A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette azt a népszavazási kezdeményezést, amely a vagyonnyilatkozatok hatósági nyilvántartással való rendszeres összevetését engedélyezné.

A 444 cikke szerint a Nemzeti Választási Bizottság befogadta Kassai Dániel volt LMP-s politikus, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő azon népszavazási kezdeményezését, amely arról szól, hogy a jövőben a képviselői vagyonnyilatkozatokban szereplő adatokat rendszeresen vessék össze a hatósági nyilvántartásokkal. 

Népszavazás jöhet a vagyonnyilatkozatok valóságtesztjéről

Fotó: Illusztráció/wikipedia

A kérdés a következő volt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés írja elő a törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyek vagyonnyilatkozataiban foglaltak helytállóságának rendszeres, kötelező, a hatósági nyilvántartásokban foglalt adatokkal való összevetéssel történő vizsgálatát?

Kassai kérdését az NVB 9:2 arányban fogadta el, a kérdés hitelesítése ellen Szalay Tamás, a testület választott tagja és Sárhegyi Zoltán, a Fidesz delegáltja szavazott.

A lap szerint ugyanakkor Kassai másik három kérdését már nem tartotta hitelesítésre alkalmasnak az NVB. Az egyik miatt ugyanis alaptörvényt kellene módosítani, a másik nem az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, a harmadik pedig az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi kérdést érintett a kezdeményezés lett volna, ilyenről azonban a hatályos törvények szerint nem lehet népszavazást kiírni.

"Az egyik kérdés a nyilvános vagyonnyilatkozat tételére kötelezett személyekkel közös háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozatának nyilvánosságára vonatkozott, egy másik pedig arra, hogy a nemzetbiztonsági ellenőrzést Magyarország miniszterelnöke esetében is el kelljen végezni.

Kassai népszavazási kezdeményezést nyújtott be azért is, hogy ne épüljön atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán"

- olvasható a 444 cikkében.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És akkor mi lesz/van, pedig egyszerű matematika lenne, hogy a TISZTELETDÍJUKON felül mit kommunizáltak el a dicsőségeSS nagyurak:
.
---- A milliárdosok könnyű lebuktatásáról Sándor István (Papa) főnyomozó
.
www.youtube.com/watch?v=W7VOiJHbw9M
.
Nincs annyi kóter, amely befogadná azokat, akik NEM BÍRTAK magukkal, és sutba dobták a tisztességüket!
qxy
A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette.
Vagyis , már eleve nem igaz, csalás és átbaszás.
Aki Én
@Shikari: Egészen pontosan mi a bajod a vagyonnyilatkozatok hitelesítésével? Nem pártolod a korrupció elleni harcot?
Csak nem elismered, hogy ez rosszul érintené a korrupt gazdádat egy valódi jogállamban?
Aki Én
@Shikari: ...de hát a libsiket is ellenőriznék. Te butulsz a napon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.