A Fidesz 2010-ben még a 2 milliós bérplafon híve volt, ez mára annyira megfordult, hogy vezetői szinteken (néhol már az ügyvezető igazgatói szinten is) bőven 2 millió forint felett fizetnek. Orbán Viktor 2010 nyarán, nem sokkal második miniszterelnöki megbízatásának kezdetét követően, kormánya első intézkedései között jelentette be azt, hogy az állami szférában havi bruttó kétmillió forintban korlátozzák a fizetéseket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mert ők megérdemlik, meg egyébként is rájuk más törvények vonatkoznak! =))
1magyar
Talán hazudtak fideszék mikor azt mondták 2 milliós lesz a bérplafon?
vacsi
Valamikor, a szocializmusban (ma átkosnak mondják!) pl. gyárakban a legalacsonyabb bér és a legmagasabb között 8-szoros különbség volt!
Eladott Ország
Rohad az ország bizony, rendületlenül. Senkit nem érdekelne az állami cégvezetők fizetése, ha a gazdasági fellendítésből nem csak a leszakadás látszana,- Unió második legszegényebb országa vagyunk - ha a horribilis fizetések mellé nem járna kapcsolt árucikként a rendszerszintű korrupció, ha az állami vezetők nem beejtőernyőzött pártfunkcionáriusok lennének,- értsd fideszes szervilis seggnyalók- ha az általuk vezetett intézmények nem a közérdek elől gondosan eltakart kifizetőhelyek lennének és nem néznék konstansan hülyének mindazokat, akik 80-100 ezer forintos bérükből dobják össze a fideszes hűbérurak/vazallusok "méltányos" fizetését. Igazad van, Matolcsy! Nem kocsma, nem étterem, nem internetes csomagküldő szolgálat, hanem egy rohadt, büdös nagy kupleráj. Amivé rohasztottátok ezt az országot.
„Havi bruttó 2 millió forint fizetési plafon bevezetése az állami költségvetési szférában beleértve ebbe a Nemzeti Bankot is. Nem tartom elfogadhatónak, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, ma ezeknél az intézményeknél előfordulnak havi 4, 5, sőt, esetenként 7 millió forintos fizetések is.” (Orbán Viktor, 2010. június 8. – a II. Orbán-kormány első gazdasági akcióterve)
„Az ország elment a határokig, ennél nagyobb béremelések nem lesznek a kormányzati szektorokban” (Orbán Viktor, 2016. február 15.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.