Gyurcsány Ferenc szerint az Európai Bizottság leendő elnökével nagyon nem járna jól Orbán Viktor.

Nem kellett neked Weber, nem volt jó neked Timmermans. Nyilván bevandorláspárti sorosista jelöltek voltak. Hát, most megkaptad. És megvertségedben és gyávaságodban még meg is szavaztad

– olvasható a Facebookon Gyurcsány Ferenc reakciója arra, hogy hosszú tanácskozás után Ursula von der Leyent jelölte az Európai Tanács az Európai Bizottság élére, azaz az Európai Unió kormányfőjének.

Von der Leyen jelölését még meg kell szavaznia az Európai Parlamentnek is, így nem egészen biztos, csak nagyon valószínű, hogy ő lesz a következő EB-elnök.

Orbán Viktor a jelöléssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a hétgyermekes családanya jelölésével a V4-ek akarata érvényesült, és meg fog általa változni az EU-s politika menete.

Gyurcsány felidézte, hogy a német politikus és exminiszter „az egyik legelkötelezettebb politikusa az Európai Egyesült Államok ügyének”, ami a DK kampánytémája volt az EP-választáson, ezen túl kiáll az azonos neműek házassága mellett, „nem hajlandó egyenlőségjelet tenni a menekültkérdés és a terrorizmus közé”, és még egy menekültet is a házába fogadott korábban.

„A legliberálisabb és legbaloldalibb kereszténydemokratára adtad a szavazatod. Nesze neked, Orbán Viktor” – zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

Címlapkép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

(24.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Jozefina: Közben a helyettesét Timmermansnak hívják.
Csizmás Kond
Ha ennyire egysíkon mozogtak Ferivel akkor miért nem őt támogatta mostanig is ?
Jozefina
orbán a süket dumájával próbálja menteni, a menthetőt!!!
"Orbán Viktor a jelöléssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a hétgyermekes családanya jelölésével a V4-ek akarata érvényesült, és meg fog általa változni az EU-s politika menete."
A V4-ek-nek fogalmuk sem volt, hogy kit fognak bedobni az eddigi két jelölt helyett!!!
Csak kullognak az árral, amit az EU diktál nekik!!!
lusta
@Jozefina: Közben a helyettesét Timmermansnak hívják.
Commenter
@lusta: és még ez a szerencse.Európa szembeköpött választói akiknek a szemük láttára köptek szembe a csúcsvezetők megfúrva a csúcsjelölti rendszer, zárt ajtók mögötti piszkos alkuk után előrukkolva egy korábban sehol nem említett jelölttel. Ha már Weber nem lehetett, akkor kellett egy másik kereszténydemokrata német, hiszen Németország Európa nagyhatalma. Frans Timmermans nem fogja engedni, hogy orbán és barátai teret nyerjenek, remélhetőleg és kompenzálja von der Leyen politikusi rutintalanságát is. A V-4ek? Nevetségesek, ahogy az érvelésük Timmermans ellen is az volt: orbán egy elmebeteg, alja diktátor akinek már semmi keresnivalója nincs az EU-ban, Babis ugyanolyan korrupt, Kurz is tudhatott Strache ügyeiről, egyedül Pellegríni Szlovákiája az, ahol Zuzana Caputová valamiféle változást képvisel a jó irányba.
Weberben és Timmermansban már biztosan két örök ellenséget szerzett orbán. Weber csöndesen tudott veszíteni miközben orbán nagy hangon a saját győzelmét hangoztatta von der Leyen jelölése kapcsán . Csakhogy van der Leyen azért mert kereszténydemokrata és sokgyerekes még nem azonos a Ficsokos birkáival: nem homofób, nem rasszista és nem elvtelen remélhetőleg.
tulipan
@lusta: A nararancsos csűngő Hasú, na meg a a slepp-kórusa, még azzal eteti a birka hiveit, hogy Timmermans "megbukott", hiszen "csak" ALELNÖK LETT!!! Képzeljétek el, mlyen zokogás lett volna itt, ha valami csoda folytán, narancsos haramia alelnököt választ Európa? -:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.