Gerendai Károly 2017-ben visszavonult a fesztiválszervezéstől. Abban az évben volt az utolsó Sziget, aminek létrehozásában aktívan részt vett, azóta már mással tölti az idejét. 

Többségében politikai hangulatkeltés-íze volt a háborgó cikkeknek, mintha legalábbis valami aktuális politikai kampánybeszéd hangzott volna el. Ilyesminek persze szerintem sincs helye a fesztiváljainkon, de nem is ez történt, hanem a hivatalos állami ünnepségsorozat reklámfilmjében szerepelt egy pár másodperces részlet a 89-es Orbán beszédből

– mondta Gerendai Károly, a Sziget egykori főszervezője.

Gerendai a Lángoló Gitároknak adott interjújában arról is beszélt, hogy az Index véleménycikkéből szerzett tudomást, hogy Orbán szavait játsszák a VOLT közönségének. Beszélt arról, hogy egy ilyen rendezvény szerinte

nem arra való, hogy a közönséget arról győzködjük, kire szavazzon, de főleg azért nem, mert akinek ez nem tetszik, az majd nem jön el legközelebb.

Ennek ellenére úgy látja,

van pár árnyalatnyi különbség a rendszerváltás évfordulójának népszerűsítése és a direkt pártpolitizálás vagy a választási kampánytevékenység között. Tudom, vannak akik történelemhamisítást kiáltanak és elvárnák, hogy foglaljunk politikai állást, utasítsuk vissza a reklámfilmet, de ez nem a mi meccsünk. Ha ilyen szinten beleállnánk, az valóban politikai állásfoglalás lenne, pont azt tennénk, amit most az ellenkező nézőpontból kifogásolni próbálnak.

Cikk- és címlapkép: Facebook/VOLT Fesztivál Official

(langologitarok.blog.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Ezek után gondolom egyik fesztiválozó sem rohant gyereket csinálni.
CsipkeRózsa
Lehet, hogy Gerendai ajánlotta? Akkor is pártérdek volt, Orbán hazug dicsőítése.
Commenter
Ez a Gerendai a Szigeten és az éttermeivel is szépen meggazdagodott. Nem fog ellentmondani annak a rezsimnek amelyik gazdaggá tette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.