Kihallgatta a rendőrség azt a hét dél-koreai turistát, akik május 29-én a Hableányon utaztak. A túlélők részletesen beszéltek a nyomozóknak arról, mit láttak az ütközés előtti néhány percben.

A Hableány túlélői meséltek a tragédiáról

A hivatalos iratok szerint a Viking Sigyn kormányállása hangot is rögzített. A felvételekből pedig az is kiderült, hogy a szállodahajó kapitánya észre sem vette, hogy elsodort egy kisebb hajót.

Drámai részletek derülnek ki a Dunán elsüllyedt városnéző hajó, a Hableány túlélőinek vallomásaiból. A katasztrófában elhunyt magyar hajóskapitány családját képviselő ügyvéd a napokban kapta meg a kihallgatások jegyzőkönyveit, amit szerinte végigolvasni is „horrorisztikus″ volt. Gulyás Krisztián az Indexnek azt mondta, az iratok szerint a kihallgatásokat sokszor félbe is kellett szakítani, a túlélőket annyira megviselték a rendőrök kérdései.

Volt olyan tanú, aki arról beszélt, hogy az ütközés előtt a Viking Sigyn utasaival még a szemkontaktusa is megvolt. Ezután két nagy lökést éreztek, de a második már teljesen befordította a kishajót a vízbe

– mondta az ügyvéd.

A beszámolók szerint volt, aki ezután már csak azt érezte, hogy a Hableány iszonyatos erővel szívja le a víz alá, és amikor végre sikerült felküzdenie magát, mindenütt elmerülő és felbukkanó fejeket látott. A dél-koreai turisták azt mesélték, hallották, ahogy dél-koreaiul azt üvöltik nekik, hogy

fogják meg a mentőkötelet, különben meghalnak!

Forrás: index.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ennek a moslék ukránnak az akasztás is kevés lenne, napokig, hetekig kellene kínozni a tetűt !!!
Még hogy takargatta a moslék pofáját a tetű, ki kéne plakátolni világszerte, EZ A TETŰ ÖLT MEG 28 EMBERT A HAJÓJÁVAL !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kishonda
@papa.49: A tulajdonosokról se feledkezzünk meg! Talán a felderítési hibákban is van szerepük.
jesz
az ukránt most képzik ki...
-Vologya! akárki akármit kérdez, még a nevedet is tagadni...tagadni...tagadni...abból nem lehet baj...
-nyugi, kihúzunk a szarból, ha mást nem, leléptetünk, aztán kereshetnek.
papa.49
@kishonda: Azért történoik az egész mert a tonyo, meg a rühelke benne vannak a bizniszbe, de ez nem von le semmit a ,,kapitány érdemeiből,, !!!
Egyébként már megfordult a fejembe lehet ez ,,nyomatékos felszólítás,, is a piacról történő távozásra !!!
papa.49
@jesz: Az biztos ha véletlenül el is ítélik azt otthon Ukrajnába hajtják végre ott meg szabad lesz mint a madár !!!Bár csak ne lenne igazam !!!
Sámannus
Egy maffiózó szemüveg árából gondtalanul sétál a gyilkos. Sz@rbányay egy pöcegödröt csinál ebből az országból
Eladott Ország
Amikor Szabó Tímea PM-es képviselő – teljesen jogosan – számon kérte Orbánt a Hableány tragédia kapcsán arról: miért falaz a lányának, Ráhelnek és Rogán Antalnak, akik anyagilag közvetlenül érdekeltek a túlzsúfolt dunai hajózásban, így felelősek 28 ember haláláért. Miért maszatolnak el bűnjeleket; miért tűnt el a Viking kapitányának telefonjáról több adat; miért festették át és engedték el az országból a nagy hajót? Miért van szabadlábon a kapitány?
…akkor most hirtelen gyászolják a 28 elhunyt dél-koreai turistát. Eddig olyan nagyon nem jutott eszükbe. Szegény Orbán annyira zokon vette, hogy neki kérdésekre kellene válaszolnia, hogy inkább könnyfakasztóan annyit mondott.
„Harminc éve teljesítek szolgálatot itt, a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam.” Hallgat. Pedig néhány Mátyás király-kódex megtelne abból, amit ezek művelnek a parlamentáris demokrácia jegyében kilenc éve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.