A magyar tudományosság és Magyarország gyásznapjáról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóintézeti hálózatának átalakításáról szóló parlamenti döntést kommentálva.

DK: a magyar tudományosság gyásznapja a mai

Ellenzéki képviselők "MORE THAN ACADEMY" feliratú pólóban az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. MTI/Kovács Attila

Arató Gergely a változtatást az akadémiai kutatóintézetek államosításának, megszállásának nevezte.

A tét szerinte nem az intézetek működésének szervezeti rendje, hanem az, "ki felügyelje a magyar tudományt és ki felügyelje azokat az uniós forrásokat, amelyek a magyar tudományba érkeznek".

Az ellenzéki politikus hozzátette, a módosítás a tudósok kormányzati függőségbe hozását célozza, miközben több ezer olyan kutatót üldöz el az országból, aki Magyarországot a 21. században sikeressé tehetné, ezért beláthatatlan károkat okoz.

A köznevelési törvény módosítása kapcsán Arató Gergely úgy vélte: a szavazás elhalasztása helyes, de a megoldás a teljes visszavonás lenne, hiszen a javaslat megbukott, mind az óvodáztatás, mind a magántanulói lét, mind az alternatív iskolák tervezett szabályaival mérhetetlen károkat okozna.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt még a legvadabb Rákosi rendszer sem lépte meg!
Jellemzi a gondolkodás nélküli gombnyomogatókat a szellemi színvonaluk!
Persze, így majd le lehet nyúlni a pénzt, és baromságokra költeni!
Majd kutatjuk a világúrt színházi látcsővel, a mongol és magyar birkák genetikai hasonlóságát, és kiderítitk, hogy a Mohácsi csatát a fidesz nyerte meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Nessy: .
Évek óta hsz-elem, hogy KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN maffia garázdálkodik!
.
Részemről ennyire telik, hogy majdnem minden hsz-nél leírom, hogy nem mások ezek csak KALÓZOK, olyanok, amelyre a HONFOGLALÁS ÓTA nem volt példa!
.
Az egy dolog, hogy a laikusok hallgatnak, de hogy az ALKOTMÁNYJOGÁSZOK is hallgatnak, az RÉMES!
Nessy
@Commenter: És ők verik nemzeti színü féltéglával a mellüket az ezeréves keresztény kultúra "védelmezőjeként! Júdáspénzért adják el a maradék tisztességüket is!
Nessy
@tudode: Alkotmány jogászok? Hiszen Alkotmányunk sincs! Többször módosított "gránit szilárdságú" alapizénk van! Ha lehetne, ilyen "szilárd gránitból" állítsanak majd nekik sírkövet, meg szobrot! Nem sokáig kellene nézni!
CsipkeRózsa
Érdekes, minden kényes törvényt Orbán nélkül szavaznak meg. Utólag hivatkozhat rá, hogy ő nem.
Commenter
@Nessy: Széchenyi a legnagyobbnak tartott magyar, a saját vagyonából hozta létre az MTA-t a közjóért, az ország tudományos fejlődéséért. orbán semmit nem adott az országnak ami jobbá tette volna, hiába röfögi, hogy a stadionokat azemberek örömére építette. Azért konganak az ürességtől mert annyira örülnek neki az emberek. Milyen szomorú hogy Széchenyi a döblingeni elmegyógyintézetben végezte orbán ez a zsebcaligula meg tovább garázdálkodhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.