Nagy az érdeklődés a családvédelmi akcióterv hétfőn életbe lépett elemei iránt, az érintettek közül már sokan elkezdték a támogatásigényléshez szükséges igazolások begyűjtését – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a legnépszerűbb intézkedés valószínűleg a júliustól életbe léptetett 10 millió forintos babaváró támogatás lesz, amely három gyerek születése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Ez nagyban segít azoknak a pároknak, akik gyerekeik megszületése előtt anyagi biztonságot szeretnének magukénak tudni

- fűzte hozzá.

Az autóvásárlási támogatás is nagy segítség lehet a családoknak, hiszen új autó vásárlásához 50 százalékos, maximum 2 és fél millió forintos támogatást nyújt az állam. A családok komfortérzete és életminőségét is javítja, ha könnyen, kényelmesen tudnak együtt utazni – mondta.

A családvédelmi akcióterv új elemei nagyon jó intézkedések, ezért furcsa, hogy a parlamentben az ellenzéki pártok egy része nem értett ezekkel egyet

- közölte Rétvári Bence.

Ezzel világos lett, hogy a családok továbbra is csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az Országgyűlésben

- vélekedett.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, nincs olyan élethelyzet, amelyben a családvédelmi akció valamely intézkedése ne segítene, a gyermekvállalás előtt, illetve ingatlanvásárlás előtt állóknak, a sokgyerekeseknek, és a családbővítésen gondolkozóknak is támogatást jelent a csomag.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Fidesz/YouTube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A bunkója miért nem a devizahitelesekről beszél, akik feje felün elviszik a lakást is a nagy családbarátság jegyében. Több gyermekes családok váltak és lesznek földönfutók!!!
A három gyermeket majd fel is kell nevelni és iskoláztatni!!! Ehhez biztos munkahely és nem minibálbér fizetés szükséges a családfőnek, mert ugye anyuka el lesz foglalva a csemetékkel.
Az autóba meg üzemanyag is kell, aminek árát még csak véletlenül sem csökkenti a családbarát kormány!!!
tulipan
Már megint hazudoztok, te idióta buznyák???
solidedge
Egy másik hírben csökkent az érdeklődés a babaváró hitel iránt. Elértük hogy minél többet olvas az ember annál hülyébb lesz.
tulipan
Ezek ugyan úgy "várhatják"" a narancsos alattvaló babák, remélt ezreinek érkezését, ahogy Kádárék is, a '70-es években, a "3 gyerek = lakás" akcióban!!! A beígért 3 gyerekből, akkor is 1 született meg és a többit akkor még, képesek voltak részletben KIFIZETNI!!! MOST, viszont, ha közben nem fogják a pénzt, AMI manapság, az ifjak körében, NEM "DIVAT", akkor a hiányzó gyermekek miatt, megint egy újabb eladósodási hullám következik, amit viszont akkor már, nem lehet majd Gyurcsányra "kenni"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.