – tette hozzá.

Megjegyezte: a magántanulói státusz továbbra is elérhető lesz az élsportolók, a külföldön tanulók vagy a betegség miatt kimaradó diákok számára.

Kiemelte: a javaslat szerint az egyéni tanrend és az új osztályozóvizsgák rugalmasabbak lesznek, és még inkább figyelnek a diákok elvárásaira is.

A módosítás arra is kitér, milyen speciális segítségeket kellene kapniuk a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákoknak – tette hozzá Rétvári Bence.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ezt most miért? Miért vesznek el ilyen lehetőséget azoktól akiknek a szülei képesek arra, hogy állják a magántanulás költségeit? Ettől még senki nem lett rosszabb,hogy nem az állami rendszerben tanult. A Polgár lányok vagy a most már Fideszt támogató Egerszegi is magántanuló volt, ahogy még sokan mások. Arról nem is beszélve, hogy a fideszesek gyerekei, unokái egytől egyig (külföldi) magániskolákba járnak és nem a kiváló állami intézményeket veszik igénybe. Cél a még tovább lebutított ország, már csak azt kell megszabniuk, hogy mikor lehet levegőt venni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Ezt most miért? Miért vesznek el ilyen lehetőséget azoktól akiknek a szülei képesek arra, hogy állják a magántanulás költségeit? Ettől még senki nem lett rosszabb,hogy nem az állami rendszerben tanult. A Polgár lányok vagy a most már Fideszt támogató Egerszegi is magántanuló volt, ahogy még sokan mások. Arról nem is beszélve, hogy a fideszesek gyerekei, unokái egytől egyig (külföldi) magániskolákba járnak és nem a kiváló állami intézményeket veszik igénybe. Cél a még tovább lebutított ország, már csak azt kell megszabniuk, hogy mikor lehet levegőt venni.
Nessy
@Commenter: "A módosítás arra is kitér, milyen speciális segítségeket kellene kapniuk a tanulási vagy magatartási nehézségekkel küzdő diákoknak"
Itt a "kellene" szón van a hangsúly! Semmi garancia, hogy meg is kapják, hisz eddig sem tudták megadni! Nincs rá sem idő, sem megfelelő képzettséggel rendelkező fejlesztő pedagógus!
Mát megint egy átgondolatlan torvény javaslat, amit terrnészetesen meg fognak szavazni a gondolkodás és vélemény nélküli gombnyomogatók!
görbetükör
Nem elég, hogy csak magukat helyezik előnybe, mindenki mást hátrányba kell hozni.
Mert ez így tiszta, így kerek.
Illibsi, "régivágásukereszténykultúráju" országban.
Gauntlet
@Commenter: ezt nem tudtam, de lefogadom sokan mások se! Sajnos az állami butító gépezet egyre nagyobb! Lefogadom a sok szavazó közül is voltak magántanulók! Félős senkiháziak! Tényleg egyedülálló hogy több mint 100 ember ennyire féljen háromtól (Polt, Pintér, Orbán)
dr. prédikátor
Lebutítani a következő nemzedéket! Minél butábbak annál könnyebben manipulálhatók!/ Lásd a fityma tagságot/!!!
Eladott Ország
Tisztelt család- és gyerekbarát kormány! Mert ugye, hála Istennek meg a klímaváltozásnak meg saját önzésüknek Áder János lányának, ha Magyarországon nem sikerült magába szívnia a tudományokat, akkor keresni kellett külföldön valamilyen megoldást. Lett megoldás: először 2009 és 2012 között Brüsszelben végezte a középiskolát. Onnan aztán egyenest az Egyesült Államokban alapított Richmond Egyetem Nagy-Britanniába kihelyezett képzését választotta. Ez az iskola olyan rendszerben működik, mint az Orbán-kormány által törvénytelen működéssel vádolt Közép-európai Egyetem (CEU), az iskola ugyanis az USA-ban is elfogadott diplomát ad ki. Potom 3 millió 357 ezer forint évente a tandíj. Gyanítom, itthon is simán fölvették volna bármelyik egyetemre. Orbán Ráhel ifjú asszony az École Hoteliere Lausanne 2015-ös évfolyamára nyert felvételt. Az iskola az egyéves kurzusért, 59 ezer svájci frankot, nagyjából 14 millió forintot kért. Akkor már az ifjú férj simán kiperkálta a lábunkon tengődő Orbán lánynak a suskát. PROF. DR. Kásler amúgy a k*rva jó magyar oktatásért is felelős csúcsminiszter gyerekei nem jártak soha magyar iskolába. Akik pedig itt akarnak boldogulni, jól gondolják meg, mennyi esélyük van erre. Nyelvet, nyelveket tanulni nem sok – mert az idegennyelv-oktatás a béka ülepe alatt van. És ez a kormány azt kérné számon a felvételizőktől, ami nincs, aminek érdekében a kisujját sem mozdította eddig. Igazából nem az a baj, hogy Áder, Orbán, Kásler gyereke elit iskolákban okosodik, hanem az, hogy éppen ők tehetnek arról, hogy lassan már kiváltság Magyarországon tanulni, mert pénztől és kapcsolatoktól függ. Ez is.
tudode
Hogy EZEK mit cicóznak a traFIKA-, a chips MUTYITÓL kezdve a KEZELHETŐ gyermekekre, ifjúságra hivatkozással)
.
Inkább arra kellene, ha rendelkeznének HANGYÁNYI beleérző képességgel!
.
Arra kellen törekedniük, hogy MINDEN GYERMEK járjon akár kisegítő iskolába amiatt, mert a közösség ereje hozzáad a NEHEZEN TANULÓ gyermekek fejlődéséhez.
.
És gondoskodni SZAKEMBEREK alkalmazásával a korrepetálásukról!
.
Személyes tapasztalatom, az ÁTKOSBAN tudtam annyit másod-, harmadállással keresni, hogy MAGÁNTANÍTÓ segítse azt a gyermekemet a tanulásban, akit nem akartak beiskolázni, és ennek segítségével tovább tanult 16 évig, és felnőtt korára TELJES ÉLETET ÉL!
.
Mit tudnak ezek a VALÓVILÁGRÓL! Beláthatnák, hogy a furkósbot vissza fog rájuk akkorát ÜTNI, hogy belegebednek!
Eladott Ország
Erről egy régi vicc jutott az eszembe:
Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról. Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla: NE MÁSSZ KI!
Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.
A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni, az őr a géppisztollyal visszakényszeríti. A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni, a többi úgyis visszahúzza.
Eladott Ország
@dr. prédikátor: ma 11:17; Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában.Terhes lett nekik az EU, és most már onnan menekülni szeretnének. Nosza, váltsunk hát ismét köpönyeget, és mivel az új rendszerhez immár minden adott – földbirtok, kastélyok, pénz, gazdag és szegény ember egyaránt – itt az idő, hogy építsünk egy régi vágású kereszténydemokráciát. Orbán tehát most őszintén színt vallott, és az ellenzékének arra még csak a szeme sem rebben! Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is! Szép új urambátyám-cselédvilág vár ránk!
Commenter
@Nessy: Mert nincs is arra sem koncepciójuk, sem igényük hogy a SNI gyerekeken segítsenek, ráadásul minden alternatív oktatási formának, módszernek, alapítványnak betesznek. A fóti kastély is világos példa arra, hogy pont az elesetteket hagyják az út szélen.
Commenter
@Eladott Ország: Lázár gyerekét kihagytad ő is Angliában tanul.
kereső
@Eladott Ország: ezt már régen mondom, két éve /tehát 2018 előtt!!!/ már világosan látszott az irány.És az "ellenzék" még mindig ott ül a parlamentben...
Commenter
@kereső: olvastam sajnos. Van az állami oktatásban keresztény meg nem keresztény irány és örüljünk, hogy ennyiből is lehet választani.
Nessy
Egy cezaromániás lételeme, hogy lebutított és félelemben tartott legyen a nép, mert akkor a megmentő szerepében tetszeleghet!
Minket is naponta "megment" O.V., csak éljük túl! A "lebutított" nemzedék úton van!
kereső
A Corvinus mától alapitványi formában működik- éljen!! Gyere haza fiatal!
Commenter
@kereső: Anthony Radev, az ultipartner Bártfai Mager Andrea,a vagyonminiszter, Rühellke az egyetemi előadó, magántulajdonba került a Corvinus is. Senki ne jöjjön haza amíg ez hatalmon van.
SystemError
Kivéve a fideszes politikusok csemetéi...
papa.49
@SystemError: Hát persze azok majd Svájcban tanulnak súlyos milliókért félévente, na de mit van itt egy ROSSZ PÉLDA, ODAJÁRT DE A KOSZON KÍVÜL SEMMI NEM RAGADT RÁ !!!
Commenter
@papa.49: kettő. Az egyik Soros pénzén tanulhatott volna a legidősebb gyereke meg a mi pénzünkön Svájcban próbálta megtanulni a vendéglátást és a gasztronómiát.
papa.49
@Commenter: A történések alapján EGYÁLTALÁN NEM SIKERÜLT NEKI KIVAKAROZNI A PUTRIS LÉTBŐL !!!
Commenter
@papa.49: nem is igyekezett, mert ő maga is olyan igénytelen amilyen igénytelen és ingerszegény környezetben nőtt fel. Vásárhelyi Miklóst még hibáztatta is hogy rábeszélte a Soros ösztöndíjra, ugye akkor még liberális gúnyát hordott.Nem tanult semmit, számos videó kering a neten ami bizonyítja hogy nyelvtudása még a tárgyalóképes szintet se üti meg csak a társalgási szintet. Én nem tudom a jogon mit csinált, de nagyon furcsállom hogy Kéri László nem buktatta. Egy szinten van Farkas Flóriánnal ami az elvegetálást illeti, boldog karácsonyt illetve köszönöm szépen értelmes válaszok korrupciót érintő kérdésekre.
papa.49
@Commenter: Én most nem az ,,apucira,, gondoltam, hanem a pelus hajigálóra, de mint tudjuk
,,az alma nem esik messze a fájától,, max. elgurul !!!
Commenter
@papa.49: és ott van még a hirtelen megvilágosulástól vallásvezető zsenivé avanzsált másik jogász dr. Orbán Gáspár is.
papa.49
@Commenter: Szerintem a retekbence is így tanult !!!
Eladott Ország
@Commenter: ma, 12:49; Akkor a Lázár unoka sem lesz magyar, különösen, ha az orbáni rendszer megbukik. Hiába mondta Orbán, hogy az az igazi magyar akinek az unokája is magyar.
Commenter
@papa.49: retek szerintem pázmányos volt de ez csak tipp, arra sem érdemes, hogy utána nézzen az ember.
Commenter
@Eladott Ország: ezt a hülye kijelentést! Akkor csak az magyar akinek unokája van? És mi van azokkal a magyarokkal akiknek félvér unokájuk van vagy nincs unokájuk? Ők nem magyarok? Ez már totál elborult.
Commenter
@kereső: ott is fognak, esetleg lesz néhány kivétel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.