Öt órán át utaztattak a betegszállító autóban egy frissen műtött szívbeteg – írta meg az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook csoportban a beteg egyik rokona.

Nem volt hely a budapesti kórházban, öt órán át utaztattak egy frissen műtött beteget
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A szívbeteg férfit Budapesten operálták meg, de helyhiány miatt Balatonfüredre helyezték át.

A betegszállító autó délelőtt 11-kor vette fel, majd a kocsi csaknem 3 órán át járta a várost további betegekért, és csak ezután indultak el Füredre.

Az autóban nem volt légkondícionáló, és szabad hely sem, így a csomagokat a betegek lábához szorítva szállították. A szívbeteg férfi rosszul lett az úton de a sofőr nem tudott neki segíteni. Végül Balatonfüreden azonnal megkezdték a kezelését.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Na, lehet jelentkezni a nemzeti csótánynál a pofonért???
Kipróbálhatnák már ezt hazánk valamelyik nagyjánál is! Ja, nekik a feneküket kinyalják soron kívűl!
Nessy
Na, lehet jelentkezni a nemzeti csótánynál a pofonért???
Kipróbálhatnák már ezt hazánk valamelyik nagyjánál is! Ja, nekik a feneküket kinyalják soron kívűl!
ila51
@Mirabilis: A Péterfy Sándor utcai kórházról én is csak jót tudok írni .
Cincinntatus
"A szívbeteg férfit Budapesten operálták meg, de helyhiány miatt Balatonfüredre helyezték át."

Az Állami Szívkórház Balatonfüreden működő, országos jelentőségű egészségügyi intézmény. Magyarország legnagyobb kardiológiai rehabilitációs intézete.
A balatonfüredi Állami Szívkórház mint az ország legnagyobb kardiológiai rehabilitációs intézete aktívan részt vesz a szívizom infarktust elszenvedett, szívműtött és krónikus szívbetegek rehabilitációjában.
Az intézeti rehabilitáció előnye, hogy az akut eseményt követően korán elkezdhető és súlyosabb idősebb betegeknek is egy kontrollált átmeneti periodust nyújt a korai szakaszból a rehabilitáció otthoni, fenntartó, stabil fázisába.
Nessy
@Cincinntatus: Ez valóban így van! De! Amennyiben egy pacemekert, vagy egy egy ICD-t kapott a beteg, másnap valóban Füredre mehet rehabra. Csak az "egynapos" beavatkozásoknál is régen megvárták a másnap reggelt, és akkor küldték vagy otthonába, vagy tovább. És legfőképpen nem ilyen körülmények között. Akkor is legalább három - négy beteget begyűjtöttek, de legalább ezt a szerencsétlen beteget hagyták volna a végére. Jobban járt volna, ha a családból valaki le tudta volna vinni Füredre, hiszen így is csak a gépkocsivezető volt velük.
Nálunk is a fiam vitte le az apját, de volt klíma a kocsiban, és kényelmesen elvackolhatott a hátsó ülésen. Az itatás és felügyelet az én feladatom volt.
Nem az eljárás a vitatott, hanem a hogyan!
Cincinntatus
@Nessy: A kibic az mindent jobban tud!
A kibic másként csinálná!
ila51
@Mirabilis: elütött egy autó , és épp ez a kórház volt ügyeletben. A főorvos varrt össze. Botolnom is kellett , szóltak a nővérkék , hogy ne bicegjek le a földszintre tusolni , használjam Járóka Sándor magán szobájához tartozó fürdőt , felajánlották a rokonok . Ő már kómában volt jó ideje . Az egyik nővér lebetegedett , kérte hogy nálam lehessen , onnantól megint nagy figyelembe részesültünk . A végén kérték hogy 2 botot írhassanak fel , egyet kell fizetni , így az eszköz állományuk is javult .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.